SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMNING

 
Hur går ansökan till?

Ansökan till NIU-simning görs i två steg. Först görs en ansökan på dina idrottsliga meriter och förutsättningar via ansökningsformulär på Svensk Simidrotts hemsida. Du kan efter ansökan bli kallad till intervju och provträning av skolan där du sökt. Andra steget är att söka in till den skola och det gymnasieprogram du vill gå i gymnasievalet. Här blir du antagen på dina betyg. Du behöver bli antagen både till NIU-simning på Växjö Idrottsgymnasium och till den skola och det program du väljer i Gymnasievalet för att kunna påbörja utbildningen. 

 
När görs ansökan?
Sista ansökningsdag till NIU-simning är den 1 december varje år. Senast den 31 januari kommer du sedan få besked om du blivit antagen till NIU-simning eller inte. Gymnasievalet görs sedan den 15 februari. 
 
Vem är du som ansöker?
För att ansöka till NIU-simning ska du självfallet älska simning och bedriva idrotten på din fritid. Du bör vid ansökningstillfället bedriva en träningsmängd om cirka 10 timmar eller mer per vecka samt så bör du inneha eller vara i närheten av ett individuellt SUM-SIM kval.
 
Mer information?
Mer information kring ansökan och ansökningsprocessen hittar ni via Svensk Simidrotts hemsida, HÄR.