Klicka på fliken BOKNING i huvudmenyn för att boka gratis sommarsimskola för barn födda 2014!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMSKOLA


Vad roligt att ni är intresserade av Växjö Simsällskaps simskoleverksamhet!

Vi erbjuder högklassig simskoleverksamhet som följer den Svenska Simlinjen, som är framtagen av Svenska Simförbundet. Under fliken "nivåer" kan ni läsa mer om var och en av de 10 simskolenivåer vi erbjuder. 

Bokning till simskolan sker online via vår bokningsportal. Genom att klicka på fliken "bokning" högst upp till vänster i huvudmenyn slussas ni automatiskt vidare till bokningsportalen. 

Har ni frågor, vänligen kontakta vårt kansli via telefon 0470-46650 eller mejl: kansli@vaxjosimsallskap.com.

Avslutningarna Termin 3 - Simlinjen
2020-05-08 17:03


Efter en rörig vår börjar det nu dra ihop sig inför avslutningarna för alla våra simskolegrupper. I år kommer avslutningarna se annorlunda ut mot vad de brukar. Med anledning av Covid-19 ber vi er föräldrar att inte följa med in och titta under avslutningstillfället, vi uppmuntrar istället till att ta en promenad ute (i det förhoppningsvis fina vädret). Detta är inte för att verka för en stängd och sluten verksamhet, utan för att vi vill hjälpa till att bromsa smittspridningen. Vi i Växjö Simsällskap är oerhört glada över att vi har haft möjlighet att fortsätta vår verksamhet under våren, detta mycket för att ni har varit så tillmötesgående och hjälpsamma. 


Eftersom vi har lagt till ett extra tillfälle för alla barn (även om man inte har varit borta från simskolan) så kan ditt barns avslutning ha flyttats. Nedan ser ni vilka datum som gäller.

Måndag: 18/5

Tisdag: 12/5

Torsdag: 14/5 (extra tillfälle tisdagen 19/5)

Fredag: 22/5

Lördag: 23/5

Söndag: 17/5


Som vanligt kommer vi sälja märken på plats under avslutningsdagen, vi uppmuntrar till att hålla avstånd till varandra när ni står i kö. Utöver det erbjuder vi även ett extra tillfälle onsdagen 20 maj klockan 16.00-18.00 då vi sitter utanför simhallen (vid fint väder) eller i entrén (vid mindre fint väder). Detta för att ni ska ha möjlighet att handla märken utan att det bildas en större folksamling. Om ni har möjlighet ser vi gärna att ni kommer och handlar märken då istället för på ert ordinarie lektionstillfälle.


Sist men inte minst vill alla vi i Växjö Simsällskap tacka er simskolebarn och föräldrar för en rolig och lärorik termin! 


Intresserade av simskola?
2020-04-22 13:19

Vad kul att ni är intresserade av simskola i Växjö Simsällskap! Ovan ser ni en film om hur det är att gå i simskola hos oss i Växjö Simsällskap och andra föreningar som är kopplade till Svensk Simidrott. Har ni några frågor om vår simskoleverksamhet är ni välkomna att höra av er till kansli@vaxjosimsallskap.com
Vårens Småstjärnetävling
2020-03-31 13:12

På grund av rådande situation med Coronaviruset har vi tagit beslutet att ställa in vårens planerade Småstjärnetävling. Vi i Vöss tycker detta är tråkigt, och om möjligheten skulle dyka upp får vi försöka planera in en ny. 

Vi håller oss uppdaterade om hur läget förändras och följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. 
Verksamhetsinformation gällande Covid-19
2020-03-24 13:42

Uppdaterad information om nuläget i verksamheten med anledning av händelseutvecklingen av Coronaviruset.

Simskoleverksamheten

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och fortsätter därför att bedriva simskola som vanligt på ordinarie tider. Folkhälsomyndigheten har gått ut med att det i nuläget inte finns någon anledning att ställa in mindre evenemang, som idrottsträningar med 10-20 personer, utan tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår.

Däremot följer vi riktlinjerna från Svenska simförbundet hur vi ska bedriva verksamheten på bästa sätt för att minska smittspridningen.

 

 • Tänk på hygienen - tvätta händerna direkt när ni kommer till anläggningen och duscha noga innan ni hoppar i bassängen.
 • Vi ber er föräldrar att inte vara med inne vid bassängen. Om möjligt inte heller vistas i simhallen under lektionens gång.
 • Om ni har möjlighet: duscha gärna hemma istället för i simhallen.

 

Under lektionerna har vi också vidtagit några åtgärder

·         Vi håller inte varandra på axlarna när vi går på led

·         Vi lägger in fötterna i mitten vid avslutet istället för händerna

·         Vi försöker i största möjliga mån undvika lekar med kroppskontakt

 

Vi håller oss dock uppdaterade kring Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt har god kontakt med Medley och kommer att meddela er om något kring träningsverksamheten skulle behöva ändras.

 

Vi uppmanar våra medlemmar att vara uppmärksamma på symtom, även milda och råder er att stanna hemma från simskola och träning om ni känner av några symtom. Vi ber er även att följa dessa allmänna råd i samband med simskola och träning:

 

 • Om du eller ditt barn känner er milt sjuka, sjuka eller har feber – stanna hemma från simskola och träning.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder och använd gärna handsprit.
 • Hosta och nys i armvecket eller i pappersnäsduk.
 • Använd din egen vattenflaska.

 

Vanliga frågor och svar


 • Får jag tillbaka mina pengar om jag väljer att avstå från att delta på lektionerna/träningarna?

Vi kan dessvärre inte återbetala några avgifter. Utbrottet av Covid-19 och dess följder är inget som vi kan råda över. Vi hänvisar till våra boknings- och betalningsvillkor.


 • Får jag kompensation för missade lektionstillfällen i sim- och teknikskolan till följd av sjukdom?

Tyvärr utgår ingen kompensation i form av återbetalning. Om läget tillåter det kommer vi att förlänga vår simskoletermin med 1 lektionstillfälle.


 • Kommer ni att bedriva någon sommarsimskola och intensivsimskola i år?

Vi planerar fortsatt för att kunna genomföra intensivsimskola för nivåerna baddaren och pingvinen under vecka 22 och 23, likaså sommarsimskolan Period 1 och 2 både i simhallen och på utebaden. I nuläget ser vi över hur vi ska kunna göra detta på ett säkert och tryggt sätt för samtliga medlemmar.


 • Hur kommer det sig att Skolsimmet är inställt men inte föreningslivet?

Växjö Kommun har beslutat att all simundervisning och resor till simhall inom skolans verksamheter ställs in. Detta för att minska resor inom kollektivtrafiken för skolelever. Folkhälsomyndigheten uppmuntrar dock att föreningar fortsätter med sin verksamhet, det är viktigt för folkhälsans skull. Vi i Växjö Simsällskap har grupper med få barn samtidigt och har vidtagit åtgärder i undervisningen och fortsätter därmed att bedriva simskola. 

Simskola på Rygginstitutet
2020-02-13 10:59

Glöm inte boka vår populära simskola på Rygginstitutet! Under VT20 har vi för första gången våra ordinarie nivåer på Rygginstitutet. Varmt i vattnet, ledartätt och avskild miljö bidrar till ett lugnt inlärningsklimat. Simskolestart vecka 9.

HÄR hittar du mer information om undervisningen på Rygginstitutet.
HÄR är vår bokningssida. 
Nyheter från föreningen
Växjö Simsällskap, 30/04 13:21 
Växjö Simsällskap, 29/04 12:04 
Växjö Simsällskap, 23/04 11:50 
Växjö Simsällskap, 27/03 07:29 
Växjö Simsällskap, 26/03 09:55 
Växjö Simsällskap, 16/03 11:35