Klicka på fliken BOKNING i huvudmenyn för att boka gratis simskola för barn födda 2014!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMSKOLA

Kort information om vår Simskolefilosofi

Växjö Simsällskap har 5 huvudnivåer (Baddaren, Pingvinen, Fisken, Hajen och Teknikskolan). Alla nivåerna är indelade i Nybörjare och Fortsättning. Efter Hajen Fortsättning ska barnen kunna simma 200 meter, varav 50 meter på rygg, vilket är den nordiska definitionen av simkunnighet. Nivåerna Baddaren och Pingvinen bedrivs på grunt vatten och övriga nivåer på djupt där barnen inte bottnar. 


Vår simskola bygger på Simlinjen och i varje nivå tar vi olika märken från Svenska Simförbundet. Utöver märkena övar vi på åtskilliga andra moment. Vi är väldigt måna om att tekniken ska sitta innan vi godkänner ett märke. Därför är vi väldigt noggranna med teknikinlärning från första början.


Som första simsätt lär vi ut ryggcrawl och crawl (Baddaren forts och Pingvinen ny) sedan lär vi ut bröstsimsbentag på ryggen (Pingvinen ny) och bröstsimmet i sin helhet kommer in först i Pingvinen forts.

Vi har valt att göra på detta sätt eftersom bröstsim är ett simsätt som är svårt att få ihop koordinationsmässigt. Barn lär sig simma mycket snabbare om de får lära sig t.ex. ryggcrawl som första simsätt då det är enklare motoriskt. När barnen kommer till Pingvinen Fortsättning är de ofta lite äldre och har då lättare att lära sig motoriskt svåra rörelser. 


I samtliga nivåer är leken och glädjen i vattnet en central del. Detta för att barnen ska känna sig trygga och säkra, samt för att barn enklast lär sig genom leken. 


I undermenyn kan du läsa om alla våra nivåer, förkunskaper och grundmoment.