SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMSKOLA

Första terminen i Växjö Simsällskap
 

När startar ni upp nya terminer?

Termin 1 börjar i månadsskiftet augusti/september. Termin 2 börjar i november och sträcker sig fram till februari. Termin 3 börjar i månadsskiftet februari/mars. En termin omfattar 10 lektionstillfällen. Under NYHETER finner ni information om när bokningen öppnar. 
 
Hur gammal behöver man vara för att börja i VÖSS simskola?
Vi rekommenderar att barnen har fyllt fyra år när de börjar i Baddaren Nybörjare. Viktigast är att barnen är mogna att vara i en grupp utan föräldrarna. 
 
Är föräldrarna med i vattnet?
Vi erbjuder för tillfället ingen verksamhet där föräldrarna är med i vattnet. Föräldrarna får gärna finnas till hands på kanten om situationen kräver det. 
 
Hur varmt är det i vattnet? 
I multibassängen är temperaturen ca 30 grader. I 25-metersbassängen är det ca 27,5 grader. 
 
Hur ska vi veta vilken nivå vi ska anmäla till? 
Under NIVÅER kan ni läsa om våra olika grupper och vilka förkunskapskrav som finns för varje nivå. Är ni fortsatt osäkra är ni alltid välkomna att kontakta kansliet för vidare diskussion. Vi har i vissa fall även möjlighet att möta upp er i simhallen för att kolla av vilken nivå som är bäst lämpad. 
 
Vilka dagar och tider bedriver ni simskola? 
Vi bedriver simskola alla dagar utom onsdagar. Alla nivåer erbjuds inte varje dag. På vardagar är det eftermiddagstider, från 15.55. På helgerna är det förmiddagstider, från 08.40. Grupperna är alltid synliga på vår bokningssida minst en dag innan bokningen öppnar. 
 
Hur bokar jag plats till er simskola? 
Via vår BOKNINGSSIDA. För att kunna boka en plats måste du vara inloggad. Inloggning skapar du enkelt på bokningssidan. 
OBS: Är du tidigare medlem och ska boka plats under prioperioden måste du vara inloggad för att se grupperna som bokningsbara. 
 
Vad kostar det att gå i simskola hos er?
Ni kan ta del av våra avgifter HÄR. Medlemsavgiften på 260 kronor betalar man en gång/år. 
 
Släpps platserna samtidigt för alla?
Vi ger alltid tidigare medlemmar i pågående termin några dagars förtur (priobokning) vid bokning till ordinarie terminer. Till intensivsimskolan släpps platserna samtidigt för alla. 
 
Kan man ställa sig i kö? 

Vi har inget kösystem. Däremot kan man välja att bevaka en fullbokad grupp på bokningssidan. Om någon avbokar sig får alla som bevakar gruppen ett mejl om att det finns en plats ledig, det är då först till kvarn som gäller. 

 
Jag har ett syskon som redan går i er simskola, kan jag boka in båda barnen samtidigt under prioperioden? 
Har man ett barn som redan simmar hos oss går det att boka in även syskon under prioperioden. För att detta ska fungera måste ni kontakta kansliet innan bokningen öppnar och meddela vem ni önskar boka in. Det underlättar om ni redan innan skapat en profil på medlemssidan. 
 
Mitt barn är i behov av särskilt stöd eller anpassad undervisning, hur gör man då? 
Alla barn är olika och är i behov av olika saker i inlärningssituationer. Vi har försökt göra så att vår simskola ska fungera för så många som möjligt. Däremot vill vi gärna att man hör av sig till oss innan bokningsöppning om man vet med sig att ens barn är i behov av särskilt stöd. Då kan vi bolla olika möjligheter med er som vårdnadshavare för att simundervisningen ska passa ditt barn.
Vid bokningstillfället
 
Hur vet jag när bokningen öppnar?
Under fliken viktiga datum och allmän information adresserar vi när bokningen öppnar för våra kurser. Om information saknas beror det på att vi ännu inte bestämt ett exakt datum för när bokningen ska öppna. 
 
När är grupperna synliga på bokningssidan? 
Grupperna är alltid synliga senast dagen innan bokningen öppnar. 
 
Vad innebär priobokning?
De som deltagit under föregående termin har några dagars förtur på platserna till kommande termin. 
OBS: För att se grupperna som bokningsbara under priobokningen måste man vara inloggad på bokningssidan
 
Behöver jag vara inloggad för att kunna boka plats?
Ja, man måste skapa en profil och logga in för att kunna boka plats i en grupp. 
 
Hur vet jag vilken nivå jag ska anmäla mitt barn till? 
Har ni gått hos oss tidigare har ert barn fått en nivårekommendation av ansvarig ledare. Under termin 1 och 2 delar vi ut rekommendationslappar under andra halvan av terminen. Under termin 3 delar vi ut rekommendationslappar i samband med avslutningen. Nivårekommendationen ser ni även i inloggat läge på bokningssidan, senast dagen innan bokningsöppningen.
 
Jag råkade anmäla till fel grupp, vad gör jag då?
Ni kan inte själv ändra bokningen, utan ni måste kontakta kansliet för att byta grupp. 
 
Går det att avboka bokad plats?
Ja det går bra att avboka bokad plats. Är det mer än 20 dagar tills kursstart debiteras ni enbart en administrationsavgift på 100 kronor. Är det mindre än 20 dagar tills kursstart debiteras ni full avgift. 
 
Får jag någon bekräftelse på bokningen?
I samband med bokningen får ni en bekräftelse skickad till er via mail.  
 

Hur tar man enklast kontakt med Växjö Simsällskap? 

Vi har oftast telefontid vid bokningsöppning. Då går det bra att ringa om ni har några frågor. Det går även bra att skicka ett mejl till agnes@vaxjosimsallskap.com eller frida@vaxjosimsallskap.com (ansvariga för simskolan) eller till kansli@vaxjosimsallskap.com. Vi svarar så snart vi har möjlighet. 
 
 
Betalningsfrågor
 

Vilka betalningsmöjligheter erbjuds?

Vi använder oss av Billmate som har hand om betalningarna. De erbjuder kortbetalning, faktura samt delbetalning. Vid faktura eller delbetalning tas en lättare kreditupplysning.
 
Vad händer om jag inte betalar fakturan i tid?
Betalningspåminnelser skickas till de som inte betalt fakturan i tid. Blir fakturan fortsatt obetald kan ni bli av med er plats. 
 
Hur ofta behöver jag betala medlemsavgiften?
Medlemsavgiften på 260 kronor betalas en gång/kalenderår (januari-december). Vid bokning till termin 2 faktureras medlemsavgiften för kommande år redan vid bokningstillfället, då terminen löper över årsskiftet. 
 
Går det att få pengarna tillbaka om man avbokar kursen?
Fram tills 20 dagar innan kursstart går det att få pengarna tillbaka vid avbokning av kurs, minus 100 kronor i administrationsavgift. Är det mindre än 20 dagar tills kursstart faktureras ni fortsatt hela summan.
 
Går det att få pengarna tillbaka om man skulle bli sjuk och missar lektionstillfällen?
Frånvaro som beror på sjukdom/skada kan ersättas mot uppvisande av läkarintyg. Ersättning utgår enbart för de tillfällen som missats till följd av sjukdom/skada. Intyget skickas till kansliet. 
Inför och under pågående termin
 
Får man någon information inför terminsstarten?
Några dagar innan terminen börjar skickar vi ut ett välkomstbrev till alla som anmält sig. Detta utskick kan vara bra att spara om frågor skulle uppstå under terminens gång. 
 
Hur vet jag var mitt barns simskolegrupp ska samlas? 
När du kommer ut till Växjö Simhall från omklädningsrummen, så finns det en stor anslagstavla där det står "Växjö Simsällskap". På denna anslagstavla finns det angivet vilken grupp som samlas på vilket trädäck. Trädäcken är numrerade 1-4. 
 
Hur många barn är det i varje grupp?
I nivåerna Baddaren och Pingvinen är det åtta-nio barn/grupp. I Fisken och Hajen är det nio-elva barn/grupp och i Teknikgrupperna är det mellan tio och tolv barn/grupp. 
 
Hur lång är en lektion? 
För nivåerna Baddaren, Pingvinen och Fisken är lektionstiden 40 minuter (varav 35 minuter i vattnet). För Hajen är lektionstiden 50 minuter (varav ca 45 minuter i vattnet). I Teknikskolan är lektionstiden 50-60 minuter (varav ca 45 minuter i vattnet).
 

Hur vet jag vilka datum som simskolan är inställd? 

Under fliken viktiga datum och allmän information kan ni enkelt se vilka datum som simskolan är inställd varje termin. Dessa datum anges också i bokningsinformationen vid bokningstillfället. 
 
Behöver man något speciellt material till simskolan? 
Nej, utan det är frivilligt om man vill använda simglasögon och badmössa. Vid märkestagningstillfällena (upp till och med Pingvinen Guld) får man inte ha simglasögon. Vi rekommenderar att samtliga barn använder simglasögon från och med Pingvinen. Barn med längre hår kan med fördel ha håret uppsatt eller använda badmössa. 
 
Går det att byta tid/nivå under pågående termin?
I mån av plats går det att byta grupp under pågående termin. Kontakta kansliet för mer information. 
 
Vad gör jag om mitt barn blir sjukt och missar en lektion? 
Ni behöver inte meddela frånvaro om det endast rör en enstaka lektion. Gäller frånvaron flera veckor i rad är det bra om ni hör av er till kansliet, så meddelar vi ansvarig ledare.
 
Får föräldrarna följa med in och titta på verksamheten?
Föräldrarna är välkomna in till bassängen vid det första och sista tillfället under terminen. Övriga lektioner ser vi helst att föräldrarna väntar utanför. Detta för att undervisningsmiljön ska vara så lugn som möjligt för samtliga barn. Kräver situationen att du som förälder finns med vid bassängen, så är det självklart okej. Prata gärna med ansvarig ledare för gruppen.
 
Hur får vi som föräldrar information om hur det går för vårt/våra barn och vad vi kan öva mer på?
Efter lektion fem bjuder våra ledare in till feedbacksamtal med er föräldrar. Då får ni gärna stanna kvar lite efter avslutad lektion, för att prata med ansvarig ledare gällande hur det går och om det är något moment som ni kan öva lite extra på mellan simskolelektionerna. 
 
Mitt barn rekommenderas att gå kvar i samma nivå ytterligare en termin, varför? 
Det är inget ovanligt att barn rekommenderas att gå om en specifik nivå. Alla barn utvecklas olika fort. Vi rekommenderar alltid nivå med barnens bästa i åtanke, för att de ska få chansen att utvecklas efter sina egna förutsättningar. 
 
Hur lång tid kommer det ta för mitt barn att bli simkunnig? 
Hur lång tid det tar att lära sig simma är väldigt individuellt. För vissa faller det sig helt naturligt och för vissa krävs det mycket övning innan det sätter sig. Vår simskola är indelad i 10 olika nivåer. Generellt behöver man gå om en-två nivåer. För många barn är det Pingvinen och Fisken som är de nivåer som behöver repeteras. Simning och vattenvana är en färskvara och inlärningen gynnas av bad även utanför simskolan. Vi rekommenderar även att någon gång delta på en intensivkurs, där barnen får chansen att simma och öva flera dagar i sträck.
 
Efter nivån Hajen Fortsättning i simskolan och när man uppnått målen för denna nivå räknas man som simkunnig. Vi rekommenderar fortsatt simträning även efter avslutad simskola, för att upprätthålla simkunnigheten. Minst en gång per år (gärna fler när barnen är yngre) bör man testa att ta märket Vattenprovet - som motsvarar den svenska simkunnighetsdefinitionen.
 
Varför lär sig barnen inte att simma bröstsim först?

Bröstsim är det simsätt som är svårast för ett barn att lära sig. Det är inte bara svåra rörelser som kräver en viss motorisk mognad, det är även svårt att koordinera. I Växjö Simsällskap får barnen lära sig alla simsätt, vi börjar med ryggcrawl. Precis som det är bra att göra många olika rörelser på land så är det även bra att göra många olika rörelser i vattnet.

 
Var får man information om vilka simmärken mitt barn klarat?
Du får information om vilka märkesmål ditt barn har klarat i SportAdmin medlemsapp. Ladda ner appen i AppStore elle Google play.
 
Var kan man köpa simmärken? 
Vid terminsavslutningarna säljer vi märken i simhallen. Vi ser helst att man väntar att köpa märken tills dess. Önskar man ändå köpa simmärken under terminens gång går det bra att prata med ledarna på plats, så kan de hjälpa er i mån av tid.