SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
VUXENVERKSAMHET

Crawlkurser för vuxna
 
En kurs innehåller 15 lektionstillfällen á 45-60 minuter beroende på steg. Vi håller crawlkurser tisdagar, torsdagar och söndagar för vuxna. 
 
Vi bedriver crawlkurser för vuxna i 4 olika nivåer. Nedan följer kriterier för respektive steg.
 
Steg 1
Vi tränar först på att skapa en bra vattenvana och hitta balans och flytförmåga i vattnet. Därefter börjar vi med bensparken som ska vara den drivande delen av simningen. Att andas utan att förlora rytm och kraft tränar vi mycket på. Sist läggs armtagen på som ska dra kroppen fram genom vattnet.
 
I steg 1 krävs att deltagaren är simkunnig, dvs. kan simma 200 meter i något simsätt. Deltagaren måste även ha vattenvana, vilket bland annat innebär att kunna ha huvudet under vattnet i 5-6 sekunder utan att få panik samt att kunna blåsa ut under vattnet.
 
Steg 2
I steg 2 ska deltagaren klara av kriterierna för grupp 1 samt att simma 25 meter sammanhängande crawl med utblås i vattnet och återföring av armarna över ytan.
 
Steg 3
I steg 3 är kriterierna att deltagaren ska klara av kriterierna för grupp 1 och 2 samt att klara av att simma 200 meter crawl (gärna med voltvändning) utan att stanna. Deltagaren ska vilja utveckla sin simning och testa på de fyra simsätten. Deltagarna ska kunna simma enklare serier.
 
Steg 4
I steg 4 ska deltagaren kunna simma 8x100 crawl med 10 sekunders vila. Det behöver inte vara voltvändningar men inte heller att stanna till i vändningarna och vila.
 
Efter steg 4...
Om man vill fortsätta med simning som motionsidrott eller kanske till och med börja tävla, är tanken att man ska kunna gå vidare till vår Mastersgrupp där tävlingsverksamheten sker. Givetvis är det fritt att tävla även om man simmar i crawlskolan, exempelvis Vansbrosimmet.