SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMSKOLA

 
Vad roligt att ni är intresserade av Växjö Simsällskaps simskoleverksamhet!
 
Vi erbjuder högklassig simskoleverksamhet som följer den Svenska Simlinjen, som är framtagen av Svenska Simförbundet. Det innebär bland annat att vi börjar med att lära ut grundläggande vattenvana (bubbla, doppa, flyta, rotera, hoppa) och lär ut samtliga simsätt (ryggcrawl, crawl, bröstsim, fjärilsim) redan från att barnen börjar i simskola hos oss. Därför kan vi också hitta det simsätt som passar bäst för ert barn. Vi är måna om att tekniken ska sitta, detta för att få starka, uthålliga och trygga simmare och målet är att varje individ ska ha glädje och nytta av simningen livet ut. Under fliken "nivåer" kan ni läsa mer om var och en av de 10 simskolenivåer vi erbjuder. 

 

Vi bedriver vår simskoleverksamhet framförallt i Växjö Simhall. 6-årsverksamheten samt viss simskoleverksamhet bedrivs på Rygginstitutet ute på Norremark. 
 
Bokning till simskolan sker online via vår bokningsportal. Genom att klicka på fliken "bokning" högst upp till vänster i huvudmenyn slussas ni automatiskt vidare till bokningsportalen. 
 
Har ni frågor, vänligen kontakta vårt kansli via telefon 0470-46650 eller mejl: kansli@vaxjosimsallskap.com.
 
Simborgarmärket och Vattenprovet 2024
2024-01-23 11:36

Nu är det klart vilka färger årets Simborgarmärke och Vattenprov är i!

 

Simborgarmärket fyller 90 år 2024 och det är alltså jubileumsår. Detta firar vi! Har du någon favoritfärg på simborgarmärkena genom åren? 

 

Vattenprovet lanseras i vanlig ordning tillsammans med Majblomman. Genom att man testar sin simkunnighet (hoppa eller dyk i på djupt vatten så att huvudet kommer under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan simma 200 m i en följd varav 50 m i ryggläge) kan du bidra till att barn och unga får en meningsfull fritid. Med Vattenprovet vill Svensk simidrott belysa vikten av simkunnighet och samtidigt motverka barnfattigdom. För varje sålt Vattenprov går 10 kr till Majblomman. Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige. Genom att dela ut ekonomiskt stöd, påverka beslut och finansiera forskning ger Majblomman barn i Sverige det de har rätt till. Barn som lever i familjer där pengarna inte räcker till kan ansöka om ekonomiskt stöd. Läs mer om Majblomman HÄR

 

Behöver du söka stöd från Majblomman finns mer information HÄR

Sportlovsintensiven 2024
2024-01-05 13:59

Under sportlovet bedriver vi intensivsimskola i multibassängen i Växjö Simhall! 

 

Sportlovsintensiven äger rum under vecka 8 (19/2-24/2), lektion mån, tis, tors, fre och lör . Totalt 5 stycken lektionstillfällen á 40 minuter. Ingen simskola ons 21/2. För nivåerna Baddaren och Pingvinen.

 

Bokning av grupp:

Från och med torsdagen den 1 februari klockan 09.00 kan du boka en grupp. Klicka på ”Bokning” överst i menyn på vår hemsida för att komma till vår bokningssida. Mer detaljerad information gällande hur du bokar en grupp finner du på bokningssidan.

 

Bra att veta om bokningen:

  • Onlinebokningen är öppen till och med söndagen den 18 februari.
  • Glöm inte att det är först till kvarn som gäller på platserna, vi har ingen priobokning på intensivsimskolan.
  • När du bokat en grupp kan du inte boka om till en annan på egen hand, utan måste då kontakta kansliet.
  • Anmälan är bindande.

 

Övrig information:

  • På hemsidan finns våra nivåkriterier ifall ni vill ta del av dessa.
  • Boka grupp efter den nivårekommendation som ditt/dina barn har fått av ansvarig ledare. Om ditt barn går i Termin 2 ber vi er att fråga ansvarig simledare om vilken nivå ni bör boka. Har ditt barn inte gått i simskola tidigare rekommenderar vi att börja i nivån Baddaren Nybörjare.
  • Bassängdjupet är 77 cm i samtliga grupper. 
  • Vi skickar all information via e-post. Håll er även uppdaterade genom vår hemsida.

 

Mer information och schema hittar du HÄR

Småstjärnetävling 17/12
2023-12-18 15:02

I helgen simmades årets sista Småstjärnetävling! 35 simmare var anmälda och utförde alldeles fantastiska lopp i vår bassäng. Småstjärnorna är vår allra första simtävling för våra yngsta simmare. Här simmar man utifrån sina egna förutsättningar och endast mot klockan. Alla får medalj och när man klarat guldtiden på 50-meterssträckorna belönas man med en plakett. 

 

Stort tack till alla deltagare, funktionärer och ledare för en fin tävling! Vi ses igen i 2024.

Privatlektioner - erbjudande
2023-12-12 16:27

Nu går det att boka plats till privatundervisning vecka 52. Klicka HÄR för att komma direkt till vår bokningssida. 

 

Privatundervisning vecka 52 är för barn/ungdomar som inte uppnått simkunnighet. Privatlektioner är extra bra för barn som har svårt med specifika moment, t.ex. simma på ryggen, doppa huvudet eller bröstsimsbentagen.  Varje lektion är 30 minuter och kostar 300kr ( i vanliga fall 450 kr/person). Tillgängliga tider är synliga på bokningssidan, vi lägger upp mer tillfällen efter hand. 

 
Priser:
(Obs! Julerbjudande som gäller jullovet 2023)
1 person: 300kr/person och tillfälle
2 personer: 275kr/person och tillfälle.
Om man vill boka 2 personer meddelar man detta till kansli@vaxjosimsallskap.com så hjälper vi er. 
Småstjärnetävling 9 oktober
2023-10-13 14:40

I måndags (9/10-23) hade vi höstterminens första Småstjärnetävling. Småstjärnorna är en tävling för våra allra yngsta simmare där man får testa på hur det är att vara med i en simtävling. Bra jobbat alla modiga barn som tävlade! Alla belönades med en medalj. 

 

Resultatlistan är publicerad HÄR

 

Vi tackar alla funktionärer och ledare som gjorde tävlingen möjlig!

Nyheter från föreningen
Växjö Simsällskap, 06/02 16:56 
Växjö Simsällskap, 22/12 11:04 
Växjö Simsällskap, 07/12 15:06 
Växjö Simsällskap, 24/11 15:14 
Växjö Simsällskap, 05/09 15:09