SIMNING

UNGDOMSCRAWL OCH MEDLEY

Ungdomscrawl och medley är våra träningsgrupper som erbjuds för ungdomar 13-17 år.

Träningsgrupperna erbjuds som ett steg efter gruppen Småstjärnorna för de ungdomar som vill hålla på med träningssimning eller som ett val för de ungdomar som tränat i vår tävlingsverksamhet men senare väljer att de inte längre vill tävla. Vi erbjuder även denna verksamhet till ungdomar mellan 13-17 år som är simkunniga (klarar av 200m simning, varav 50m ska vara på rygg), men som tidigare inte tränat eller tävlat simning.

Ungdomscrawl och medley finns i fyra steg och vi rekommenderar nya medlemmar att börja i Steg 1 eller Steg 2. För att börja i Steg 3 eller Steg 4 krävs det att man har tränat simning ett antal terminer.

Till höstterminen 2021 kommer vi starta och ha igång en grupp Steg 1 och en grupp Steg 2. Steg 3 kommer startas som tidigast vårterminen 2022 och Steg 4 är nuvarande träningsgrupp äldre.

FRÅGOR OCH SVAR

Här svarar vi på några vanliga frågor om verksamheten i Ungdomscrawl & medley.

Vad krävs för att få börja i Ungdomscrawl & medley?

Det är olika beroende på vilket steg det handlar om. Har deltagaren tidigare simmat i antingen vår simskole- eller simverksamhet ges en rekommendation från tränare angående grupp. Är deltagaren ny medlem måste man minst vara simkunnig och ha vattenvana. Vi bokar gärna in en tid för att kolla av nivån för grupprekommendation. Kontakta oss då via mejl, simning@vaxjosimsallskap.com

Hur ser de olika nivåerna ut?

De olika nivåerna med förkunskaper och målsättningar för Ungdomscrawl & medley finner du HÄR.

Varför finns det olika nivåer och varför kan jag  inte få bestämma nivå själv?

Idrotten simning bedrivs på en liten yta, vilket i sin tur kräver att deltagarna i en och samma grupp behöver vara relativt jämna nivåmässigt för att kunna träna ihop. Vi tror att en nivåindelning möjliggör bäst utveckling för deltagarna och väljer därför att ha det på detta sätt. När vi har möjlighet utifrån deltagarantal kan vi till viss mån ta hänsyn till att syskon och kompisar ska kunna träna i samma grupp.

Får man vara yngre eller äldre än rekommenderad ålder och träna i Ungdomscrawl och medley?

Vår åldersrekommendation är just en rekommendation och vi försöker alltid rekommendera den grupp vi tror passar deltagaren bäst. För vissa innebär detta att man kan vara något år yngre än rekommendationen och för andra att man kan vara något år äldre.

Hur bokar jag mig i grupperna?

Grupperna bokas via vår Bokningssida och hittas under rubriken simning.

Vad behöver jag för utrustning?

Badkläder, simglasögon och vattenflaska. Vi rekommenderar även badmössa till deltagare med längre hår. Vi rekommenderar även deltagaren att ha något form av plagg av våra profilkläder att använda under uppvärmning på träning. Vi säljer simprodukter, utrustning och profilkläder i samarbete med PR-Active.

Om jag vill testa på att tävla, kan jag göra det då?

Vill deltagare i träningsgrupperna testa på att tävla går detta bra på våra hemmatävlingar. En licensavgift för tävling kommer i så fall att faktureras i efterhand eftersom alla våra tävlingssimmande medlemmar betalar denna en gång per år.

Erbjuder ni någon annan träning som komplement till simträningen?

Vi har ett gott samarbete med Nordic Wellness som möjliggör att våra medlemmar kan köpa årskort med både gym- och gruppträning till ett bra pris. Kontakta kansliet för mer information.

Vad kostar det att träna i verksamheten?

Avgifter för medlemskap och träning hittas HÄR.

Om jag har svårt att betala avgifterna för verksamheten?

Vi vill att alla ska kunna delta i Växjö Simsällskaps verksamhet, men måste samtidigt ha de avgifter vi har för att kunna bedriva verksamheten. Organisationen Majblomman delar ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till och det kan bland annat handla om pengar till avgifter för fritidsakitviteter. Vi rekommenderar de medlemmar som har svårt att betala termins- eller tävlingsavgifter att göra en ansökan hos Majblomman. Mer om detta och ansökan hittas HÄR.