SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMSKOLA

 
Vad roligt att ni är intresserade av Växjö Simsällskaps simskoleverksamhet!
 
Vi erbjuder högklassig simskoleverksamhet som följer den Svenska Simlinjen, som är framtagen av Svenska Simförbundet.  Det innebär bland annat att vi börjar med att lära ut grundläggande vattenvana (bubbla, doppa, flyta, rotera, hoppa) och lär ut samtliga simsätt (ryggcrawl, crawl, bröstsim, fjärilsim) redan från att barnen börjar i simskola hos oss. Därför kan vi också hitta det simsätt som passar bäst för ert barn. Vi är måna om att tekniken ska sitta, detta för att få starka, uthålliga och trygga simmare och målet är att varje individ ska ha glädje och nytta av simningen livet ut. Under fliken "nivåer" kan ni läsa mer om var och en av de 10 simskolenivåer vi erbjuder. 

 

Vi bedriver vår simskoleverksamhet framförallt i Växjö Simhall. 6-årsverksamheten samt viss simskoleverksamhet bedrivs på Rygginstitutet ute på Norremark. 
 
Bokning till simskolan sker online via vår bokningsportal. Genom att klicka på fliken "bokning" högst upp till vänster i huvudmenyn slussas ni automatiskt vidare till bokningsportalen. 
 
Har ni frågor, vänligen kontakta vårt kansli via telefon 0470-46650 eller mejl: kansli@vaxjosimsallskap.com.
 
Information om Sexårsverksamheten omgång 2
2023-09-05 12:15

Växjö kommun har valt att fortsätta lokalt med satsningen på gratis simskola för alla barn födda 2017 (och som är bosatta i Växjö kommun). Gäller HT-2023 för barn födda 2017. Växjö Simsällskap kommer att vara enda aktör som i samarbete med Växjö kommun driver denna verksamhet. Simskolan är helt kostnadsfri och det finns ett begränsat antal platser. 

 

Nu är det klart att Omgång 2 av sexårsverksamheten kommer bedrivas på Rygginstitutet, Norremarksvägen 5. Omgång 2 kommer pågå vecka 42-50 med uppehåll under höstlovet (vecka 44). Omgång 2 är för sexåringar som ännu inte tagit del av kommunens sexårssatsning, därav kommer de barn som är bokade i Omgång 1 inte kunna boka sig i Omgång 2. Verksamheten erbjuds för barn födda 2017 som är bosatta i Växjö kommun.

 

Bassängdjup: Djupt vatten (verksamheten kommer att bedrivas med extra ledare på plats).

Innehåll: Vattenvana, samt bad-och båtvett. Motsvarar innehållet i Baddaren Ny och Baddaren Forts i vår ordinarie verksamhet.

Förkunskapskrav: Inga förkunskaper krävs. Vi kommer vid behov försöka göra nya gruppindelningar på plats utifrån barnens förkunskaper. Detta kommer inte att påverka bokad tid.

Upplägg: 8 lektionstillfällen á 45 minuter. Undervisningen bedrivs på djupt vatten med 3-4 barn/ledare.

Anmälan: Sker via vår bokningssida.

  • Platserna för OMGÅNG 2 är tillgängliga för bokning från och med tisdagen 3 oktober klockan 13.00.

För att kunna boka en plats behöver man skapa ett konto, vilket också görs via bokningssidan. Grupperna ligger under fliken Gratis simskola - Växjö kommun. Har ni inte tillgång till dator går det även bra att ringa kansliet på telefon 0470-46650. 

INSTÄLLD INTENSIVSIMSKOLA INNAN SOMMARLOVET
2023-05-02 13:08

Den intensivsimskola vi brukar bedriva innan sommaren (runt vecka 22-23) kommer vi i år tyvärr behöva ställa in. Detta till följd av den bassängrenovering som ska ske i multibassängen under de veckorna. Vi hänvisar er istället till att boka en plats i vår sommarsimskola, mer information om den hittar ni HÄR

SOMMARSIMSKOLA 2023
2023-04-04 11:43

Sommaren 2023 kommer Växjö Simsällskap att driva kommunens sommarsimskola. Sommarsimskolan riktar sig till barn och ungdomar mellan 6-20 år (födda mellan 2003 och 2017), som inte är simkunniga (det vill säga, kan inte simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge). 

 

Sommarsimskolan kommer att bedrivas i två perioder (se nedan). Varje period omfattar 15 lektionsfällen á 45 minuter. Det kommer erbjudas lektioner från 08.00 till 20.00. 

 

Bokningsöppning 4 april klockan 13.00-13.30. Bokning görs via vår bokningssida som du hittar HÄR.

Period 1 

Måndagen den 19/6 till måndagen den 10/7. 

Simskola kommer under period 1 att erbjudas i Växjö Simhall.

Simskolan kommer att bedrivas måndag till fredag under perioden förutom midsommarafton 23/6.

  

Period 2 

Måndagen den 31/7 till fredagen 18/8.

Simskola kommer under period 2 att erbjudas i Växjö Simhall, samt på friluftsbaden runt om Växjö. 

Simskolan kommer att bedrivas måndag till fredag under perioden. 

 

Nivåer (förkunskapskrav)

Baddaren: Inga förkunskaper. 

Bläckfisken: Kan doppa hela huvudet, hoppa från kanten och glida med ansiktet i vattnet utan handstöd.

Pingvinen: Kan flyta på rygg och rotera till mage, simma 5 meter valfritt simsätt, samt ha testat på att simma bröstsimsbentag.   

Fisken: Kan simma 10 meter valfritt simsätt på mage och rygg på djupt vatten. 

Sälen: Kan simma 25 meter valfritt simsätt på mage och rygg på djupt vatten, samt ha testat på att dyka. 

Hajen: Kan simma 100 meter valfritt simsätt på mage och rygg på djupt vatten, kan dyka.  

Utmanaren 1: Passar för barn som inte tidigare har gått i simskola och behöver träna grundläggande vattenvana och simteknik. Undervisningen är upplagd för att passa lite äldre barn (8-12 år)

Utmanaren 2: En grupp för ungdomar mellan 13-20 år som inte är simkunniga 

 

Omfattande beskrivning av våra olika nivåer hittar ni HÄR.   

 

Mer information om sommarsimskolan i sin helhet hittar ni HÄR

Småstjärnetävling 27/3
2023-04-01 15:00

I måndags kväll simmades årets andra småstjärnetävling. Ungefär 40 simmare var på plats. Flera barn simmade sin första tävling medan andra simmare börjar bli rutinerade Småstjärnesimmare. Småstjärnorna är vår första tävling för våra yngsta simmare. Från och med att man går i nivån Fisken Fortsättning är man varmt välkommen att delta. Tävlingen simmas som en riktig simtävling med undantaget att simmaren endast tävlar mot sina egna simtider.

 

HÄR hittar ni resultatet från Småstjärnetävlingar under 2023. 

 

Tusen tack till alla föräldrar som ställde upp som funktionärer och våra ledare som var på plats som stöd! Vi är glada och tacksamma för de fina reaktioner som kommer från er. 

Nyheter från föreningen
Växjö Simsällskap, 05/09 15:09 
Växjö Simsällskap, 20/06 11:33 
Växjö Simsällskap, 16/05 15:27 
Växjö Simsällskap, 11/05 16:01 
Växjö Simsällskap, 02/05 12:04