KONSTSIM

Konstsim är en allsidig, omväxlande och utmanande idrott. Samtliga grupper tränar både kondition, balans, koordination, styrka och rörlighet. Mental träning är också en viktig del av träningen. Träningen består av både land- och vattenträning. För att kunna börja med konstsim krävs det att du kan simma minst 50 meter utan vila, att du kan flyta 10 sekunder och att du vågar hoppa eller dyka från kanten på djupt vatten.

Grupper:
Under konstsimsgrupper till vänster hittar ni er grupp och all information kring den så som kriterier för att vara med i gruppen och generella mål för de som tränar i gruppen.

Tävlingar i Göteborg och Jönköping
2019-04-10 21:19
Tävlingar i Göteborg och Jönköping
Under vårens kvaltävlingar har alla deltagande simmare visat framgångar. Såväl Hedda, Elvira som Kamand förbättrade sitt personbästa i figurerna. I Göteborg blev det även några pallplatser!

Sara och Tess deltog med hela 4 musikprogram var. Båda simmade var sitt tekniskt och fritt solo, samt deras tekniska och fria par. Även där skördade VÖSS en del medaljer!

Tess och Sara har även kvalat in till USM (18, 19 maj i Stockholm) och JSM (15, 16 juni i Örebro).

Bra jobbat!

Konstsimsfigurer under metersimmet!
2019-02-13 09:45

Lördagen den 9 februari genomfördes VöSS Metersim som är ett evenemang där samtliga simidrottare samlar in sponsorpengar till både VöSS och sig själv. Nytt för i år för konstsimmarna var att istället för att vara med och simma längder likt tidigare år, så genomfördes istället figurer av alla konstsimmare.

Konstsimssektionen tyckte att det var ett kul evenemang och att det även var roligt att göra något tillsammans med samtliga simidrottare och hela föreningen. Det var bra stämning både kring figursimningen och kringaktiviteterna.  För samtliga konstsimmare var detta ett bratillfälle att träna inför kommande tävlingar samt också ett bra tillfälle för de yngre konstsimmarna att se vad de längre fram kommer att lära sig. Alla deltagare gjorde sitt bästa och visade upp fina figurer. Slutligen vill vi rikta ett stort tack och ett bra jobbat till alla som deltog!
Lucia
2018-12-09 21:49
Nybörjarna har tränat hård och har haft sin första uppvisning
Idag firade VÖSS Lucia!
För nybörjargruppen i konstsimmet var det lite pirrigt idag, deras första uppvisning!
Hård träning lönar sig, bra jobbat allihopa, det blev jättefint.

Riksmästerskapen i konstsim i Växjö
2018-11-26 09:45

I helgen arrangerades Riksmästerskapen i konstsim av Växjö Simsällskap i samarbete med Svenska Simförbundet. Flertalet kanaler har rapporterat om detta och nedan kan ni läsa artiklar från Smålandsposten och SVT.