SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMSKOLA

Kort information om vår Simskolefilosofi
 

Växjö Simsällskap har 5 huvudnivåer (Baddaren, Pingvinen, Fisken, Hajen och Teknikskolan). Alla nivåerna är indelade i Nybörjare och Fortsättning. Efter Hajen Fortsättning ska barnen kunna falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan, på djupt vatten simma 200 m i en följd, varav 50 m ryggsim, vilket är den nordiska definitionen av simkunnighet. Nivåerna Baddaren och Pingvinen bedrivs på grunt vatten och övriga nivåer på djupt där barnen inte bottnar. 

 

Vår simskola bygger på Simlinjen och i varje nivå tar vi olika märken från Svenska Simförbundet. Utöver märkena övar vi på åtskilliga andra moment. Vi är väldigt måna om att tekniken ska sitta innan vi godkänner ett märke. Därför är vi väldigt noggranna med teknikinlärning från första början. Detta för att barnet ska orka simma långt, men också för att barnet ska kunna simma hela livet.

 

Som första simsätt lär vi ut ryggcrawl och crawl (Baddaren forts och Pingvinen ny) sedan lär vi ut bröstsimsbentag på ryggen (Pingvinen ny) och bröstsimmet i sin helhet kommer in först i Pingvinen forts. Vi har valt att göra på detta sätt eftersom bröstsim är ett simsätt som är svårt att få ihop koordinationsmässigt. Barn lär sig simma mycket snabbare om de får lära sig t.ex. ryggcrawl som första simsätt då det är enklare motoriskt. När barnen kommer till Pingvinen Fortsättning är de ofta lite äldre och har då lättare att lära sig motoriskt svåra rörelser. 

 

I samtliga nivåer är leken och glädjen i vattnet en central del. Detta för att barnen ska känna sig trygga och säkra, samt för att barn enklast lär sig genom leken. Simningens ABC är en stor del i alla nivåer eftersom det är grunden för all siminlärning.

 

I undermenyn kan du läsa om alla våra nivåer, förkunskaper och grundmoment. 

 

OBS!
Tänk på att det är bättre att välja en för lätt nivå än en för svår nivå då vi inte kan garantera plats i den nivån ni ska byta till. Anmäler ni barnen till en för svår nivå kan vi inte garantera att det går att byta grupp till en enklare grupp och ni kommer inte få gå kvar i den för svåra gruppen. Väljer ni en för enkel nivå kan vi inte heller då garantera att det finns plats i den högre nivån men då kan ni gå kvar i den nivån man är anmäld till terminen ut.
 
Är ni osäkra på vilken grupp ni skall boka er till så kontakta Simskoleansvarig  för vidare vägledning innan bokning, så att ni hamnar i så rätt grupp som möjligt.