Önskar ni boka simskola till våren?
Vi startar upp ny termin vecka 9. Hör av er till kansliet vid frågor om exempelvis nivåer eller grupprekommendationer! Det finns ströplatser kvar, tveka inte med att höra av er!

Sommarsimskola 2020
Tisdagen 17 mars klockan 09.00 öppnar årets bokning inför Sommarsimskolan. Grupperna är synliga från och med 16 mars klockan 13.00. HÄR hittar ni mer information om sommarsimskolan. Har ni övriga frågor får ni gärna vända er till kansli@vaxjosimsallskap.com.

Frågor besvaras smidigast via mejl: kansli@vaxjosimsallskap.com
Verksamhetsinformation gällande Coronaviruset
2020-03-27 07:29

Med anledning av händelseutvecklingen för Coronaviruset vill vi meddela att Växjö Simsällskap följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Dessa råd gällande smittskydd och beredskap uppdateras löpande och aktuell information finner ni på www.folkhalsomyndigheten.se.

"Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta", anser Folkhälsomyndigheten. "Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet". Ni kan läsa mer om detta HÄR.

Växjö Simhall håller fortsatt öppet och har ökat frekvensen på städningen och desinficering av kontaktytor. De har även vidtagit åtgärder för att minska antalet som vistas samtidigt i Växjö simhall genom att dra ner på antalet deltagare under deras gruppträningspass samt sett över schemat för att skapa mer luft mellan gruppassen. Växjö Simhall följer även de regler som sedan tidigare finns uppsatta kring desinficering av bassängvatten med klor, och enligt Svenska Badbranschen är dessa klormängder tillräckliga för att döda både virus och bakterier, så även Coronaviruset. Mer om detta kan ni läsa HÄR.

Mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer och råd kring fysiska aktiviteter och vistelse i bland annat simhallar samt att Växjö Simhall fortsatt håller öppet kommer även Växjö Simsällskap att fortsatt ha igång och bedriva vår verksamhet som vanligt. Vi håller oss dock uppdaterade och är beredda att agera annorlunda om läget skulle förändras.

Vi uppmanar våra ledare, tränare och medlemmar att vara uppmärksamma på symtom, även milda och råder de som känner av symtom direkt kopplade till Coronaviruset att stanna hemma från simskola och träning. Vi ber er även att följa dessa allmänna råd i samband med simskola, träning och vistelse i Växjö Simhall:

• Om du eller ditt barn känner er milt sjuka, sjuka eller har feber – stanna hemma från simskola och träning. Vänta med att återgå till träning först två dagar efter tillfrisknande.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten och använd gärna handsprit.
  • Hosta och nys i armvecket eller i pappersnäsduk.
  • Använd din egen vattenflaska.
  • Anländ till simhallen i samband med simskola eller träning och åk hem så fort som möjligt efter avslutat simskole- eller träningspass.
Nya Badmössor!
2020-03-26 09:55
Nu har de nya badmössorna kommit!

Då det är stort intresse för badmössorna så kommer vi under denna och nästa vecka sälja badmössorna i simhallen, med start idag. Badmössorna finns att köpa hos tränarna och kostnaden på 95kr styck faktureras sedan i efterhand.
Glasriket cup och årsmöte inställt
2020-03-16 11:35
På grund av rådande situation med Coronaviruset har vi idag tagit beslut att skjuta upp både vår simtävling, Glasriket cup och det kommande årsmötet.
Preliminärt kommer dessa två evenemang flyttas fram och genomföras senare under våren. Datum och information om detta kommer.

Vi håller oss uppdaterade om hur läget förändras och följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.
PR-active
2020-02-11 13:18

Växjö Simsällskap samarbetar med PR-active

Vi är glada att meddela att nu finns våra ny klubbkläder för beställning,
på sidan www.vaxjoss.prstore.se kan ni gå in och hitta hela vårt sortiment.

Efter vår visningen i lördags på metersimet kom det in lite olika önskemål, några av dessa vi kommer att införa.

Bla kom det in önskemål om:
Namntryck på tröjor
VÖSS tryck på ryggen istället för magen
Shorts för träning både dam och herr
Bomulls T-shirt
Vi kommer skapa en egen flik för konstsimmarna, då de har behov av unika produkter.

Du hanterar din betalning direkt vid beställning och kan välja leverans till kansliet kostnadsfritt eller hemleverans mot avgift.

Vi tar tacksamt emot önskemål om produkter och förändringar löpande så tveka inte att framföra era önskemål.
Mejla dessa till lin_joh@live.se som är ansvarig för vårt avtal med PR-active.
Metersimmet 2020
2020-02-08 13:18

Nu har vi simmat, hoppat och konstsimmat och det innebär att årets metersim är avklarat! Ett 90-tal aktiva simmare, hoppare och konstsimmare deltog, riktigt bra jobbat till er!

Dagen till ära kom även vår nya leverantör av klubbkläder, PR-active och hälsade på, vilket uppskattades.

Stort tack till alla sponsorer som ni hittar HÄR!
Nyheter från våra grupper
Simning, 17/03 16:58