SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMSKOLA

 
Vad roligt att ni är intresserade av Växjö Simsällskaps simskoleverksamhet!
 
Vi erbjuder högklassig simskoleverksamhet som följer den Svenska Simlinjen, som är framtagen av Svenska Simförbundet. Under fliken "nivåer" kan ni läsa mer om var och en av de 10 simskolenivåer vi erbjuder. 
 
Vi bedriver vår simskoleverksamhet framförallt i Växjö Simhall. 6-årsverksamheten samt viss simskoleverksamhet bedrivs på Rygginstitutet ute på Norremark. 
 
Bokning till simskolan sker online via vår bokningsportal. Genom att klicka på fliken "bokning" högst upp till vänster i huvudmenyn slussas ni automatiskt vidare till bokningsportalen. 
 
Har ni frågor, vänligen kontakta vårt kansli via telefon 0470-46650 eller mejl: kansli@vaxjosimsallskap.com.
 
Årets Simborgarmärke 2022
2022-01-19 10:12

Vi väntar alltid med spänning inför det nya simborgarmärket. 2022 är färgen ljusblå! Det är viktigt att komma ihåg att testa sin simkunnighet löpande - simkunnighet är en färskvara! För att ta Simborgarmärket behöver man simma 200 meter valfritt simsätt. 

 
Småstjärnetävling 19/12
2021-12-20 15:28
Under söndagen 19/12 simmades första Småstjärnetävlingen på länge i Växjö Simhall. Tävlingen simmades efter KM som hölls under förmiddagen.
 
Vi vill passa på att tacka alla som hjälpte till som funktionärer under tävlingen! 
 
Ni finner samtliga resultat HÄR.
 
Nästa Småstjärnetävling hoppas vi kunna genomföra till våren. 
Simskolestart: Termin 2
2021-11-11 15:44

Plats:
Växjö Simhall

Terminsstart:

Vecka 46 (15/11-21/11)

 

Terminsavslutning:

Vecka 6 (7/2-13/2)

 

Juluppehåll:
20 december-9 januari

 

Viktig information inför första lektionstillfället!

Då schemat är utformat på ett visst sätt, för att möjliggöra mer vattentid för samtliga grupper, kommer lektionstiderna att påverkas vid första lektionstillfället. Samtliga grupper kommer under vecka 46 att sluta fem minuter tidigare än utsatt tid. Detta för att möjliggöra att ledarna har tid att ha en kort introduktion med er föräldrar i början av lektionen.

 

Samlingsplats

Alla grupper samlas på trädäcken i badgallerian. Vilket trädäck varje grupp samlas på står skrivet på VÖSS-anslagstavla precis utanför omklädningsrummen. Har ni glömt gruppnamnet så finns detta att hitta i fakturamejlet ni fick i samband med bokningen.

 

Information om nivåer

HÄR hittar ni information om våra simskolenivåer. Har ni frågor eller funderingar kring dessa kan ni prata med ansvarig ledare eller kontakta kansliet. 

 

Med anledning av Covid-19

  • Om du eller ditt barn känner er milt sjuka, sjuka eller har feber – stanna hemma från simskolan. Vänta med att återgå till simskolan först två dagar efter tillfrisknande.
  • Håll avstånd till varandra.
  • Vid nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten kan våra riktlinjer komma att ändras. I sådana fall kommunicerar vi ut dessa via mail.

Information om fortsatt simskola i Växjö Simsällskap

  • Priokningen till Termin 3 öppnar den 8 februari. Terminsstart vecka 9.
  • Under Sportlovet kommer vi att hålla i en intensivsimskola. Vi skickar ut separat inbjudan.
  • Sommaren 2022 kommer vi i Växjö Simsällskap bedriva Växjö Kommuns simskola.
  • Håll er uppdaterade via vår hemsida, facebook eller instagram för att ha koll på bokningssläpp m.m.
  • Vi mailar alltid ut information inför kommande verksamhet.

Varmt välkomna till ny simskolestart!

Höstlovsintensiven 2021
2021-09-27 12:33

 

Nu börjar det dra ihop sig till höstlov och med det intensivsimskola! Höstlovsintensiven äger rum söndag vecka 43 och måndag, tisdag, torsdag och fredag vecka 44 (31/10-5/11, ej 3/11). Totalt 5 stycken lektionstillfällen á 40 minuter. Lektionerna ligger på kvällstid. Nivåerna som erbjuds är Baddaren Ny, Baddaren Forts, Pingvinen Ny och Pingvinen Forts. Passar perfekt för barn som har något litet moment som behöver gnuggas intensivt.

 

Från och med tisdagen den 5 oktober klockan 09.00 kan du boka en grupp. Klicka på ”Bokning” överst i menyn på vår hemsida för att komma till vår bokningssida. Först till kvarn på platserna! Mer detaljerad information gällande hur du bokar en grupp finner du på bokningssidan.

 

Vill du veta mer om höstlovsintensiven - klicka HÄR

Inför bokning av simskola termin 1
2021-08-03 11:36

 

Vi har lite nya nyheter (och lite gamla nyheter) inför termin 1 ht2021. Här nedan kommer en sammanfattning. 

 

NYA NYHETER: 

Utmanaren: Vi kommer köra en utmanargrupp på lördagar för äldre barn som inte gått i simskola tidigare/behöver träna grundläggande vattenvana och simteknik. Undervisningen är anpassad för barn 8-12 år. Gruppen har sin lektion på lördagar vid 13.40-14.25.

 

Pingvinen Forts på djupt vatten: I gruppen Pingvinen Forts är det många pusselbitar som ska falla på plats för att nå målen. Vi har därför valt att testa att ha en grupp i veckan som har all sin undervisning på djupt vatten. Passar de barn som gått pingvinen Forts vid ett eller flera tillfällen innan och behöver träna lite extra på att simma på djupt vatten. Gruppen kommer vara på fredagar vid 17.35-18.20. 

 

GAMLA NYHETER: 

Teknikskola Mix: Under en termin på 10 veckor har du möjlighet att både simma i teknikskolan och testa på någon/några av våra andra simidrotter. Gruppen riktar sig till dig som är rekommenderad Teknik Ny eller Teknik Forts. Ni väljer själva hur många simidrotter ni vill testa på utöver Teknikskolan en gång i veckan! Vi har enbart fått glada hejarop från de som testade "Mixen" förra läsåret. HÄR kan du läsa mer om Teknikskola Mix. 

 

Livräddning: Woho! Livräddningen har vuxit och numera har vi två grupper på fredagar. Passar dig som gillar fart och fläkt (och är simkunnig, dvs kan simma 200 meter varav 50 meter på rygg). HÄR kan du läsa mer om vår livräddningsverksamhet. 

 

Sexårsverksamhet: Vi kommer bedriva Kommunens sexårsverksamhet även i år, med gratis simskola för alla barn födda 2015 (som är bosatta i Växjö Kommun). Bokningen öppnar 5/8 klockan 09.00. Verksamheten kommer bedrivas på Rygginstitutet.

 

Nyheter från föreningen
Växjö Simsällskap, 18/01 13:19 
Växjö Simsällskap, 29/12 13:06 
Växjö Simsällskap, 21/12 14:35 
Växjö Simsällskap, 20/12 16:12 
Växjö Simsällskap, 10/12 08:43 
Växjö Simsällskap, 07/12 09:49