SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMSKOLA

Gratis simskola för alla barn födda 2018

Är ditt barn fött 2018? Då kan du anmäla barnet till förberedande simskola som ska leda till vattenvana under hösten 2024. Simskolan är helt kostnadsfri och det finns ett begränsat antal platser.

 

Växjö kommun kommer även i år att genomföra satsningen gratis simskola för alla barn födda 2018 (och som är bosatta i Växjö kommun). Växjö Simsällskap i samarbete med Växjö kommun driver verksamheten under höstterminen 2024. Simskolan riktar sig till barn födda 2018 som är bosatta i Växjö Kommun och som inte tagit del av den kostnadsfria sommarsimskolan 2024.

 

Bassängdjup: Djupt vatten (verksamheten kommer att bedrivas med extra ledare på plats). Barnet behöver inte vara vattenvant eller kunna simma för att tillgodose sig verksamheten på ett tryggt och säkert sätt.

 

Innehåll: Vattenvana, vilket innebär momenten hoppa, doppa, andas, glida, flyta, rotera, balansera och förflytta. Utöver det går vi igenom bad-och båtvett. Den förberedande simskolan motsvarar innehållet i Baddaren Ny och Baddaren Forts i Växjö Simsällskaps ordinarie verksamhet. Har man gått i simskola förut i Växjö Simsällskap och är rekommenderad Pingvinen Ny eller högre hänvisar vi till Växjö Simsällskaps ordinarie verksamhet. Observera att denna inte är kostnadsfri.

 

Förkunskapskrav: Inga förkunskaper krävs. Vi kommer vid behov försöka göra nya gruppindelningar på plats utifrån barnens förkunskaper. Detta kommer inte att påverka bokad tid.

 

Upplägg: 8 lektionstillfällen á 45 minuter. Undervisningen bedrivs på djupt vatten med 3-4 barn/ledare.

 

Tider och plats:

Rygginstitutet, Norremarksvägen 5.

För tider - se vår bokningssida.

 

Start- och slutdatum: Vecka 35-42 eller vecka 43-51 (inställd verksamhet vecka 44)

 

Anmälan: Sker via vår bokningssida.

Med start den 30 juli klockan 13.00 kan du anmäla plats till höstens båda omgångar av vattenvanan på Växjö Simsällskaps webbplats. Du kan anmäla ditt barn till en av höstens omgångar. Observera att det är begränsat antal platser och att vi inte kan garantera att alla sexåringar får ta del av den kostnadsfria simskolan.

 

För att kunna boka en plats behöver man skapa ett konto, vilket också görs via bokningssidan. Grupperna ligger under fliken Gratis simskola - Växjö kommun. Har ni inte tillgång till dator går det även bra att ringa kansliet på telefon 0470-46650. 

 

OBS! Vi rekommenderar er som har barn som tidigare gått hos oss i nivå Pingvinen Ny och uppåt att istället boka plats i vår ordinarie simskoleverksamhet. Observera att platserna i vår ordinarie simskoleverksamhet inte är kostnadsfrida.

 

Övrig information:

  • Barnet ska byta om och duscha innan lektionen börjar.
  • Barnet måste ha badkläder på sig under lektionerna.
  • Kom i god tid till badet vid första lektionstillfället, gärna minst 15 minuter innan gruppen börjar.
  • Kontakta gärna oss i Växjö Simsällskap om du har några frågor eller funderingar kring simundervisningen.

 

Om du har problem  att ordna transport till och från simskolan finns det möjlighet att få busskort från Växjö kommun. Kontakta Växjö kommun: 0470-410 00 eller e-post: info@vaxjo.se för mer information gällande detta.