SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMSKOLA - SIMNING - KONSTSIM - SIMHOPP

Användarvillkor och personuppgiftspolicy
Boknings- och betalningsvillkor

 

BEKRÄFTELSE PÅ BOKNING

När du bokar en kurs hos Växjö Simsällskap skickas alltid en faktura direkt till din mejl. Fakturan skickas direkt efter att du genomfört bokningen. Om du inte får någon faktura ber vi dig titta om den hamnat i din skräppost. Hör av dig till kansliet om den inte finns där.

 

FAKTURERING

Efter att du bokat grupp skickar vi en faktura via e-post. Fakturan skickas till samtliga e-postadresser som du har registrerade på ditt eller ditt barns konto.

 

 

Till dig som inte har någon e-postadress registrerad hos oss skickas fakturan via post. Då tillkommer en avgift på 25 kr/pappersfaktura. 

 

Om kursavgiften inte är betald i tid kommer en påminnelsefaktura att skickas och då tillkommer en påminnelseavgift på 50 kr. Om betalning inte sker efter att påminnelsen förfallit kommer ditt/dina barns deltagande i kursen att stoppas tills fakturan är betald. 

REGLER FÖR AVBOKNING

Alla avbokningar ska ske via e-post till kansli@vaxjosimsallskap.com. Ange barnets namn och grupptillhörighet, samt skicka med eventuella läkarintyg och era bankuppgifter. Observera att ni måste få en bekräftelse för att avbokningen ska vara giltig.

Vid avbokning mister ni möjligheten till förtursbokning (priobokning) inför kommande termin.

 

Plats som avbokas senast 20 dagar innan kursstart debiteras enbart med en administrationsavgift på 100 kr.
Plats som avbokas färre än 20 dagar innan kursstart debiteras med full kursavgift.


Vid sjukdom/olycksfall som gör att bokad kurs måste avbrytas kan vi betala tillbaka avgift för de lektionstillfällen som återstår av kursen. Detta gäller enbart mot uppvisande av läkarintyg.

 

Undantag från bokningsreglerna

 • Plats till sommarsimskolan är bindande om det är färre än 30 dagar till kursstart. Betalning ska då ske även om platsen inte nyttjas.
 • Plats bokad till intensivsimskola är bindande. 
 • Undantag från våra regler kring avbokning gäller de barn som bokat plats i simskolans nivåer Baddaren eller Pingvinen och som inte deltagit i vår simskola tidigare. Dessa barn får prova de två första lektionerna som erbjuds på terminen. Skulle barnet inte vara mogen för simskola går det att hoppa av om det meddelas till kansliet innan tredje lektionstillfället. Därefter är anmälan bindande.

BYTE AV GRUPP/NIVÅ

Om du eller ditt barn behöver byta grupp till en annan dag/tid kontaktar du kansliet via telefon eller e-post. Vi kollar upp möjligheten till ett byte, men kan inte garantera att vi har möjlighet att lösa detta. 

 

 

Om du fått information från din/ditt barns simlärare/tränare om att byte av nivå behöver göras kontaktar du kansliet via telefon eller e-post. Vi försöker vara flexibla med att lösa detta, men kan inte garantera att vi kan erbjuda plats samma dag/tid som ni bokat från början.

 

INSTÄLLDA KURSER

Vi kan tvingas ställa in en kurs före kursstart om deltagarantalet är färre än 4 st. Vi tar då kontakt med er för att i första hand erbjuda en annan dag och tid. Kan vi inte erbjuda en dag/tid som passar er har ni rätt att återfå deltagaravgiften. 

 

VöSS avskriver sig all återbetalningsskyldighet och ersättning för missade kurstillfällen, kopplat till omständigheter som föreningen inte själv råder över.

Sommarlovsaktiviteter vecka 28
2021-06-17 12:26

 

I samarbete med Växjö Kommun erbjuder vi gratis sommarlovsaktiviteter under vecka 28. 

 

Våra sommarlovsaktiviteter pågår måndag till fredag vecka 28. Erbjuds till dig som är 6-15 år och som vill testa på simhopp, konstsim och/eller livräddning.  Det är kostnadsfritt att delta. Du kan boka dig till en eller flera av våra aktiviteter. De krockar inte med varandra. Se schema nedan:

 

SIMHOPP 11:10-12:10
KONSTSIM 12:30-13:30
LIVRÄDDNING 13:40-14:40

 

Förkunskapskrav:
För att vi ska kunna bedriva en säker och trygg verksamhet behöver barnen kunna simma 25 meter valfritt simsätt för att delta i våra sommarlovsaktiviteter. Det är de riktlinjer som finns för att barnen ska få vistas i bassängen. 

 

Ålder: 6-15 år

 

Vi bjuder på frukt/fika till de som är med på alla aktiviteter.

 

Föräldrar kan tyvärr inte följa med in och titta. 

 

Du bokar in ditt barn via vår BOKNINGSSIDA. Bokningen är öppen till 9/7.

Uppstart Sommarsimskola
2021-06-14 10:04

 

Idag har vi uppstart med sommarsimskolan period 1. Detta leder till att vår telefontid har stängt samt att det tar lite längre tid för oss att svara på mail. Vi hoppas för visad förståelse för detta.

Minnesord - Sven-Rune "Senne" Malmberg
2021-05-10 14:51

Simtränare Sven-Rune ”Senne” Malmberg har avlidit i en ålder av 76 år.

 

Senne visade tidigt intresse för simning och blev redan som 18 åring simtränare i Markaryd simsällskap. Senne utbildade sig till idrottslärare och kom som sådan till Växjö. Han jobbade hela sin lärartid som idrottslärare på Arabyskolan. I samband med flytten till Växjö började han också jobba som simtränare i Växjö simsällskap. Han tränade bland annat Eva-Lotta Kihlberg som 1974 deltog i EM på 200 meter fjärilsim där hon simmade final.

 

Hans stora tränarframgång i Växjö simsällskap kom i mitten på 1980-talet då han fick hand om ett talangfullt gäng ungdomar. Med varsam hand formade han dem till tekniskt duktiga simmare för att så småningom utveckla dem till seniorsimmare av god kvalite´. 1995 blev ett mycket framgångsrikt år för Växjö simsällskap. Inomhus-SM arrangerades i Växjö simhall och klubben slutade totalt i poängstriden som 2:a. Klubben hade ett flertal svenska mästare vid den tidpunkten så som Camilla Johansson, Hanna Jaltner och Daniel Lönnberg i spetsen.

 

Med sina fina tränarframgångar blev Senne uttagen att representera Sverige vid tre stycken OS i Atlanta 1996, Sydney 2000 och Peking 2008. Vid två av de Olympiska Spelen hade han med sig Växjösimmarna Hanna Jaltner och Camilla Johansson.

 

Senne var en stor man med ett mycket varmt hjärta. Han höjde sällan rösten men däremot hörde man ofta hans bullrande skratt. Han var hela tiden nyfiken och ville utveckla simningen. Han utsatte sina simmare för många spännande experiment, några väldigt lyckade andra inte lika lyckosamma. Han hade förmågan att bygga ett gäng som vågade tro på sig själva. Detta gjorde att han utvecklade Växjö Simsällskap till en av Sveriges mest framgångsrika simföreningar under 1990-talet.

 

Senne var även mycket generös med sitt kunnande och var mentor till många tränarkollegor både i sin närhet och runt om i landet under hela sin karriär. Hans ledarskap var mycket uppskattat i svensk simning och har fostrat en ny generation av tränare med liknande filosofi av respekt och glädje.

 

Strax innan 2000-talet gick Senne vidare till nya utmaningar i bland annat Trelleborg och Stockholm, där han senare avslutade sin tränarkarriär.  Men Växjö simsällskap var alltid klubben i hans hjärta.

 

Vi i Växjö Simsällskap är mycket glada att ha haft Senne som verksam i klubben och tack vare honom nådde klubben sådana fina framgångar under 1990 talet. Våra tankar går till hans fru Margareta Polly Malmberg och deras två söner David Malmberg med familj och Simon Malmberg med familj.

 

Växjö simsällskap genom Pia Yman och Camilla Johansson-Sponseller

Kol & Briketter
2021-04-16 14:27

 

Växjö Simsällskap drar nu i gång försäljning av grillkol och briketter. Varför inte fylla på förrådet för hela säsongen!? Genom att köpa grillkol av oss bidrar du till att Växjö Simsällskap kan bedriva en bra och givande verksamhet för våra idrottare och medlemmar. 

 

Stöd föreningen och köp grillkol hos oss genom att mejla din beställning till bestallning.voss@gmail.com.

 

Simskola
Sommarsimskola 2021
2021-04-12 12:09, Simskola

 

Sommaren 2021 kommer Växjö Simsällskap att driva kommunens sommarsimskola. Sommarsimskolan riktar sig till barn och ungdomar mellan 6-20 år (födda mellan 2001 och 2015), som inte är simkunniga (det vill säga, kan inte simma 200 meter). 

  

Sommarsimskolan kommer att bedrivas i två perioder (se nedan) med lektioner på vardagar. Varje period omfattar 15 lektionsfällen á 45 minuter. Det kommer erbjudas lektioner från 08.00 till 20.00. 

 

Bokningsöppning 27/4 klockan 09.00. 

  

Period 1 

 Måndagen den 14/6 till måndagen den 5/7. Ingen simskola midsommarafton 25/6. 

Simskola kommer under period 1 att erbjudas i Växjö Simhall, Solvändan (Högstorpsvägen 147H) och på Rygginstitutet (Norremarksvägen 5). 

  

Period 2 

 Måndagen den 26/7 till fredagen 13/8.

Simskola kommer under period 2 att erbjudas i Medley Växjö Simhall, samt på friluftsbaden runt om Växjö. 

Anmälan 

Anmälan kommer att ske via Växjö Simsällskaps hemsida (www.vaxjosimsallskap.com), via fliken BOKNING till vänster i huvudmenyn. Det går även bra att boka plats via telefon. Kontakta kansliet för att stå i kö till fullbokade grupper. 

 

 •  Anmälan till simskola Period 1 är öppen från den 27 april till den 9 juni. 
 • Anmälan till simskola Period 2 är öppen från den 27 april till den 9 juni. 
 • Intresseanmälan för sommarsimskola på friluftsbad är öppen från den 13 april till den 30 april. Efter 30 april gör vi ett gruppschema utifrån anmälningarna.
 • Anmälan till simskola för 4-5 åringar är öppen från och med måndag den 24 maj. Intresseanmälan för sommarsimskolan på friluftsbad för 4-5 åringar öppnar 13 april.  

HÄR kan du läsa mer om sommarsimskolan. 

HÄR kan du läsa mer om de olika nivåerna vi erbjuder.

 

Har du några frågor om sommarsimskolan? Maila kansli@vaxjosimsallskap. com  så hjälper vi dig!

Svensk Simidrott - Mer för fler
2021-04-08 14:17

 

Simkunnighet är grunden för all simidrott. Svensk Simidrott har gjort en film för att man ska få en härlig inblick i följande fantastiska simidrotter; simning, konstsim, vattenpolo, simhopp och simning i öppet vatten.

 

Vi är i Växjö Simsällskap stolta över att kunna erbjuda simning, konstsim, simhopp och simning i öppet vatten. Vi har även en grupp i veckan som tränar Livräddning. 

Simskola
Simidrottsfritids 30 mars 2021
2021-03-31 11:44, Simskola

 

Under gårdagen höll vi i Växjö Simsällskap vårt första Simidrottsfritids för barn 5-7 år gamla. 6 glada barn var anmälda. Förmiddagen spenderades på kansliet där vi hann med lekar, bad och båtvett, tipspromenad och en smarrig lunch. Efter det begav vi oss till Växjö Simhall där vi hade ett långt simidrottspass i simhallen. Vi provade på livräddning, konstsim och simhopp. Ledare under dagen var Lina, Frida, Josefin och Elias. Vid klockan 16 avslutade vi dagen med Diplom och en liten överraskning - alla barn hade klarat ett nytt märke, nämligen Krabban Blå. Vi tackar alla ledare och simskolebarn för en härlig dag! 

Föreläsningsvecka med RF-SISU Småland
2021-03-31 11:24

 

Vecka 15 är det föreläsningar nästan varje kväll. Vi hoppas att vi kan inspirera aktiva, ledare, idrottsföräldrar och styrelser med denna föreläsningsvecka.


Tre föreläsningar kommer sändas live från RF-SISU Smålands Facebooksida - Klicka här för att komma till vår Facebook-sida.  
En föreläsning kommer vara via Microsoft Teams och kräver anmälan innan.  

 

”Motivation och pepp” med Anneli Östberg

Måndagen 12 april, kl. 19.00-20.00.  
Riktar sig till unga aktiva men även alla som är intresserade.

Var: Digital live-sändning från vår Facebook-sida (@rfsisu.smaland). Ingen föranmälan krävs.

 

”Styrelsens ansvar – särskilt i covid-19-tider” med Christer Pallin och Susanne Holmström

Tisdagen 13 april, kl. 18.00-21.00.
Riktar sig till styrelser i idrottsföreningar men även alla som är intresserade.

Var: Digital utbildning via Teams. Anmäl dig här: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1455761. Sista anmälningsdag: 2021.04.08

 

”Mitt barn på nätet” med Maria Dufva

Onsdagen 14 april, kl. 19.00-20.00.
Riktar sig till idrottsföräldrar och ledare men även alla som är intresserade.

Var: Digital live-sändning från vår Facebook-sida (@rfsisu.smaland). Ingen föranmälan krävs.

Här kan ni lyssna på när Maria Dufva presenterar sin föreläsning.

 

”We Care, om ätstörningar, bemötande och hälsosamt ledarskap” med Angelica Avebjörk

Torsdagen 15 april, kl. 19.00.
Riktar sig till ledare men även alla som är intresserade.

Var: Digital live-sändning från vår Facebook-sida (@rfsisu.smaland). Ingen föranmälan krävs.

Läs mer om föreläsningarna på RF-SISU Smålands hemsida

Helene Eriksson - Årets VöSSare 2021
2021-03-29 14:09
Helene Eriksson - Årets VöSSare 2021

Helene blir Årets VöSSare för sitt engagemang i tävlingskommittén. Hon la ner ett fantastiskt jobb och såg till att simmarna fick möjlighet att tävla trots de utmaningar som vi stötte på under år 2020 på grund av corona-pandemin. Hon är engagerad i föreningen som helhet och vi är väldigt tacksamma för arbetet och tiden hon lägger ner.

Ryan - ny ordförande
2021-03-23 11:05

I lördags valdes Ryan Provencher till ny ordförande i Växjö Simsällskap. Vi vill önska honom lycka till i denna nya roll i föreningen. Nedan presenterar sig Ryan.

 

Jag heter Ryan Provencher och är Växjö SS nya Ordförande 2021.  För er som inte känner mig sen tidigare så började jag simma för Växjö SS under hösten 2006 i en motionsgrupp. Under 2007 flyttade min familj till Växjö och då hjälpte jag föreningen att starta upp en Masters Verksamhet där vi deltog i Masters SM för första gången i mars 2007. Från 2009 var jag ansvarig för Masters och vi lyckades anordna Master-SM i Växjö 2010. Under 2008-2010 var jag ledamot i Växjö SS styrelse och medlem i simkommittén. Från mars 2010 till mars 2011 var jag Ordförande i Vöss. År 2016-2017 var jag tillbaka i styrelsen som ledamot och träffade Ingela för första gången. Vi har haft mycket kontakt sedan dess. Jag var även med och startade upp Karl-Oskarsimmet 2016 med Fredrik Isberg. Jag är utbildad distriktsfunktionär sedan 2010 så ni kan ha sett mig på de flesta tävlingar i Växjö.

 

Jag har tre barn som är aktiva simmare: Lily (2005) i Mästerskapsgrupp, Iris (2008) i T3 och Viola (2011) i Småstjärnorna. Jag simmar själva 4-5 ggr/vecka. Så det är högst sannolikt att du har sett mig i simhallen antingen som aktiv simmare/tränare, funktionär eller som simförälder när jag väntar på mina barn. 

 

När jag inte är i simhallen jobbar jag för GE Power Sweden som Structural Designer och gör vad jag kan för att minska utsläppen från olika pannor över hela världen.

 

-Ryan

Tack Ingela!
2021-03-22 12:41

Efter 6 år som ordförande i Växjö Simsällskap lämnar Ingela Blad över ordförandeskapet till Ryan Provencher. Vi vill rikta ett stort TACK till dig Ingela för det arbete som du gjort och för ditt engagemang i föreningen. Vi önskar dig lycka till med vad du tar dig för i framtiden. Besök oss gärna på en tävling framöver eller varför inte, anmäl dig till en crawlkurs!

 

Hälsningar

Växjö Simsällskap

Simidrottsfritids
2021-03-22 10:04

Simidrottsfritids på Påsklovet!

Testa på flera olika simidrotter på samma dag. Tillsammans med instruktörer i de olika simidrotterna har vi en rolig dag från 09.00 till 16.00 där vi testar på simhopp, simning, konstsim och livräddning. Fika och lunch ingår.

När: 30 mars klockan 09.00-16.00
Åldersgrupp: 5-7 år
Förkunskaper: Kan doppa huvudet, glida på mage, flyta på ryggen och simma 5 meter valfritt simsätt.
Plats: Vöss Kansli (Sigfridsvägen 32) och Simhallen (Kampastigen 2)

Kostnad: 400kr

 

Endast 10 platser tillgängliga. För att boka en plats klicka på fliken bokning i huvudmenyn, där hittar du simidrottsfritids som en egen flik.

Revisorer sökes
2021-02-24 14:08
Växjö Simsällskap behöver två stycken revisorer som väljs i samband med årsmötet den 20 mars. Om du kan ställa upp eller kan tipsa om någon som kan vara intresserad är vi tacksamma om ni kontaktar vår valberedning på mejl valberedning@vaxjosimsallskap.com. Det går även bra att höra av sig med frågor kring uppdraget.

Tack på förhand!

Hälsningar
Valberedningen Växjö Simsällskap
Nyheter om Karl-Oskarsimmet 2021
2021-02-22 16:53
Vi laddar inför en ny Öppet Vatten-säsong! Information om Karl-oskarssimmet finns nu ute på Open Water Entry. Anmälan beräknas öppna 1 april. Läs gärna mer HÄR.
Årsmöte 2021
2021-02-15 14:54

Lördagen 20 mars hålls VöSS årsmöte, digitalt. Vi önskar dig, och dig som företräder medlem, mycket varmt välkommen!

Mer information hittar du här

Simskola
Prova träna livräddning
2021-02-05 14:03, Simskola
Testa på att träna livräddning med oss i Växjö Simsällskap!

FULLBOKAT! 
Vi är glada för det stora intresset och hoppas kunna erbjuda fler att prova på i framtiden.

Under vecka 9-11 erbjuder vi tre stycken tillfällen för att få en kort introduktion av hur det är att delta på livräddningsträning.

NÄR? Fredagar 17.15-18.15
VAR? Växjö Simhall
FÖR VEM? För dig som är simkunnig
ÅLDER? 7-13 år
KOSTNAD? 200 kronor

Anmälan sker på vår bokningssida!

För mer information maila kansli@vaxjosimsallskap.com
Simskola
Vattenprovet 2021
2021-02-02 13:27, Simskola

Kolla här! Svensk Simidrotts märke för simkunnighet -vattenprovet har fått nya färger! Under 2021 har vattenprovet fått Majblommans färger. För varje sålt märke går 10kr till Majblomman och deras arbete med att bekämpa barnfattigdom i Sverige! Låt oss hjälpas åt att hjälpa! Vem är sugen på att ta detta fina märke?!

För att ta Vattenprovet krävs följande:
Hoppa eller dyka i på djupt vatten så att huvudet kommer under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan simma 200 m i en följd varav 50 m i ryggläge. Hela provet utförs på djupt vatten.

Det innebär att när man klarat Vattenprovet är man också simkunnig! 
Konstsim
PROVA PÅ KONSTSIM
2021-01-19 11:26, Konstsim
För mer info maila till: konstsim@vaxjosimsallskap.com

24e januari kl. 11.15-12.15 eller 12.45-13.45
31e januari kl. 11.15-12.15 eller 12.45-13.45
SAMLING 5 MINUTER INNAN START I RECEPTIONEN

Simskola
Fortsatt simskola Termin 2
2021-01-08 15:23, Simskola


Ni som har barn bokade i Termin 2 har idag (eller kommer få i början av nästa vecka) fått ett mail om hur simundervisningen kommer bedrivas framöver. Vi ber er att läsa igenom detta mail och återkoppla om ni har några frågor. 

Hälsningar
Vi på kansliet
Bubblan - Föreningens Medlemsutskick
2020-12-16 13:26

Läs gärna den senaste upplagan av Bubblan! Här kan ni hitta senaste upplagan samt tidigare utgåvor av Bubblan.

Vi anser att det är viktigt med regelbunden kontakt mellan styrelse, kansli, sektioner och er medlemmar. Det är ni som väljer att vara medlemmar i VöSS, som deltar i vår verksamhet, som är ryggraden i föreningen. Efter ett litet uppehåll kommer därför nu ett nytt nummer av vår medlemstidning som heter Bubblan. 
Valberedningen informerar
2020-12-02 14:06

Vår ordförande Ingela Blad har valt att avgå som ordförande efter detta verksamhetsår. 
Vi tackar Ingela för hennes fantastiska arbete för VÖSS under alla dessa år.

Vi söker därför en ny ordförande till vår förening. 
Är du intresserad eller känner du någon som vill engagera sig i föreningen?
Förälder/Mor- eller farföräldrar, alla är välkomna att höra av sig!

Maila ditt intresse till valberedning@vaxjosimsallskap.com så berättar vi gärna mer om vad det innebär. 

Tack!

Valberedningen
Guldhäftet - Stötta Växjö Simsällskap
2020-11-26 12:23

Under några års tid har Växjö Simsällskap sålt Guldhäftet. I detta hittar du erbjudanden från flera olika branscher med rabatter upp till 50% och 2 för 1-erbjudanden.

Guldhäftet kostar 300 kr och 150 kr av detta går direkt tillbaka till föreningen. Om du vill vara med och stötta Växjö Simsällskap går det att köpa fysiska värdekoder via föreningen, vilket är en bra julklapp! Skicka ett mejl till marie@vaxjosimsallskap.com om du vill beställa och hur många koder som önskas. Du betalar sedan för dem via swish när du hämtar dem på kansliet.

Det går också att köpa Guldhäftet genom att ladda ner appen i AppStore eller Google Play. Även där kan du välja att stötta Växjö Simsällskap. Mer information finns på www.guldhaftet.se.
Nya allmänna råd inom Region Kronoberg
2020-11-05 16:23
Torsdagen den 5/11 infördes lokala allmänna råd i Region Kronoberg för att minska den ökande smittspridningen av Coronaviruset. Dessa råd kommer att gälla till och med den 26/11 och kan komma att förlängas. Idrottsträningar får just nu inte bedrivas för personer födda 2004 eller tidigare. Vi har varit tvungna att göra anpassningar i vår verksamhet för att följa de nya allmänna råden. Nedan kan ni ta del av de anpassningar som gäller för vardera sektion.

 

Simskoleverksamheten

 • 6-årsverksamhet: Genomförs som vanligt.
 • Termin 2: Startar upp vecka 47 och kommer att genomföras som planerat.

Sektioner i Konstsim, Simhopp och Simning

 • All landträning är inställd fr.o.m 6/11.
 • Samtliga träningstillfällen där landträning skulle skett innan vattenträning byts ut mot 15 minuters uppvärmning vid bassängkanten.
 • Träningstiderna för respektive grupp uppdateras på hemsidan samt i appen (gäller simsektionen).
 • De simmare som är födda 2004 eller tidigare kommer tyvärr inte att få delta på sina träningar.
 • Tävlingsverksamheten pausas tills vidare. Vi hoppas att kunna genomföra vårt klubbmästerskap 6/12 och ser över möjligheterna till detta.

Vuxencrawl och Vuxensim

 • All verksamhet är inställd fram till årsskiftet.

Anpassad träningsverksamhet

 •  All verksamhet är inställd fram till årsskiftet.

 

Allmänna åtgärder – Vi behöver vidare er hjälp med följande:

 • Ingen vistas i simhallen mer än 10 minuter innan lektionen/träning börjar. Efter avslutad lektion/träning uppmanar vi till att duscha hemma för att påskynda processen ut från anläggningen.
 • I simskolan gäller EN medföljare (inga undantag för syskon) för hjälp vid ombyte och dusch. Vi uppmanar medföljaren till att ta en promenad utomhus under lektionens gång. I övriga verksamheter är det enbart den aktiva simidrottaren som får vistas i anläggningen (barn under 12 år får ha med sig en förälder).
 • Och precis som tidigare, stanna hemma vid minsta symtom.
 • Tvätta händerna ofta och använd gärna handsprit.
 • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
 • Visa hänsyn till andra.

Medley Växjö simhall följer de regler som sedan tidigare finns uppsatta kring dess desinficering av bassängvatten med klor. Information från Svenska badbranschen gör gällande att klormängderna i våra bassänger är tillräckliga för att döda virus och bakterier, så även covid-19.

https://www.medley.se/om-medley/aktuellt/mot-bakgrund-av-coronaviruset

 

2020-10-21 15:36
 
Prova på - Teknikskola Mix
2020-10-09 11:26

Välkomna 17 oktober klockan 12.20-13.30 till prova på Teknikskola Mix. Ett gyllene tillfälle att få testa på simhopp, konstsim och livräddning! Teknikskola Mix riktar sig till dig som antingen går i teknikskolan eller blir rekommenderad teknik ny till termin 2. Men alla som går i Hajen Fortsättning och uppåt är välkomna. Vi samlas inne vid hoppbassängen. Ingen anmälan krävs!
Konstsim
Konstsim
2020-09-29 14:52, Konstsim
Simskola
Höstlovsintensiven
2020-09-16 15:10, Simskola

Under höstlovet kommer vi bedriva simskola under eftermiddags-kvällstid. HÄR kan ni läsa mer om Höstlovsintensiven. Bokningen öppnar 6 oktober klockan 09.00.
Simskola
Simningens ABC
2020-09-01 15:20, Simskola

Idag vet vi att simkunnigheten ser olika ut och att faktorer som socioekonomi spelar roll. Samtidigt är simning ett enkelt sätt, och billigt sätt, att vara i rörelse. Tillsammans med Svenska Simförbundet har Generation Pep tagit fram fem filmer där de går igenom grunderna i simkunnighet, nämligen simningens ABC.

Vill du veta mer om hur du kan träna vattenvana med ditt barn? HÄR hittar du flera olika övningar som ingår i simningens ABC som är enkla att träna när ni badar själva.
Konstsim
Prova på konstsim!
2020-09-01 15:07, Konstsim
 
Verksamhetsinformation gällande Covid-19
2020-08-21 14:22


Vi i Växjö Simsällskap följer myndigheternas råd och rekommendationer med anledning av Covid-19. Vår högsta prioritet är våra medlemmars hälsa och säkerhet. Vi står bakom myndigheterna och uppmuntrar till rörelse för folkhälsan, samtidigt som vi tar ansvar för att bedriva en verksamhet där smittorisken är så liten som möjligt.


Höstens schema är klart och våra olika verksamheter ligger uppe för bokning. Vi kommer fortsatt att jobba för att glesa ut antalet människor i simhallen. Detta leder bland annat till att du som förälder inte kommer ha möjlighet att ta del av undervisningen. Detta för att vi vill minska antalet personer som vistas inne vid undervisningsbassängen.


Restriktioner kring antal medföljare kommer att kvarstå. I simskolan får en vuxen följa med in i simhallen (helst inga syskon). Under lektionens gång ber vi medföljande vuxen/anhörig att lämna anläggningen. I övriga verksamheter ber vi medföljare att vänta utanför simhallen under pågående lektion/träning.

Vi kommer också att hålla fast vid att vi vill att man stannar hemma två dagar efter tillfrisknande från sjukdom. 


Vi uppmanar våra medlemmar att vara uppmärksamma på symtom, även milda och råder er att stanna hemma från simskola och träning om ni känner av några symtom. Vi ber er även att följa dessa allmänna råd i samband med simskola och träning:

 

 • Om du eller ditt barn känner er milt sjuka, sjuka eller har feber – stanna hemma från simskola och träning.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder och använd gärna handsprit.
 • Hosta och nys i armvecket eller i pappersnäsduk.
 • Använd din egen vattenflaska.
Simhopp
Simhopp i Växjö Simsällskap
2020-08-19 10:41, Simhopp
Teknikskola Mix
2020-07-21 11:02

Under en termin på 10 veckor har du möjlighet att både simma i teknikskolan och testa på någon/några av våra andra simidrotter. Gruppen riktar sig till dig som är rekommenderad Teknik Ny eller Teknik Forts. Ni väljer själva hur många simidrotter ni vill testa på utöver Teknikskolan en gång i veckan!  

HÄR kan ni läsa mer!
Konstsim
Prova på konstsim!
2020-07-21 09:16, Konstsim
Prova på är för födda 2011 eller tidigare. För mer information maila till konstsim@vaxjosimsallskap.com

Karl-Oskarsimmet 2020
2020-06-16 14:46
I lördags genomfördes årets upplaga av Karl-Oskarsimmet.
Vi lyckades i år slå rekord med strax över 100 anmälda deltagare fördelat på tre olika lopp! 

Läs mer om evenemanget här! 

Vi vill passa på att tacka alla inblandade för ett fantastiskt bra arrangemang!
Simning
Vansbrosimningen Home Edition - Växjö
2020-05-29 10:49, Simning
För er som är anmälda till Vansbrosimningen och har valt att deltaa i deras Home Edition har vi i Växjö Simsällskap planerat möjligheten till att simma allt från 1000m till 10000m i Växjösjön den 4 juli från kl 09.00 till kl 12.00.

Under evenemanget har Medley erbjudet deltagare tillträde till deras omklädningsrum och dusch. 

Simstart är vid sjöbodarna mellan simhallen och kampapelaren. Funktionärer kommer finnas på plats för att hjälpa er hitta runt sjön.  

För mer information om Vansbrosimningen Home Edition gå till 

Måndagen den 1/6 kl.15.00 öppnar bokningen. Vi vill att du bokar in dig vilken tid du kommer starta din simning för att kunna undvika folksamlingar.
Länk till bokningssidan: https://sportadmin.se/hemsida/form/formD.asp?F={AB75EAFB-37F8-4453-8CF0-0A6D0EECE2C8}

Här hittar du vårt facebook evenemang för dagen: https://www.facebook.com/events/262296631797761/

Vid övriga frågor vänligen kontakta ryan@vaxjosimsallskap.com  
Verksamhetsinformation gällande Coronaviruset
2020-03-27 07:29

Senast uppdaterad 2020-04-09 kl. 14.50

Med anledning av händelseutvecklingen för Coronaviruset vill vi meddela att Växjö Simsällskap följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Dessa råd gällande smittskydd och beredskap uppdateras löpande och aktuell information finner ni på www.folkhalsomyndigheten.se. 

"Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta", anser Folkhälsomyndigheten. "Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet". Ni kan läsa mer om detta HÄR


HÄR har folkhälsomyndigheten gett rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar. 


Växjö Simhall håller fortsatt öppet och har ökat frekvensen på städningen och desinficering av kontaktytor. De har även vidtagit åtgärder för att minska antalet som vistas samtidigt i Växjö simhall genom att dra ner på antalet deltagare under deras gruppträningspass samt sett över schemat för att skapa mer luft mellan gruppassen. Växjö Simhall följer även de regler som sedan tidigare finns uppsatta kring desinficering av bassängvatten med klor, och enligt Svenska Badbranschen är dessa klormängder tillräckliga för att döda både virus och bakterier, så även Coronaviruset. Mer om detta kan ni läsa HÄR.

Mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer och råd kring fysiska aktiviteter och vistelse i bland annat simhallar samt att Växjö Simhall fortsatt håller öppet kommer även Växjö Simsällskap att fortsatt ha igång och bedriva vår verksamhet som vanligt. Vi håller oss dock uppdaterade och är beredda att agera annorlunda om läget skulle förändras.

Vi uppmanar våra ledare, tränare och medlemmar att vara uppmärksamma på symtom, även milda och råder de som känner av symtom direkt kopplade till Coronaviruset att stanna hemma från simskola och träning. Vi ber er även att följa dessa allmänna råd i samband med simskola, träning och vistelse i Växjö Simhall:

 • Om du eller ditt barn känner er milt sjuka, sjuka eller har feber – stanna hemma från simskola och träning. Vänta med att återgå till träning först två dagar efter tillfrisknande.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten och använd gärna handsprit.
 • Som vanligt duschar vi utan badkläder med tvål innan träning.
 • Hosta och nys i armvecket eller i pappersnäsduk.
 • Använd din egen vattenflaska.
 • Anländ till simhallen i samband med simskola eller träning och åk hem så fort som möjligt efter avslutat simskole- eller träningspass.

Vanliga frågor och svar


 • Får jag tillbaka mina pengar om jag väljer att avstå från att delta på lektionerna/träningarna?

Vi kan dessvärre inte återbetala några avgifter. Utbrottet av Covid-19 och dess följder är inget som vi kan råda över. Vi hänvisar till våra boknings- och betalningsvillkor.


 • Får jag kompensation för missade lektionstillfällen i sim- och teknikskolan till följd av sjukdom?

Tyvärr utgår ingen kompensation i form av återbetalning. Om läget tillåter det kommer vi att förlänga vår simskoletermin med 1 lektionstillfälle.


 • Kommer ni att bedriva någon sommarsimskola och intensivsimskola i år?

Vi planerar fortsatt för att kunna genomföra intensivsimskola för nivåerna baddaren och pingvinen under vecka 22 och 23, likaså sommarsimskolan Period 1 och 2 både i simhallen och på utebaden. I nuläget ser vi över hur vi ska kunna göra detta på ett säkert och tryggt sätt för samtliga medlemmar.


 • Hur kommer det sig att Skolsimmet är inställt men inte föreningslivet?
Växjö Kommun har beslutat att all simundervisning och resor till simhall inom skolans verksamheter ställs in. Detta för att minska resor inom kollektivtrafiken för skolelever. Folkhälsomyndigheten uppmuntrar dock att föreningar fortsätter med sin verksamhet, det är viktigt för folkhälsans skull. Vi i Växjö Simsällskap har grupper med få barn samtidigt och har vidtagit åtgärder i undervisningen och fortsätter därmed att bedriva simskola.
Nya Badmössor!
2020-03-26 09:55
Nu har de nya badmössorna kommit! 

Då det är stort intresse för badmössorna så kommer vi under denna och nästa vecka sälja badmössorna i simhallen, med start idag. Badmössorna finns att köpa hos tränarna och kostnaden på 95kr styck faktureras sedan i efterhand.
Glasriket cup och årsmöte inställt
2020-03-16 11:35
På grund av rådande situation med Coronaviruset har vi idag tagit beslut att skjuta upp både vår simtävling, Glasriket cup och det kommande årsmötet. 
Preliminärt kommer dessa två evenemang flyttas fram och genomföras senare under våren. Datum och information om detta kommer. 

Vi håller oss uppdaterade om hur läget förändras och följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. 
PR-active
2020-02-11 13:18


Växjö Simsällskap samarbetar med PR-active

Vi är glada att meddela att nu finns våra ny klubbkläder för beställning,
på sidan www.vaxjoss.prstore.se kan ni gå in och hitta hela vårt sortiment. 

Efter vår visningen i lördags på metersimet kom det in lite olika önskemål, några av dessa vi kommer att införa. 

Bla kom det in önskemål om:
Namntryck på tröjor
VÖSS tryck på ryggen istället för magen
Shorts för träning både dam och herr
Bomulls T-shirt
Vi kommer skapa en egen flik för konstsimmarna, då de har behov av unika produkter.

Du hanterar din betalning direkt vid beställning och kan välja leverans till kansliet kostnadsfritt eller hemleverans mot avgift. 

Vi tar tacksamt emot önskemål om produkter och förändringar löpande så tveka inte att framföra era önskemål. 
Mejla dessa till lin_joh@live.se som är ansvarig för vårt avtal med PR-active. 
Metersimmet 2020
2020-02-08 13:18

Nu har vi simmat, hoppat och konstsimmat och det innebär att årets metersim är avklarat! Ett 90-tal aktiva simmare, hoppare och konstsimmare deltog, riktigt bra jobbat till er!

Dagen till ära kom även vår nya leverantör av klubbkläder, PR-active och hälsade på, vilket uppskattades.

Stort tack till alla sponsorer som ni hittar HÄR!
2020-01-31 12:34

Simskola måndag-fredag på sportlovet för nivåerna Baddaren och Pingvinen. Få en rivstart på Termin 3 med lite extra intensivträning!

Kostnad: 500 kr (+medlemsavgift om denna inte är betald för 2020)
Boka HÄR

Kontakta kansliet vid frågor: kansli@vaxjosimsallskap.com, 0470-46650
Köp ditt Guldhäfte hos Växjö Simsällskap!
2019-11-28 11:28
Vi säljer återigen Guldhäftet! 
Ett häfte fullt med fantastiska rabatter i vårt närområde. Där ingår allt från sportevent till restaurangbesök. 

I år vill vi tipsa lite extra om att ha Guldhäftet som app:

 • Med Guldhäftet i telefonen har du det alltid med dig
 • I appen publiceras nya erbjudanden löpande under året vilket gör att appen innehåller fler erbjudanden.
 • Med appen får du access till våra kortare kampanjer som är begränsade i tid eller antal.
 • Med appen får du också kontinuerligt nya erbjudanden från olika e-handlare, som tex Lindex, Björn Borg och Apoteket mfl.
 • Ett medlemskap i appen kan delas med familjemedlemmar genom att inloggningsuppgifter delas (app-koden kan endast användas en gång).
 • Medlemskapet gäller i 12 månader från aktiveringsdagen, under den tiden ges access till alla aktiva erbjudanden.


Dessa finns tillgängliga hos oss på kansliet och går bra att köpa under våra öppettider, måndag - torsdag 13.00-15.00. 
Vid frågor, vänligen kontakta oss via mejl till kansli@vaxjosimsallskap.com

Stölder i simhallen
2019-10-23 10:46

Under senaste tiden har förekommit stölder i simhallen och omklädningsrummen. Därför vill vi påminna er att ha lite extra koll på era grejer och komma ihåg att låsa era skåp.
Newbody och Luciafirande 2019
2019-10-17 11:23

Styrelsen har beslutat att ställa in försäljning av NewBody och luciafirandet denna höst.
Detta beror på personalsituationen på kansliet, med tre nya medarbetare. Detta p g a  två som är föräldralediga och en som fått ny tjänst. Vi prioriterar basverksamheterna  och ger därmed en dräglig arbetsbelastning för våra nyanställda. När det gäller Luciafirandet har det under föregående år varit funktionärer som hållit i arrangemanget, men i år har vi inga som hinner eller som är intresserade. Vår ambition är att 2020 komma tillbaka på något sätt. 
Hoppas på förståelse

Ingela Blad, ordf.
Karl-Oskarsimmet = Vansbrosimningen seedningslopp
2019-10-04 07:34

Härliga nyheter för OW simmare!

Karl-Oskarsimmets 5000m lopp är nu ett seedningslopp till Vansbrosimningen


Simmade du Karl-Oskarsimmet 2019?

Då kan du ange ditt resultat för att seeda dig i en av de första 8 seedade startgrupperna till Vansbrosimningen 2020.


 Startled 1 2 3 4 5 6 7 8
 Klass
 Elit 1
Herr*
 Elit 1
Dam*
 Seedad 
Startgrupp
 Seedad 
Startgrupp
 Seedad 
Startgrupp
 Seedad 
Startgrupp
 Seedad 
Startgrupp
 Seedad 
Startgrupp
 Karl-Oskarsimmet 1:12:00 1:15:00 1:18:00 1:26:00 1:33:00 1:40:00 1:47:00 1:52:00

* För att starta i denna startgrupp krävs det att du har tävlingslicens. Läs mer om tävlingslicens på Svenska Simförbundets hemsida här: Tävlingslicens simning


Anmälan till Vansbrosimningen öppnar tisdagen den 8 oktober

NY NYBÖRJARGRUPP SIMHOPP
2019-08-26 15:24
Nu har vi öppnat upp en ny simhoppsgrupp för nybörjare på tisdagar mellan 16:30-18:00. Alla åldrar är välkomna. Förkunskapskrav är att kunna simma 25m på djupt vatten. 

Maila till simhopp@vaxjosimsallskap.com för mer info eller anmäl er via hemsidan under fliken bokning. 

Träningen sätter igång vecka 35! 
2019-08-21 11:34
Vi har uppdaterat våra telefontider!

Måndag och Tisdag 13.00-15.00
Torsdag 09.00-11.00

0470-46650

Det går alltid bra att maila: kansli@vaxjosimsallskap.com
Sommarens Bubblan - föreningens medlemsutskick
2019-07-05 18:01

Läs gärna den senaste upplagan av Bubblan. Glad sommar önskar vi alla våra medlemmar! 
Karl-Oskarsimmet 2019
2019-06-19 14:04
I lördags genomfördes årets upplaga av Karl-Oskarsimmet. Nytt för i år var banan som simmades, den har blivit mer publikvänlig och det är enklare för åskådarna att följa simmarna. 5000m loppet var i år även en del av Svenska simförbundets tävling Open Water Trophy. Tävlingen genomfördes för fjärde året i rad, i år var det drygt 60 anmälda deltagare. Vi har för varje år sett ett ökat intresse för tävlingen och sen förra året då vi flyttat starten till Vattentorget är det även mycket mer publik. 

Samtliga resultat finner ni på länkarna nedan

Fler bilder från dagen finner ni HÄR!

Växjö Simsällskap tackar för ännu ett år med bra arrangemang och deltagande och hoppas att vi ses igen nästa år! 

Datum och info om nästa års lopp kommer uppdateras här under hösten.
2019-06-11 11:53

Växjö simsällskap söker simlärare till simskoleverksamheten. Framför allt söker vi ansvariga ledare till höstens verksamhet som startar v.34/35. För att söka måste du ha fyllt 16 år.

Låter detta intressant skicka gärna ditt CV till kansli@vaxjosimsallskap.com 
Simhopp erbjuder privatlektioner & testa på för grupper
2019-04-16 08:39

Håller ni på att planera en möhippa eller svensexa och har idétorka? Vår simhoppssektion erbjuder prova på simhopp för grupper, där nivån anpassas efter gruppens önskemål.

Låter detta intressant? Tveka inte att mejla simhopp@vaxjosimsallskap.com! 
Arena Glasriket Cup 2019
2019-03-25 08:20


Arena Glasriket Cup är nu över och vilken tävling det blev i Växjö Simhall under den gångna helgen 23-24 mars!
Massor av fartfyllda simningar noterades och en hel del av Glasriket Cup rekorden slogs.

Vi vill rikta ett stort TACK till glasbruken Nybro och Målerås som stod för sponsringen av de fina glaspriserna samt ytterligare ett TACK till övriga tävlingssponsorer.

Vi vill även tacka samtliga gästande klubbar och alla duktiga funktionärer som gjorde tävlingsarrangemanget möjligt!

Resultat från tävlingen finner ni på Livetiming.
Bilder från tävlingen finner ni via vår Facebooksida.
Läs gärna hur det gick för våra fantastiska simmare via Simsektionsens sida.
Avgiftsfri sommarsimskola för barn födda 2013
2019-03-07 09:30

Växjö kommun har valt att fortsätta förra årets satsning på gratis simskola för kommunens sexåringar! Detta kommer i år att innebära att barn födda 2013 (och som är folkbokförda i Växjö kommun) kan delta i sommarsimskolan utan avgift. 

Läs gärna mer om sommarsimskolan HÄR
Team Kronoberg slutar tre i årets Länstrofén
2019-03-05 09:25

Läs mer om tävlingen HÄR.
2019-02-26 12:14

Årets första nummer av medlemstidningen Bubblan finns nu att läsa HÄR
Information om sommarsimskolan 2019 finns nu ute!
2019-02-13 13:01

Nu kan ni läsa mer information om årets sommarsimskola som Växjö Simsällskap kommer att driva på uppdrag av Växjö kommun. 

Klicka här för att ta del av all information!

Bokningen till sommarsimskolan kommer att öppna tisdagen den 12 mars kl. 09.00. Samtliga grupper bokas via vår bokningssida. 
Årets metersim är nu genomfört!
2019-02-09 13:22

Lördagen den 9 februari genomfördes årets metersim i Växjö Simhall. Arrangemanget är ett sätt för våra simidrottare att samla in pengar både till VöSS, men också till sig själva. Detta genom att samla sponsorer som antingen sponsrar med en fast summa eller en rörlig summa som simidrottarna ska samla in genom att simma så många meter som möjligt alternativt samla in så många poäng som möjligt genom hopp och figurer.

Nytt för i år var att samtliga sektioner, både simning-, konstsim- och simhoppssektionen deltog i arrangemanget. På detta sätt samlades samtliga simidrottare och i Växjö Simhall kunde man njuta både av simning, simhopp och figursimning. Jätteroligt tycker vi!

Nytt för i år var även att vi i samband med metersimmet även arrangerade en del kringaktiviteter. Alla deltagare på plats var med och tävlade om priser i ett stort lotteri och att det arrangerades även en tipsrunda som de aktiva kunde delta i. Samtliga deltagare fotograferades efter genomförd simning/hoppning/figursimning vid vår fotovägg och på plats fanns det även ett stort fikabord för alla deltagare.

Ett 70-tal simmare, ett 10-tal simhoppare och ett 10-tal konstsimmare deltog och det var fullt ös i samtliga bassänger under hela förmiddagen. Simmarna simmade längder och samlade meter, simhopparna hoppade och samlade poäng och konstsimmarna gjorde figurer och samlade poäng.
För rapporter från sektionerna, klicka vidare till var sektions sida. 


Vi vill tacka alla deltagare, men fram för allt alla sponsorer! Både de som sponsrat med fika och priser till själva arrangemanget och de som sponsrat våra duktiga simidrottare!

Samtliga sponsorer hittar ni via vår arrangemangsida, HÄR!
Luciafirande med Växjö Simsällskap
2018-12-10 12:12

Under söndagseftermiddagen den 9 december bjöd VÖSS in till ett traditionsenligt luciafirande. Läktaren var fullsatt när simsektionen lussade och konstsims- och simhoppssektionen hade uppvisning. Vi tycker självklart att det är jätteroligt att så mycket folk tog sig till simhallen för att titta! 

Smålandsposten var också på plats för att ta del av firandet. Har ni en prenumeration kan ni läsa artikeln HÄR

Stort tack till alla som hjälpe till med allting runt omkring! Utan er hade inte evenemanget blivit lika lyckat. Vi hoppas på att få se minst lika mycket folk i simhallen nästa år. 

Glad lucia önskar vi på Växjö Simsällskap! 
Häftig konstsimstävling arrangerades av VöSS!
2018-11-26 09:51

I helgen arrangerade VöSS och Svenska Simförbundet Riksmästerskapen i Konstsim. Något som flertalet medier ville rapportera om. Läs mer genom att klicka in på Konstsimmets sida.
Härlig stämning gav goda resultat i Jönköping!
2018-11-13 20:01
Ååååh VÖSS!

Under helgen som gick simmades Sum-Sim Region i Jönköping och VöSSarna simmade till sig fantastiska resultat! Vidare till Riksfinalen fick vi med oss 8 finalister. 

Läs mer om det hela på
NIU Simning startar i Växjö!
2018-10-01 14:40

Till läsåret 2019-2020 startar Nationell Idrottsutbildning med inriktning simning på skolorna Katedralskolan, Teknikum och Kungsmadsskolan.

För mer information, klicka på bilden ovan eller klicka in på simningen sida och läs mer om studier kring nationell idrottsutbildning, HÄR!
Snabba simningar i hemmabassängen under Swedbank Arena Cup!
2018-09-13 15:35

Under helgen som gick arrangerade VöSS simtävlingen Swedbank Arena Cup!

Hur det gick för våra VöSSare kan ni läsa om på Simningens sida och massvis med bilder från arrangemanget hittar ni HÄR eller via vår Facebooksida!
Simmarna hade kul tillsammans på Lagkappscupen!
2018-08-27 09:07
I lördags genomförde vi arrangemanget Lagkappscupen för våra tävlingssimmare! En lyckad aktivitet som gav många glada miner och skratt. Läs gärna mer om detta på Simningens sida.
Uppstartsträning i Landskrona för simmarna
2018-08-06 21:30
Nu har ett gäng av simmarna dragit på sig badkläderna och simglasögonen, dykt i bassängen och startat höstterminen!
Under v.32 reste vi söderut till Landskrona för uppstarten av terminen och spenderade veckan i sommarens SM-bassäng på Citadellbadet.

Det rapporterades en hel del via både Facebook och Instagram under veckan, så kika gärna in där för bilder och uppdateringar!

Gratis simskola för Växjö kommuns sexåringar
2018-06-26 15:20

I samarbete med Växjö kommun kommer Växjö Simsällskap under hösten att erbjuda gratis simskola för alla barn födda år 2012. Alla som ska gå i förskoleklass till hösten, alltså födda 2012, som är bosatta i Växjö kommun är välkomna att delta. Via vår bokningssida, under fliken "Gratis simskola - Växjö kommun" kan ni se alla tillgängliga grupper, samt boka er plats. För att kunna boka en plats behöver man skapa ett konto på bokningssidan. 

Det går även bra att boka plats i vår ordinarie verksamhet. Tillgängliga grupper kan ni se på bokningssidan. Bokar ni in er i våra ordinarie grupper kommer ni per automatik att få en faktura skickad till er på mejlen. Skicka ett mejl till kansli@vaxjosimsallskap.com och ange att ni bokat in er, så krediterar vi fakturan till er. 

Mer information från Växjö Simsällskap finner ni HÄR. Mer information från Växjö kommun om satsningen kan ni ta del av HÄR
Karl-Oskarsimmet 2018
2018-06-18 09:41

I lördags gick Karl-Oskarsimmet 2018 av stapeln i Växjösjön och det blev en härlig dag med fint väder! Totalt tävlade ett 60-tal simmare fördelat på distanserna 925 m, 1850 m och 5000 m.

Växjö Simsällskap vill rikta ett stort tack till våra sponsorer Fyra krogar, Arena, Obos, lbe Arkitekt, Ottossonbygg och Svetsservice. Vi vill även tacka IOG-NTO för hjälpen med att låna bord m.m.

Resultatlistor:

Välkomna att simma igen nästa år!

Vill du bli en del av vårt team?
2018-05-17 14:17
Inför hösten 2018 söker nu Växjö Simsällskap ledare till simskolan och simsektionen. För att jobba hos oss behöver du vara en social och glad person, som tycker om att arbeta med barn och ungdomar och som gillar vatten! 

Känner du att detta kan vara något för dig? Skicka ett mejl till jennifer@vaxjosimsallskap.com, så får du mer information om arbetet. 
Clara och Liv simmar hem guldmedaljer på Ullbergstrofén!
2018-04-30 12:17
I helgen var nio simmare från VöSS och tävlade i Göteborg på Ullbergstrofén!
Ta er vidare till simsektionens sida för att läsa mer genom att klicka här!
Snabba simmare i huvudstaden!
2018-04-10 14:09
Clara Örnhem.
I helgen var sju simmare från VöSS och tävlade på en av Europas största internationella tävlingar, Swim Open i Stockholm!
Ta er vidare till simsektionens sida för att läsa mer genom att klicka här!
VÖSS verksamhetsidé, vision och värdegrund
2018-03-29 14:25

Växjö Simsällskaps styrelse arbetade under hösten 2017 med att se över och uppdatera föreningens verksamhetsidé, verksamhetsvision och värdegrund. Allt för att spegla den verksamhet som föreningen bedriver och vill bedriva. Under 2018 kommer arbetet fortlöpa, för att säkerställa att detta inte förblir fina ord på en bit papper. Vi vill att föreningens verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund och utvecklas utifrån vår vision. 

Under hösten 2017 och våren 2018 har vi även sett över alla föreningens policys och reviderat många. Numera kan ni ta del av samtliga policys i ett samlat dokument
Sugen på att tävla i hindersimning?
2018-03-20 09:56
I år anordnas SM i Hindersim i Landskrona i samband med SM-veckan. Mer exakt går tävlingarna av stapeln söndagen den 8 juli, mitt på dagen. Tävlingen är öppen för alla att anmäla sig till. Mer informatin om tävlingen finner ni här: http://www.shohk.org/hindersim-2018/
Årsmöte
2018-03-19 12:15
Bilder från årsmötet.
I helgen arrangerades Växjö Simsällskaps årsmöte.

På årsmötet delades det ut stipendier till simmare, simhoppare och konstsimmare som utmärkt sig lite extra under 2017. Följande mottog stipendier:

Elitstipendium: Clara Örnhem och Liv Elgaard Fonnesbech
Flitpris simning: Alva Wardrum
Flitpris simhopp: Filip Magnusson
Flitpris konstsim: Jonna Eriksson Zorman

På plats på årsmötet var även kommunchef Monica Skagne som informerade om nya simhallsbygget.

Vi vill tacka alla medlemmar som var på plats under årsmötet!
Medlemsengagemang & funktionärslistor
2018-03-12 15:42
Här hittar ni information om vårens medlemsengagemang samt funktionärslistor för Glasrikets cup, Östsvenska cupen och Karl-Oskarsimmet.

Vi är fortfarande i behov av funktionärer till tävlingarna!
Vill Du ställa upp? Anmäl dig genom att mejla till funktionär@vaxjosimsallskap.com.

Stort tack för Ert engagemang!
2018-02-22 12:00
 
VÖSS representerade på årets upplaga av WADC
2018-01-15 12:29

Under helgen bjöd Swedish Center for Aquatic Research i Lund in till World Aquatic Development Conference. 32 olika nationaliteter fanns representerade på konferensen. 

Växjös representant deltog på de föreläsningar som handlade om simskoleverksamhet. Årets tema var kvalité och engagemang i simskoleverksamheten. Ett tiotal föreläsare bjöd under helgen på otroligt givande och inspirerande föreläsningar! Utöver föreläsningarna är erfarenhetsutbytet länder och föreningar emellan också en viktig del av konferenser likt denna. 

Efter helgen går det att konstatera att vi gör mycket bra i Växjö Simsällskap, men att det också finns väldigt mycket som vi kan förbättra. Det är med spänning och entusiasm vi ser fram emot framtiden!
Vöss certifierar sig som Säker & trygg förening
2018-01-11 11:47
I Växjö simsällskap arbetar vi hela tiden aktivt med att utveckla vår verksamhet. En viktig del i det arbetet är Säker & trygg förening. Det är namnet på ett utvecklingsarbete och kvalitetsmärkning för föreningar i Växjö kommun. Certifieringen bygger på ett långsiktigt arbete och stöd för att förbättra säkerhet och trygghet på såväl föreningens anläggning som inom föreningens verksamhet. Arbetet är initierat och leds av Växjö kommun tillsammans med Smålandsidrotten. Certifierings- och arbetsmaterialet är utvecklat i samverkan med Linnéuniversitetet


Växjö simsällskap är stolta över att 2017 klarat Delcertifiering 1!


Delcertifiering 1 avser föreningsorganisation och riktlinjer. Till grund för bedömningen ligger föreningsdokumentation tillsammans med en analys av verksamheten och dess aktiviteter. Växjö simsällskap erhöll certifieringen med följande motivering: Vöss har tydligt framarbetade riktlinjer och policys gällande krishantering, brandsäkerhet, anti-alkohol, narkotika, doping och tobak, ledare, föräldrar och aktiva som är förankrade i föreningens värdegrund. Riktlinjerna kommuniceras och finns tillgängligt på föreningens hemsida. Föreningen har aktivt deltagit i utbildning och erfarenhetsutbyte på Säker och trygg förenings träffar under året.  

Uppmärksammad diskussion har gett ringar på vattnet
2018-01-10 16:02
Under hösten gick det att läsa mycket i diverse medier gällande sexuella övergrepp och trakasserier inom idrottsvärlden. Det är oerhört viktigt att barn och ungdomar känner sig trygga och säkra inom föreningsidrotten. Vi i Växjö Simsällskap har tagit fasta på detta och vi kommer att fortsätta arbeta för att alla, både aktiva och ledare, ska känna sig trygga i den verksamhet vi bedriver. 

Som ett första steg har vi från och med årsskiftet krävt in utdrag ur belastningsregistret från alla våra ledare som arbetar med barn och ungdomar. Ett nytt utdrag kommer att lämnas in en gång per år. Vi jobbar också just nu med att ta fram en integritetspolicy. 

För alla våra ledare som interagerar med barn och ungdomar i vattnet har vi under hösten köpt in arbetströjor som är funktionella att använda även i bassängen. Dessa bidrar till en minskad kroppslig exponering för våra ledare. Det bidrar också till att det alltid är väldigt tydligt vilka som är ledare och var de finns. 
JSM-kval och flera andra grymma simningar på Sum-Sim Riks!
2017-12-11 14:21
I helgen var fem simmare från VöSS och tävlade SUM-SIM Riks i Eskilstuna!
Ta er vidare till simsektionens sida för att läsa mer genom att klicka här!
Framgångar i Prag!
2017-12-04 09:27


I helgen har Tess Englund från Växjö Simsällskap representerat Sverige i konstsimstävlingen Christmas Prize i Prag. Tävlingen inleddes med figursimning där Tess gjorde en fantastisk simning och med poängen 57,53 placerade hon sig 37:a av 177 startande, och var tredje bästa svenska simmare.

Tillsammans med sju andra tjejer simmade Tess därefter lag. I totalpoängen ingår ett genomsnitt av alla åtta tjejernas figursimning. Tjejerna genomförde ett nästan felfritt program och kammade därmed hem bronsmedaljen!
12 medaljer på Barracuda Race i Göteborg!
2017-11-27 10:22
I helgen var VöSS mästerskapssimmare i Göteborg och tävlade Barracuda Race!
Ta er vidare till simsektionens sida för att läsa mer genom att klicka här!
Många starter på Kronobergscupen i Alvesta
2017-11-22 11:57
I helgen var VöSS tävlingssimmare i Alvesta och tävlade Kronobergscupen!
Ta er vidare till simsektionens sida för att läsa mer genom att klicka här!
VöSS Succé på Sum-Sim Regionsfinalen i Jönköping!
2017-11-13 14:16
I helgen deltog VöSS med 23 simmare på Sum-Sim Regionsfinalen i Jönköping.
Ta er vidare till simsektionens sida för att läsa mer genom att klicka här!
VöSS på SM/JSM - första lagkappslaget på 5 år!
2017-11-07 10:42
I helgen deltog VöSS med fyra simmare på SM/JSM i Jönköping.
Ta er vidare till simsektionens sida för att läsa mer genom att klicka här!
Återigen medaljregn över VöSS!
2017-10-23 11:48
Helgens tävling i Oskarshamn innebar likt förra helgen en hel del medaljer till våra simmare!
Ta er vidare till simsektionens sida för att läsa mer genom att klicka här!
Medaljregn för VöSS på Östsvenska Mästerskapen!
2017-10-16 12:17
Clara Örnhem, Natalie Noreblad och Oskar Axandersson stod för medaljerna i helgen
Under helgen som gick arrangerade Växjö Simsällskap Östsvenska Mästerskapen, även kallat Östsvenskas distriktsmästerskap i simning. Vössarna simmade storslaget och simmade till sig en hel del medaljer. Mer om detta kan ni läsa här!
Stöd VÖSS enkelt via Sponsorhuset
2017-10-05 11:05
Grattis till dig som har Safari & Firefox som webbläsare!
Nu har Sponsorhuset lanserat sitt populära plugin Handla Smart för både Safari och Firefox. Med Handla Smart på datorn så påminns du varje gång du besöker en butik som finns med hos Sponsorhuset. Du klickar bara JA - och automatiskt får både du och Växjö Simsällskap pengar på alla dina köp. Aktivera tillägget här, tipsa gärna fler: www.sponsorhuset.se/vaxjosimsallskap/hs

Tillägget finns sedan tidigare i Chrome. Har du inte aktiverat det innan gör du det på samma länk lika enkelt.

Tack för ditt stöd!
VÖSS i Radion P4 Kronoberg
2017-09-29 10:45
Idag sände P4 Kronoberg ett inslag om att vi har lågt i taket i simhallen. Vi ville också ha med att det breddverksamheten som är lika begränsad, men man kan inte få allt hela tiden.
Tack P4 Kronoberg för ert inslag och att ni uppmärksammat vår platsbrist.

Du kan läsa och höra hela inslaget genom att följa nedan länk till P4 Kronobergs hemsida.

Mycket Nöje och Trevlig helg!
Första upplagan av VöSS Lagkappscup!
2017-08-28 12:20
Samtliga deltagare från i lördags!
I lördags kördes för första gången Lagkappscupen i Växjö! Arrangemanget var en gemensam aktivitet för våra simmare i tävlingsgrupperna och hela 62 aktiva deltog!

Ta gärna en titt här på simningens sektionssida för att läsa mer om detta arrangemang!
Medlemsengagemang hösten 2017
2017-08-24 17:15
Nu finns all information om höstens ideella arbete uppe. Vi väljer att kalla det för medlemsengagemang istället för beting och det finns någon mer nyhet och fler möjligheter att få ihop ditt engagemang.

All information finns alltid under rubriken Medlemsengagemang under toppmenyn Växjö Simsällskap och nedan har du all information som finns i nuläget.

---------

Klicka på nedan länk för all information om det ideella arbetet under hösten 2017.


Anmälda arbetspass och funktionärslistor:
Vi lägger upp listor när anmälan gått ut och uppdaterar efterhand när det blir ändringar.
Vill du skriva upp dig på något arbetspass skickar du in ditt önskemål till funktionar@vaxjosimsallskap.com

Aktuella listor:
 • Kronobergscupen 9/9
 • Matmässan 8-9/9
 • Nattvandring ht 2017
 • Klubbmästerskap i simning 17/12
 • Lucia 17/12
Fler arrangemang kommer.

Tack för din hjälp. 
De hushåll som gjort tillräckligt många timmar kommer att bjudas på något samkvämsarrangemang när arbetssäsongen är slut.

Frågor m.m. ställer du till Fredrik Isberg som är kansliets kontaktperson för medlemsengagemang.
Växjö Simsällskap söker simskoleledare
2017-07-24 16:45
Tycker du om simning, att vara i vattnet och trivs att arbeta med barn? Om svaret är JA kanske simskoleledare är ett jobb för dig. 

Inför hösten söker VÖSS glada, positiva och engagerade ledare till simskoleverksamheten. Läs mer via länken: Växjö Simsällskap söker simskoleledare.pdf »

Ansökan och frågor skickas till jennifer@vaxjosimsallskap.com 

Ännu en nyanställd i verksamheten!
2017-05-03 17:16
Växjö simsällskap välkomnar sitt senaste tillskott, Josefin Palm, som sedan den 2e maj vikarierar för Marie Karlsson på kansliet. Hon kommer även fortsätta som ledare inom simsektionen där hon sedan snart tre år tillbaka har varit timanställd som simtränarassistent och instruktör för vuxencrawl.

Vi tror att Josefin kommer bidra med ny energi och stort engagemang i föreningen!
//Styrelsen och kanslipersonalen
Personalförändring på kansliet
2017-05-03 10:33
Vi i Växjö Simsällskap vill gratulera vår kollega Marie Karlsson till familjetillskottet Sonja som föddes i fredags. Därmed kommer vi inte att se Marie på ett tag, då hon nu inleder sin mammaledighet. 

De som tar över Maries arbetsuppgifter är:

Jennifer Nilsson - ny simskoleansvarig, som också kommer att ansvara för breddverksamheten i simsektionen. 

Josefin Palm - vikarierande kanslist, som också kommer att hålla i viss simträning.

Vi hoppas på att ni har överseende med denna övergångsperiod och ber på förhand om ursäkt för eventuella fördröjningar och komplikationer. 


Med vänliga hälsningar, Växjö Simsällskap 
Styrelsen 2017/2018
2017-04-05 16:39
Nu har vi uppdaterat informationen kring styrelsen samt när de har sina möten. Denna sida hittar du under Föreningsinformation till vänster. En direktlänk hittar du här: Styrelse och kommittéer »

VöSS nu anslutna till Sponsorhuset
2017-03-24 15:18
Växjö Simsällskap önskar meddela alla våra medlemmar att VöSS har valt att ansluta sig till Sponsorhuset, vilket är ett företag som verkar för att hjälpa föreningar att tjäna pengar. Ni kan nu stödja föreningen genom att göra ett nätköp ni ändå skulle ha gjort, utan att det kostar er något extra. Det finns 630 välkända nätbutiker att välja mellan och alla skänker pengar till Växjö Simsällskap om man handlar via Sponsorhuset. 

Ni som privatpersoner tjänar också på att handla via Sponsorhuset. Halva rabatten går till föreningen och halva till er som privatperson.

Allt ni behöver göra är att bli medlemmar hos Sponsorhuset och välja Växjö Simsällskap som er förening. Via Sponsorhusets länk till höger här på hemsidan kan ni bli medlemmar. 

Sponsorhuset har också en funktion till Google Crome som heter "Handla Smart". Laddar ni hem denna till er dator blir ni påminda om att en viss sida är anslutna till Sponsorhuset innan ni hinner handla. På så vis slipper ni hålla koll på vilka företag som är anslutna. 

Exempel på företag som är anslutna till Sponsorhuset: Booking, Hotels.com, CDON, Bodystore, Bokus och flertalet sportbutiker. 

Verkar det krångligt? Ta en titt på denna enkla video: 

Vi i Växjö Simsällskap tackar på förhand för ert bidrag.
Verksamhetsberättelse för 2016
2017-03-16 15:16
Nu är alla handlingar till årsmötet klara. Det är endast lite smådetaljer som kan saknas.
På denna sidan Styrelse och kommittéer ligger nedan handlingar så du ska kunna ta fram dom när du vill. Sidan hittar du under "Föreningsinformation" i vänstermenyn.

Klicka på respektive länk för att få fram en pdf.
Dagordning för årsmötet 2017  och inbjudan till årsmötet den 25/3.

Om du har någon fråga om detta kan du du ställa den till vår styrelse. Du når alla medlemmar i styrelsen via adressen styrelsen@vaxjosimsallskap.com.

Nyanställd i verksamheten
2017-03-13 15:17
Från och med måndagen den 13 mars välkomnar vi Jennifer Nilsson som ny anställd i Växjö Simsällskap. Jennifer kommer att ta över simlinjeverksamheten när Marie Karlsson går på mammaledighet. Utöver detta kommer hon att vara aktiv i tävlingsverksamheten. 

Jennifer har arbetat i Växjö Simsällskap som timanställd tränare under två års tid. Tidigare har hon varit aktiv som ledare och tränare i Höganäs Simsällskap, samt arbetat med simning utomlands i både Turkiet och Australien. 

Vi tror att Jennifer kommer att bidra med ny energi och erfarenhet till vårt redan starka team och hjälpa till att utveckla vår verksamhet. 

//Styrelse och kanslipersonal 
Växjö Simsällskap vann 13500 kr i föreningskampen i Vida Arena!
2017-02-23 10:53

Tisdagen den 21 februari anordnade Växjö Lakers en föreningskamp i samband med hockeymatchen mellan Växjö Lakers och Luleå HF.


Växjö Lakers hade bjudit in föreningarna i kommunen som fick chans att visa upp sina verksamheter. Den förening som lyckades får dit flest medlemmar sponsrades också med 30 % av biljettintäkterna av kampanjförsäljningen. Denna föreningskamp vann Växjö Simsällskap och fick därmed ca 13500 kr!


Vi vill tacka Ryan och Lily Provencher som stod i vår monter och visade upp vår förening och vi vill självklart även tacka alla er som köpt biljetter till matchen och som kom dit i vöss-kläder. Sist men inte minst ett stort tack till Växjö Lakers för ett bra initiativ med Föreningsmatchen!


´
Konstsim
Tess Englund är uttagen till utvecklingslaget!
2017-01-19 14:06, Konstsim
En av föreningens konstsimmare, Tess Englund, har blivit uttagen till utvecklingslaget 2017. Vi gratulerat Tess till denna framgång!

Tess är uttagen till B-gruppen som riktar sig till konstsimmare födda efter 2001. I denna grupp ligger fokus på lag, och målet är att tävla med laget på två tävlingar under året.

Uttagningarna till utvecklingslaget har grundat sig på uppnådda resultat på USM och RM under 2016, inskickade tester samt i vissa fall prestationer under tidigare utvecklingsläger och diskussion med klubbtränare.
Efter Lucia!
2016-12-14 17:10
Nu är allt Lussefirande färdigt i VÖSS för år 2016. Under söndagen hade vi vårt arrangemang som är öppet för alla att komma och titta på. I morse (alltid en onsdag) lussade vi för Sellskapet Vikingarna. De betalar alltid en bra slant för vårt arrangemang så det är ett viktigt framträdande för VÖSS varje år. Under söndagen kompades Luciatåget av Sofia Styrnsberg vilket var ett bra lyft för alla sånger. Årets Lucia var Ebba Bergström och lillucia Amelia Hultqvist. Hela luciatåget leddes av Helene Eriksson som övat sångerna med simmarna. Det blev som vanligt solosång av Fredrik Isberg och väldigt fina uppvisningar av Simhopp och Konstsim. Simhoppet leds av Lina Schlotterbeck och Konstsimmet av Ulrika Örnström. Det märks ordentligt att de båda sektionerna fungerar bra. För intrycket i år är att det finns nya och mer avancerade inslag i båda uppvisningarna. Tyvärr så har vi inte så många bilder från årets arrangemang så har du några bilder skulle vi bli glada om du kan skicka in dom till simning@vaxjosimsallskap.com.

Nästa år firar VÖSS Lucia först den 17/12 eftersom Sum-Sim Riks går den 10/12 och vi vill givetvis ha alla simmare hemma till vårt Lucia och KM som också får arrangeras den dagen. För Vikingarna blir det på Luciadagen 13/12.

Spara datumet så ses vi då!
Förtjänsttecken silver tilldelas Pia Yman
2016-10-27 08:17
Pia Yman har fått förtjänstutmärkelse i silver från Östsvenska simförbundet med anledning av allt hon gjort/gör för simningen i Vöss och Östsvenska. Vi gratulerar Pia till detta!

Följande motivering lämnade vi in för Pia:
Växjö Simsällskap nominerar Pia Yman för hennes arbete med utbildning av funktionärer samt hennes arbete som distriktsfunktionär under de senaste cirka 20 åren. Det är alltid med ett leende som man ser Pia hjälpa och utbilda våra nya funktionärer inom Östsvenska simförbundet. Pia har även varit aktiv i Växjö Simsällskap på andra sätt. Bland annat har hon suttit med i styrelsen i elva år, varav två år som ordförande. Hon har även arbetat som tränare och ungdomsansvarig samt åtskilliga ideella uppdrag.
Föreningen ansluten till Gräsroten
2016-09-29 11:14
Vi är med och delar på 50 miljoner!

Vår förening är ansluten till Svenska Spels satsning Gräsroten. Det unika med denna satsning är att alla som spelar hos Svenska Spel är med och bestämmer till vilka föreningar pengarna ska gå. Välj oss som din favoritförening nästa gång du spelar hos Svenska Spel. Då är vi med och delar på pengarna. Du gör det i din spelbutik, på svenskaspel.se eller genom att ringa Svenska Spels Kundservice på 0770-11 11 11. Tack för ditt stöd!


Prideparaden
2016-05-16 08:17
I lördags deltog Växjö simsällskap med ca 25-30 personer i Prideparaden. Det var 80 st föreningar/organisationer som deltog.

Smp skriver: Enligt arrangörerna medverkade 9 000 personer i det cirka 800 meter långa tåget. Det innebär ett nytt rekord räknat i antalet deltagare.

För att läsa mer om vas Smp skrev om paraden klicka här!
Stipendiater på Växjö Simsällskaps årsmöte!
2016-03-23 12:08
Clara Örhem, Natalie Noreblad och Fanny Elingfors delade på 2015 års elitpris. Mirza Dzafic tilldelades simsektionens flitpris.
Under lördagens årsmöte utdelades stipendier till VÖSS simidrottare! De stipendier som delas ut under årsmötet är bland annat flitpris för simsektionen, flitpris för simhoppssektionen och flitpris för konstsimssektionen. För att kunna få flitpris ska simidrottaren ha visat god träningsvilja och vara en bra kompis till sina träningskamrater.

Vinnare av flitpriserna år 2015 är:

Mirza Dzafic (simsektionens flitpris).

Mirza har under året tränat på flitigt och endast missat träningspass om han varit sjuk.
Han har även börjat pressa sig själv mer under träning och även börjat lägga mer fokus på teknik, styrka och rörlighet. Under träningspassen är han den som peppar och pushar övriga träningskamrater och innan och efter träningspassen är han en bra kompis då han pratar med alla.

Albin Andergren (simhoppssektionens flitpris).

För Albins otroliga styrka och tålamod att komma vidare i simhopp samt för att han jobbar hårt för att överkomma rädslor på ett lugnt sätt. Albin slarvar inte i sina hopp, vilket gör att hans utförande blir fantastiskt fina hopp. Han är en god kompis och kommer alltid till träningarna och vi tränare tycker det är roligt att träna honom. Vi hoppas att Albin fortsätter för han kan bli riktigt duktig i simhopp.

Amanda Örnström (konstsimssektionens flitpris).

Amanda tränar målmedvetet och föregår med gott exempel inför de yngre vid bassängkanten. Hon hjälper sina träningskamrater och lär ut. Hon är också engagerad bland annat i att leta musik till program utanför ordinarie träningstid och bistår huvudtränaren med tekniska saker med musiken.

Förutom flitpriser delades det även ut elitstipendium under årsmötet. För att tildelas detta stipendium skall man visat stor utveckling prestationsmässigt, med prestationer som sticker ut från mängden, under året. Årets elitstipendium fick i år delas av tre personer då de samtliga haft stora framgångar under året och det gick inte att särskilja deras prestationer.

Vinnare av årets elitpris år 2015 är:

Fanny Elingfors (simsektionen).

Fanny har under året visat god utveckling i både ryggsim och frisim. I somras
simmade hon Sum-Sim som var hennes första mästerskap i långbana och gjorde
detta med bravur. På favoritdistansen 200m ryggsim tog hon sig vidare till final
och väl i finalen slutade hon på en 4:e plats. Både i försöken och i finalen simmade
Fanny på personligt rekord och med detta tog hon ett steg mot svensk juniorsimning
då hennes tid i finalen innebar både ett Junior-SM B-kval och ett Senior-SM B-kval.

Natalie Noreblad (simsektionen).

Natalie har under året visat en stor utveckling i ryggsim, fjärilsim och frisim. I somras
gjorde hon sin mästerskapsdebut när hon simmade 100m ryggsim och 100m fjärilsim
under Sum-Sim i långbana. På 100m ryggsim tog hon sig till final mot ett år äldre tjejer
och väl i finalen slutade hon på en 6:e plats. Natalie fortsatte att simma snabbt och i
vintras utvecklades hon även på frisim och tog sig vidare till Sum-Sim Riksfinalerna på
100m och 400m frisim. Under samma tävling simmade hon även i finalen på 100m ryggsim som gav henne en 4:e plats vilket är hennes bästa placering i mästerskapssammanhang.

Clara Örnhem (simsektionen).

Clara har under året visat stor utveckling på samtliga simsätt. I somras gjorde hon
sin mästerskapsdebut när hon simmade 100m och 200m bröstsim under Sum-Sim
i långbana. Clara fortsatte att simma snabbt och i vintras utvecklades hon även i
främst frisim och lyckades ta sig vidare till Sum-Sim Riksfinalerna på 400m frisim
och 200m medley. Under samma tävling simmade hon även finalen på 100m bröstsim
som gav henne en 9:e plats vilket är hennes bästa placering i mästerskapssammanhang.
Clara simmade även under året ett lopp på 200m bröstsim där hennes tid räckte till
ett Junior-SM B-kval, vilket innebar att Clara tog ett steg närmare svensk juniorsimning.

2016-03-08 13:39

VÖSS stöder Prideveckan
2015-05-07 15:04
Dagens naglar på Lovisa, Marie och Fredde... :)
I år missade vi att planera vårt deltagande i Prideparaden, men vi lovar att vi kommer att delta nästa år.

Hälsningar
Ingela Blad ordförandeNyheter från våra grupper
Simning, 14/06 10:36 
Simning, 08/06 16:14 
Simhopp, 08/06 09:25 
Simning, 24/05 15:15 
Simskola, 29/04 11:11 
Simning, 20/04 13:13 
Simskola, 12/04 12:09 
Simskola, 31/03 11:44 
Simskola, 23/03 12:02 
Simskola, 23/02 11:29