SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMNING

SMÅSTJÄRNORNA

Småstjärnorna är första gruppen från simskoleverksamheten till simverksamheten och kan ses som en introduktionsgrupp till både tävlings- och träningssimning. Rekommenderad ålder är 9-11 år. Träningen är främst inriktad på simteknik och simmarna får träna på att utveckla sin tekniska kapacitet i de fyra olika simsätten. Simmarna tränar också på att fortsatt utveckla moment så som vändningar, starter och undervattensarbete.

 

I denna grupp får simmarna testa på simning som både tävlings- och träningsform. Tävlandet sker på tävlingar där simmarna enbart tävlar mot sig själva och stipulationstider och inte rankas mot andra, såsom våra Småstjärnetävlingar och Kronobergscupen.

Träningstider en ordinarie vecka VT24

Måndag Lediga
Tisdag Lediga
Onsdag 18.15-19.30
Torsdag Lediga
Fredag 17.45-19.00(tillsammans med livräddningen)
Lördag 08.45-10.00
Söndag Lediga

FRÅGOR & SVAR

Här svarar vi på några vanliga frågor om verksamheten i Småstjärnorna.

 

Vad krävs för att få börja i Småstjärnorna?

Har deltagaren tidigare gått i vår simskoleverksamhet krävs det en rekommendation från tränare för att simma i Småstjärnorna. Har deltagaren inte gått i vår verksamhet bokar vi gärna in en tid för att kolla av nivån för grupprekommendation. Kontakta oss då via mejl, simning@vaxjosimsallskap.com

 

Får man vara yngre eller äldre än rekommenderad ålder och träna i Småstjärnorna?

Vår åldersrekommendation är just en rekommendation och vi försöker alltid rekommendera den grupp vi tror passar deltagaren bäst. För vissa innebär detta att man kan vara något år yngre än rekommendationen och för andra att man kan vara något år äldre. 

 

Finns det bara en grupp?

Som standard har vi igång en Småstjärnegrupp, men vid stor efterfrågan öppnar vi ibland upp två grupper. 

 

Vad behöver jag för utrustning?

Badkläder, simglasögon och vattenflaska. Vi rekommenderar även badmössa till de deltagare med längre hår. Vi rekommenderar även deltagaren att ha något form av plagg av våra profilkläder att använda under träning och eventuell tävling. 

 

Om jag vill tävla mer än på de tävlingar som är riktade till gruppen, får jag göra det då?

Vi vill kontinuerligt öka utbudet av aktiviteter i våra tävlingsgrupper ju högre upp i gruppsystemet som simmaren kommer. Därför erbjuder vi enbart tävlingarna rekommenderade till gruppen och går inte utanför vår planerade tävlingskalender.

 

Vad kostar det att träna och tävla i verksamheten?

Avgifter för medlemskap och träning hittas HÄR.

 

Om jag har svårt att betala avgifterna för verksamheten?

Vi vill att alla ska kunna delta i Växjö Simsällskaps verksamhet, men måste samtidigt ha de avgifter vi har för att kunna bedriva verksamheten. Organisationen Majblomman delar ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till och det kan bland annat handla om pengar till avgifter för fritidsakitviteter. Vi rekommenderar de medlemmar som har svårt att betala termins- eller tävlingsavgifter att göra en ansökan hos Majblomman. Mer om detta och ansökan hittas HÄR.