Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
KONSTSIM

Nivå 3

Nivå 3 (Rekommenderad ålder 8-12år)

I nivå 3 lägger vi de sista grunderna för musiksimningen och tävlandet. Det innebär bla att vi tränar på koreografi i lag så som positionsbyten, kadenser,lyft och kast.Vi övar att räkna till olika takter och hur man drillar effektivt och rappt. Vi övar på C-figurer och enklare B-figurer, och tränar de övergångar och grundpositioner som är frekvent återkommande i alla figurgrupper och musikprogam (lod,böjt ben,spagat, sidsplit,balettben,pik, piknedgång,delfinnedgång,ytbåge,knekt och kip). 

 

Landträningen blir ännu viktigare, vilket även innebär att de aktiva får ta eget ansvar över sin vighetsträning och jobba hemma på egen hand. Vi tränar på att kunna sitta platt i split och spagat med båda benen, kunna hålla en plankposition i mer än 30 sekunder samt på att kunna utföra raphetsövningar emd perfekt sträckta ben och fötter med exakt timing synkroniserat i grupp.

 

Simningen fortsätter vara väsentlig del av passen och utgör en stor del av konditionsträningen. Tränarna för dagbok där simtider antecknas så att konstsimmarna lätt kan följa sin utveckling.