VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMNING

Rapport Simiadenfinaler i Nässjö!
2017-05-29 15:13
Tjejernas lag 12-13 (Liv, Towe, Louise, Agnes) och Killarnas vinnarlag (Theo, Mattias, Ludvig och Liam)
I helgen var Växjö Simsällskaps (VÖSS) yngre tävlingssimmare i Nässjö och tävlade på sitt regionala mästerskap där landskapen Småland och Östergötland ingår, dvs Östvenska Simförbundet. Åldersklasserna är 13, 12, 11 samt 10 år och yngre. För 12 och 13 år hade de 18 bästa från tidigare distriktstävlingar i de fyra länen kvalificerat sig till tävlingarna och för de två yngsta klasserna fick de som ville vara med anmäla sig och hoppas på att komma med på. VÖSS hade 31 simmare på plats i Nässjö vilket är 5 fler än förra året.

Totalt tog VÖSS 11 medaljer varav 3 guld, 5 silver, 3 brons. Liv Elgaard Fonnesbech (13) vann 100 fjäril i överlägsen stil, 2:a på 100 bröst och 3:e plats i lagkapp 4x100 frisim fl 12-13 år tillsammans med Louise Strand (12), Towe Andersson (12) och Agnes Hildebrand Vesterberg (13). Louise blev också 3:a på 100 rygg i flickor 12. Mest anmärkningsvärt var VÖSS 11åriga killars framfart. De vann lagkappen 4x50 fr po 11 år oy och blev tvåa på 4x50 medley. Båda gångerna hade de en rafflande strid om segern med Linköpings lag. I båda lagen simmade Mattias Jönsson (11), Theo Ståhle (11), Ludvig Hjelmberg (11) och Liam Nilsson (11). Individuellt blev Mattias 2:a 100fr, Theo 2:a 100rygg och 100 medley, Ludvig vann 100rygg. Liam gjorde stora framsteg denna tävlingen och var snubblande nära att ta en medalj på 100 rygg där han blev 4:a. Tillsammans hade grabbarna placeringarna 1, 2, 4 och 5 på 100 rygg. Inte illa! men lite synd att det inte blev en trippel, fast man får ju inte vara grätted så att säga.
VÖSS simmade in på klar tredjeplats på den totala poängberäkningen. De två klubbarna som är före är Linköping och Jönköping som båda har större upptagningsområde i folkmängd och bättre träningsmöjligheter. Alla resultat hittar du på tävlingens livetimingsida

Som vi nämner ovan har VÖSS under de senaste 6 åren stadigt ökat antalet deltagare på denna tävlingen vilket lett till att vi totalt har 150 simmare med en aktiv tävlingslicens från ca 120st för 6 år sedan. Nu gäller det att kunna förvalta detta och ta nästa steg på Sum-Sim och SM/JSM.

SM I GÖTEBORG2023-11-28 14:37
SM/JSM i Umeå2023-07-03 10:06
SWIM OPEN 20232023-04-18 11:41
Prova träna simning!2023-02-03 15:08
SUM-SIM RIKSFINAL2022-12-18 21:50
SVENSKA MÄSTERSKAPEN2022-11-29 12:39
SUM-SIM REGIONSFINAL 2022-11-15 10:42
Open Water Trophy 20222022-08-31 10:39