KONSTSIM
Konstsim är en allsidig, omväxlande och utmanande idrott. Samtliga grupper tränar både kondition, balans, koordination, styrka och rörlighet. Mental träning är också en viktig del av träningen. Träningen består av både land- och vattenträning. För att kunna börja med konstsim krävs det att du kan simma minst 50 meter utan vila, att du kan flyta 10 sekunder och att du vågar hoppa eller dyka från kanten på djupt vatten.

Grupper:
Under konstsimsgrupper till vänster hittar ni er grupp och all information kring den så som kriterier för att vara med i gruppen och generella mål för de som tränar i gruppen.

Lucia
2018-12-09 21:49
Nybörjarna har tränat hård och har haft sin första uppvisning
Idag firade VÖSS Lucia!
För nybörjargruppen i konstsimmet var det lite pirrigt idag, deras första uppvisning!
Hård träning lönar sig, bra jobbat allihopa, det blev jättefint.

Termin avslutning
2018-11-27 18:28
Fredagen den 21 december 16.30 - 18.30 har vi avslutning av terminen inför jul uppehållet på Östregårdsskolan.

Alla är välkomna (även om man inte brukar träna på fredagar!).
Ta med tomteluvan!

Vi bjuder på saft och pepparkakor.
Riksmästerskapen i konstsim i Växjö
2018-11-26 09:45

I helgen arrangerades Riksmästerskapen i konstsim av Växjö Simsällskap i samarbete med Svenska Simförbundet. Flertalet kanaler har rapporterat om detta och nedan kan ni läsa artiklar från Smålandsposten och SVT.

Svensk Simidrott besökte Växjö Simsällskap Konstsim
2018-10-26 11:52
Svensk Simidrott besökte Växjö Simsällskap Konstsim och jag fick se Tess och Sara visa några övningar. De var väldigt imponerade av deras förmåga att "känna" vattnet och tror att det finns många av deras övningar som hade varit nyttiga/spännande att testa även i övriga simidrotter.

Vattensporter är fantastiska! Följ länken, se filmen och läs!

Om en månad (24-25 november) är det RM i konstsim i Växjö simhall! Alla välkomna!

Kolla på Instagram, Svensk Simidrott:

Aktiv septembermånad för konstsimmarna
2018-09-30 14:42
Bild 1: läger Jennifer Gray - Jönköping / Övriga bilder: bredd- och utvecklingsläger - Örebro
Först var våra A och B tjejer på ett läger med Jennifer Gray i Jönköping. Det var 3e läger som genomfördes med Jennifer och väldigt lyckad!

Nu i helgen var våra konstsimmare till det årliga bredd- och utvecklingsläger i Örebro, där de har tränat sina färdighet från fredagkväll till söndaglunch! Amanda Örnström följde med som ledare och tränare.
Breddlägret riktar sig till alla konstsimmare, i alla ålderskategorier, som kan grunderna i konstsim. Lägret syftar till att utveckla konstsimmarnas teknik, koordination, styrka och kondition samt ha kul och träffa nya kompisar. I år deltog drygt 100 konstsimmare! Under lägret har även ett lag tränats in i respektive grupp. Tess Englund deltog i utvecklinglägret.