SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMSKOLA

SIMSKOLA hos Växjö Simsällskap
 
Växjö Simsällskap bedriver simskola för barn från 4 år och uppåt. 
 
Den Svenska Simlinjen
Växjö Simsällskap följer den Svenska Simlinjen som är framtagen av Svenska Simförbundet. Simlinjen består av olika nivåer och bygger på Simförbundets simmärken. Ni kan se de nivåer vi erbjuder i menyn ovan (under fliken "nivåer"). Nedan kan ni se en film om hur det är att gå i simskola hos oss.
 
Om du vill veta mer om Simlinjen kan du läsa mer på Svenska simförbundets hemsida: http://www.svensksimidrott.se
 
Tre-terminssystem
Växjö Simsällskap har tre stycken simskoleterminer på ett läsår. Varje termin består av 10 veckor (10 lektioner). Start av termin 1 sker i augusti/september, termin 2 i november samt termin 3 februari/mars.
 
Inför ny termin
Simlärarna utvärderar i slutet av varje termin hur det har gått för barnen samt vilken nivå som är lämplig till kommande termin. Denna nivårekommendation får ni som föräldrar upplysning om i slutet av varje termin. Utifrån denna rekommendation bokar ni sedan ny simgrupp i vårt bokningssystem Sportadmin. Det är simmärkena och de olika delmomenten som simlärarna utgår ifrån när de sätter nivårekommendationerna.
 
Våra ledare
Växjö Simsällskap är väldigt måna om att ha kompetenta och kunniga ledare. Därför utbildar vi löpande alla våra ledare genom Svenska Simförbundet och RF Sisu Småland. Samtliga ledare i föreningen genomgår också en HLR-utbildning en gång/år. Utöver det har vi en utbildningsplan för alla ledare som jobbar i simskolan där de får delta i internutbildningar beroende på erfarenhetsnivå. Varje termin har vi grundföreläsningar och fördjupningsutbildningar för ledarna som handlar om simteknik, pedagogik, livräddning, ledarskap med mera.
Ledare som jobbar med barn inom föreningen måste visa upp ett utdrag ur belastningsregistret en gång vartannat år. 
 
 
Viktigt att tänka på
Barnet ska ha fyllt 4 år innan han/hon börjar simskolan.
Vattenvanan och tillhörande lekar i vattnet är mycket viktig för att barnet ska känna sig trygg i och kring vattnet, vilket vi lägger stort fokus på i nivåerna Baddaren och Pingvinen. Leken är en naturlig del i barnets liv som vi använder för att nå de delmoment som finns på respektive nivå. Om barnet har god vattenvana sker inlärningen oftast fortare för att till slut bli simkunnig. Det är också viktigt att barnet är "gruppmoget", dvs klarar av att vara i en grupp med 7-8 andra barn. För att lektionen skall fungera på ett så bra sätt som möjligt och att barnen ska vara fokuserade på sina ledare är det bra om föräldrarna inte finns vid undervisningsbassängen om inte medicinska skäl finns.
 
Allmän information
 • En termin omfattar 10 lektionstillfällen 

 • Varje lektion är 40 minuter (Baddaren-Fisken Ny), 45 minuter (Fisken Forts), 50 minuter (Hajen och Delfinen) eller 50 och 60 minuter (Teknikskola)

 • I nivåerna Baddaren och Pingvinen är det åtta-nio barn/grupp. I Fisken och Hajen är det nio-elva barn/grupp och i Teknikgrupperna är det mellan tio och tolv barn/grupp. 
 • Lektionen startar med upprop och uppvärmning/övningar på land och avslutas med en kort samling på land
 • Det är olika bassängdjup för nivåerna Baddaren och Pingvinen, beroende på veckodag. (Mån, tors, sön: 93 cm. Tis, fre, lör: 77 cm)

 • Föräldrarna hjälper till med omklädsel och duschning

 • Fotografering är endast tillåtet efter samtycke med simlärare och övriga deltagares målsman

 • När barnen är sjuka bör de inte komma till simundervisningen


Viktiga datum 2024

 

TERMIN 3 SIMSKOLA VT24

Terminsstart:

 • Vecka 9 (26/2-3/3)

Terminsavslutning:

 • Vecka 20 (13/5-19/5)

Inställda datum:

 • 25/3-1/4 (påsklov)
 • 27-28/4 (simtävling)
 • 30/4 (valborg)
 • 1/5 (röd dag)
 • 9-10/5 (kristi himmelsfärd)

 

INTENSIVSIMSKOLA VECKA 21-22

Från och med onsdagen den 17 april klockan 09.00 kan du boka en grupp.

Mer information hittar du HÄR.

 

SOMMARSIMSKOLA VÄXJÖ KOMMUN 2024

 Anmälan till sommarsimskolan öppnar 4 april.

Period 1 

Måndagen den 17/6 till måndagen den 8/7. (Ej simskola midsommarafton).

Period 2 

Måndagen den 29/7 till fredagen 16/8.

Mer information hittar du HÄR.

 

TERMIN 1 SIMSKOLA HT24

Nästa termin startar vecka 35. 

Priobokningen öppnar 13/8 från kl 12.00. Grupperna släpps enligt schema på bokningssidan. OBS! För att kunna boka plats under priobokningen måste du vara inloggad på bokningssidan. För nya deltagare öppnar bokningen 15/8 kl 09.00. Alla nivåer släpps då samtidigt. 

 
Kommande tävlingar:
Småstjärnetävlingarna för hösten 2024 kommer att anordnas söndagen den 29/9 och söndagen 15/12.