Klicka på fliken BOKNING i huvudmenyn för att boka gratis sommarsimskola för barn födda 2014!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMSKOLA - SIMNING - KONSTSIM - SIMHOPP


SOMMARSIMSKOLA 2020
Bokningen är öppen för barn och ungdomar födda 2016-2000. Sommarsimskolan är kostnadsfri för alla barn födda 2014!  HÄR hittar ni mer information. Har ni övriga frågor får ni gärna vända er till kansli@vaxjosimsallskap.com.

GRATIS SIMSKOLA FÖR BARN FÖDDA 2014

Bokningen inför årets sexårsverksamhet öppnar 1 juli klockan 09.00 för barn som inte har gått/ska gå i årets sommarsimskola. Grupperna blir synliga på bokningssidan först måndagen 29 juni. Bokningen öppnar för alla barn födda 2014 15 juli. 


TERMIN 1 HT 2020 SIMLINJEN
Priobokningen öppnar 21 juli klockan 09.00 för barn som redan går i simskolan. Grupperna blir synliga på bokningssidan fredagen 17 juli klockan 12.00. Nya simskolebarn är välkomna att boka in sig fredagen 24 juli. 

-----
Telefon: 0470-46650
Frågor besvaras smidigast via mejl: kansli@vaxjosimsallskap.com 
Kansliet har sommarstängt
2020-07-08 19:49

Kansliet har sommarstängt, vi är på plats igen i början av vecka 30. 

Sommarsimhopp
2020-06-25 10:09
Under veckorna 26, 27 och 28 har vi sommarsimhopp för alla aktiva i Växjö Simsällskap. 

Träningen pågår mellan 10:00-12:00 tisdag, onsdag, torsdag och samling är vid hoppbassängen

Ta med en frukt eller fika så ni orkar med hela träningen! Hoppas vi syns vid bassängen :)

Vill du prova på simhopp för första gången går det också bra att komma förbi. Maila gärna till simhopp@vaxjosimsallskap.com om du har några frågor! 
Karl-Oskarsimmet 2020
2020-06-16 14:46
I lördags genomfördes årets upplaga av Karl-Oskarsimmet.
Vi lyckades i år slå rekord med strax över 100 anmälda deltagare fördelat på tre olika lopp! 

Läs mer om evenemanget här! 

Vi vill passa på att tacka alla inblandade för ett fantastiskt bra arrangemang!
Simning
Vansbrosimningen Home Edition - Växjö
2020-05-29 10:49, Simning
För er som är anmälda till Vansbrosimningen och har valt att deltaa i deras Home Edition har vi i Växjö Simsällskap planerat möjligheten till att simma allt från 1000m till 10000m i Växjösjön den 4 juli från kl 09.00 till kl 12.00.

Under evenemanget har Medley erbjudet deltagare tillträde till deras omklädningsrum och dusch. 

Simstart är vid sjöbodarna mellan simhallen och kampapelaren. Funktionärer kommer finnas på plats för att hjälpa er hitta runt sjön.  

För mer information om Vansbrosimningen Home Edition gå till 

Måndagen den 1/6 kl.15.00 öppnar bokningen. Vi vill att du bokar in dig vilken tid du kommer starta din simning för att kunna undvika folksamlingar.
Länk till bokningssidan: https://sportadmin.se/hemsida/form/formD.asp?F={AB75EAFB-37F8-4453-8CF0-0A6D0EECE2C8}

Här hittar du vårt facebook evenemang för dagen: https://www.facebook.com/events/262296631797761/

Vid övriga frågor vänligen kontakta ryan@vaxjosimsallskap.com  
Verksamhetsinformation gällande Coronaviruset
2020-03-27 07:29

Senast uppdaterad 2020-04-09 kl. 14.50

Med anledning av händelseutvecklingen för Coronaviruset vill vi meddela att Växjö Simsällskap följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Dessa råd gällande smittskydd och beredskap uppdateras löpande och aktuell information finner ni på www.folkhalsomyndigheten.se. 

"Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta", anser Folkhälsomyndigheten. "Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet". Ni kan läsa mer om detta HÄR


HÄR har folkhälsomyndigheten gett rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar. 


Växjö Simhall håller fortsatt öppet och har ökat frekvensen på städningen och desinficering av kontaktytor. De har även vidtagit åtgärder för att minska antalet som vistas samtidigt i Växjö simhall genom att dra ner på antalet deltagare under deras gruppträningspass samt sett över schemat för att skapa mer luft mellan gruppassen. Växjö Simhall följer även de regler som sedan tidigare finns uppsatta kring desinficering av bassängvatten med klor, och enligt Svenska Badbranschen är dessa klormängder tillräckliga för att döda både virus och bakterier, så även Coronaviruset. Mer om detta kan ni läsa HÄR.

Mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer och råd kring fysiska aktiviteter och vistelse i bland annat simhallar samt att Växjö Simhall fortsatt håller öppet kommer även Växjö Simsällskap att fortsatt ha igång och bedriva vår verksamhet som vanligt. Vi håller oss dock uppdaterade och är beredda att agera annorlunda om läget skulle förändras.

Vi uppmanar våra ledare, tränare och medlemmar att vara uppmärksamma på symtom, även milda och råder de som känner av symtom direkt kopplade till Coronaviruset att stanna hemma från simskola och träning. Vi ber er även att följa dessa allmänna råd i samband med simskola, träning och vistelse i Växjö Simhall:

  • Om du eller ditt barn känner er milt sjuka, sjuka eller har feber – stanna hemma från simskola och träning. Vänta med att återgå till träning först två dagar efter tillfrisknande.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten och använd gärna handsprit.
  • Som vanligt duschar vi utan badkläder med tvål innan träning.
  • Hosta och nys i armvecket eller i pappersnäsduk.
  • Använd din egen vattenflaska.
  • Anländ till simhallen i samband med simskola eller träning och åk hem så fort som möjligt efter avslutat simskole- eller träningspass.

Vanliga frågor och svar


  • Får jag tillbaka mina pengar om jag väljer att avstå från att delta på lektionerna/träningarna?

Vi kan dessvärre inte återbetala några avgifter. Utbrottet av Covid-19 och dess följder är inget som vi kan råda över. Vi hänvisar till våra boknings- och betalningsvillkor.


  • Får jag kompensation för missade lektionstillfällen i sim- och teknikskolan till följd av sjukdom?

Tyvärr utgår ingen kompensation i form av återbetalning. Om läget tillåter det kommer vi att förlänga vår simskoletermin med 1 lektionstillfälle.


  • Kommer ni att bedriva någon sommarsimskola och intensivsimskola i år?

Vi planerar fortsatt för att kunna genomföra intensivsimskola för nivåerna baddaren och pingvinen under vecka 22 och 23, likaså sommarsimskolan Period 1 och 2 både i simhallen och på utebaden. I nuläget ser vi över hur vi ska kunna göra detta på ett säkert och tryggt sätt för samtliga medlemmar.


  • Hur kommer det sig att Skolsimmet är inställt men inte föreningslivet?
Växjö Kommun har beslutat att all simundervisning och resor till simhall inom skolans verksamheter ställs in. Detta för att minska resor inom kollektivtrafiken för skolelever. Folkhälsomyndigheten uppmuntrar dock att föreningar fortsätter med sin verksamhet, det är viktigt för folkhälsans skull. Vi i Växjö Simsällskap har grupper med få barn samtidigt och har vidtagit åtgärder i undervisningen och fortsätter därmed att bedriva simskola.
Nyheter från våra grupper
Simning, 04/07 11:57 
Simhopp, 15/06 10:04 
Simning, 19/05 15:56 
Konstsim, 18/05 22:10