Klicka på fliken BOKNING i huvudmenyn för att boka gratis simskola för barn födda 2014!

Vad roligt att ni är intresserade av Växjö Simsällskaps simskoleverksamhet!

Vi erbjuder högklassig simskoleverksamhet som följer den Svenska Simlinjen, som är framtagen av Svenska Simförbundet. Under fliken "nivåer" kan ni läsa mer om var och en av de 10 simskolenivåer vi erbjuder.

Bokning till simskolan sker online via vår bokningsportal. Genom att klicka på fliken "bokning" högst upp till vänster i huvudmenyn slussas ni automatiskt vidare till bokningsportalen.

Har ni frågor, vänligen kontakta vårt kansli via telefon 0470-46650 eller mejl: kansli@vaxjosimsallskap.com.

Höstlovsintensiven
2020-09-16 15:10

Under höstlovet kommer vi bedriva simskola under eftermiddags-kvällstid. HÄR kan ni läsa mer om Höstlovsintensiven. Bokningen öppnar 6 oktober klockan 09.00.
Simningens ABC
2020-09-01 15:20

Idag vet vi att simkunnigheten ser olika ut och att faktorer som socioekonomi spelar roll. Samtidigt är simning ett enkelt sätt, och billigt sätt, att vara i rörelse. Tillsammans med Svenska Simförbundet har Generation Pep tagit fram fem filmer där de går igenom grunderna i simkunnighet, nämligen simningens ABC.

Vill du veta mer om hur du kan träna vattenvana med ditt barn? HÄR hittar du flera olika övningar som ingår i simningens ABC som är enkla att träna när ni badar själva.
Simskolestart vecka 35
2020-08-25 12:20

Nu under vecka 35 så startar samtliga simskoleverksamheter, både i simhallen och på rygginstitutet. Vi vill påminna om att hålla avstånd till varandra, tvätta händerna noga och stanna hemma från lektionen vid förkylningssymptom.

(Omgång 2 av simskolan på Rygginstitutet startar vecka 43)

Alla ledare är supertaggade på att få träffa simskolebarnen igen!
Prova på Livräddning
2020-07-29 13:05

Livräddning som sport är både roligt, fartfyllt och spännande. Kom och testa på hur det är att träna livräddning! Du behöver vara simkunnig, dvs kunna simma 200 m varav 50 m på ryggen. Riktar sig framförallt till barn och ungdomar i åldrarna 8-14. Men äldre vuxna och ungdomar är även varmt välkomna att delta!

När?
Torsdagen 6 augusti klockan 17.15-18.15
Var?
Vi samlas ombytta utanför omklädningsrummen inne i simhallen

Anmälan görs till kansli@vaxjosimsallskap.com
Verksamhetsinformation gällande Covid-19
2020-07-24 09:11

Vi i Växjö Simsällskap följer myndigheternas råd och rekommendationer med anledning av Covid-19. Vår högsta prioritet är våra medlemmars hälsa och säkerhet. Vi står bakom myndigheterna och uppmuntrar till rörelse för folkhälsan, samtidigt som vi tar ansvar för att bedriva en verksamhet där smittorisken är så liten som möjligt.

Höstens schema är klart och våra olika verksamheter ligger uppe för bokning. Vi kommer fortsatt att jobba för att glesa ut antalet människor i simhallen. Detta leder bland annat till att du som förälder inte kommer ha möjlighet att ta del av undervisningen. Detta för att vi vill minska antalet personer som vistas inne vid undervisningsbassängen.

Restriktioner kring antal medföljare kommer att kvarstå. I simskolan får en vuxen följa med in i simhallen (helst inga syskon). Under lektionens gång ber vi medföljande vuxen/anhörig att lämna anläggningen. I övriga verksamheter ber vi medföljare att vänta utanför simhallen under pågående lektion/träning.

Vi kommer också att hålla fast vid att vi vill att man stannar hemma två dagar efter tillfrisknande från sjukdom.

Vi uppmanar våra medlemmar att vara uppmärksamma på symtom, även milda och råder er att stanna hemma från simskola och träning om ni känner av några symtom. Vi ber er även att följa dessa allmänna råd i samband med simskola och träning:

• Om du eller ditt barn känner er milt sjuka, sjuka eller har feber – stanna hemma från simskola och träning.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder och använd gärna handsprit.
  • Hosta och nys i armvecket eller i pappersnäsduk.
  • Använd din egen vattenflaska.