Klicka på fliken BOKNING i huvudmenyn för att boka Sommarsimskola!

Vad roligt att ni är intresserade av Växjö Simsällskaps simskoleverksamhet!

Vi erbjuder högklassig simskoleverksamhet som följer den Svenska Simlinjen, som är framtagen av Svenska Simförbundet. Under fliken "nivåer" kan ni läsa mer om var och en av de 10 simskolenivåer vi erbjuder.

Vi bedriver vår simskoleverksamhet framförallt i Växjö Simhall. 6-årsverksamheten samt viss simskoleverksamhet bedrivs på Rygginstitutet ute på Norremark.

Bokning till simskolan sker online via vår bokningsportal. Genom att klicka på fliken "bokning" högst upp till vänster i huvudmenyn slussas ni automatiskt vidare till bokningsportalen.

Har ni frågor, vänligen kontakta vårt kansli via telefon 0470-46650 eller mejl: kansli@vaxjosimsallskap.com.

Hajen Fortsättning crawl blir Delfinen Medley
2022-05-10 15:06

Vi börjar redan ladda inför höstens simskoletermin genom att uppdatera en av våra nivåer. Det är Hajen Fortsättning crawl som får ett ansiktslyft och blir Delfinen Medley. Nivån har samma inriktning som tidigare - det vill säga ett steg mellan Hajen Fortsättning och Teknikskolan där våra simkunniga simskolebarn har möjlighet att slipa på tekniken i ett eller flera simsätt.

HÄR kan du läsa mer om nivån!

Vad betyder Medley? Jo, Medley är en tävlingsgren inom simningen där alla fyra simsätt simmas i ordningen Fjärilsim, Ryggsim, Bröstsim, Frisim.

Intensivsimskola vecka 24-25
2022-04-14 12:36

Vår oerhört populära intensivsimskola äger rum under vecka 24-25 (13/6-23/6), lektioner mån-fre (ej simskola på midsommarafton). Totalt 9 stycken lektionstillfällen á 40 minuter (samtliga nivåer).

I år bedfrivs intensivsimskolan på Rygginstitutet (Norremarksvägen 5). Bassängdjupet är ca 120-150 cm i samtliga grupper. Observera att barnet inte behöver bottna för att kunna tillgodose sig undervisningen. Vi erbjuder undervisning för nivåerna Baddaren Ny, Baddaren Forts, Pingvinen Ny, Pingvinen Forts och Fisken Ny.

Från och med tisdagen den 17 maj klockan 09.00 kan du boka en grupp. Det är ingen priobokning på platserna, utan det är först till kvarn som gäller! Någon dag innan bokningsöppningen dyker tiderna upp på bokningssidan.

Mer information om intensivsimskolan hittar du HÄR.

Småstjärnetävling 3/4
2022-04-04 12:25

I söndags gick årets första Småstjärnetävling av stapeln. En tävling för våra allra yngsta simmare där man får testa på att delta i en simtävling. På plats fanns 50 snabba simmare som med mycket glädje deltog efter bästa förmåga!

HÄR hittar ni resultatlistan för tävlingen.

Ledarutbildning inför termin 3
2022-03-16 19:14

Inför varje ny termin har vi alltid internutbildning för våra ledare som jobbar i simskolan. Dels har vi ett ledarmöte för "gamla" ledare, där fokus ligger på uppdateringar kring simskoleverksamheten samt fördjupad kunskap i simningens ABC och simteknik. Utöver det har vi även utbildning för nya assisterande ledare och utbildning för nya ansvariga ledare. Dessutom så går alla våra ledare HLR-utbildning en gång om året - för att vi ska verka för en sådan säker och trygg verksamhet som möjligt.

Ledarna utbildas även utefter vår utbildningsstege och går utbildningar via Riksidrottsförbundet och Svenska Simförbundet. Vill du läsa mer om vilka utbildningar våra ledare går? Klicka HÄR.

Vi är stolta över våra engagerade ledare och är tacksamma för att de är med och gör vår simskoleverksamhet till något alldeles extra!

Simskola Termin 3
2022-02-07 19:44

Terminsstart:

• Vecka 9 (28/2-6/3)

Terminsavslutning:

• Vecka 19 för tisdags-, torsdags- och fredagsgrupper
  • Vecka 20 för måndags-, lördags- och söndagsgrupper

Inställda datum:

• Simtävling 26/3 & 27/3
  • Påsklov vecka 15
  • Annandag Påsk (18/4)

Observera att det kan bli ändringar under terminen till följd av pandemin.

BOKNING AV GRUPP:

Från och med måndagen den 7 februari klockan 12.00 är grupperna synliga på bokningssidan.

Från och med tisdagen den 8 februari öppnar priobokningen för de som går i vår verksamhet nu. För nya medlemmar/medlemmar som inte går i simskola nu öppnar bokningen 14/2.

Klicka på ”Bokning” överst i menyn på vår hemsida för att komma till vår bokningssida. OBS! Ni måste vara inloggade på bokningssidan för att se grupperna som bokningsbara under priobokningen.

De olika nivåerna släpps vid olika klockslag:

Baddare Ny och Fortsättning släpps klockan 09.00.

Pingvinen Ny släpps klockan 09.10.
Utmanaren släpps klockan 09.10.

Pingvinen Fortsättning släpps 09.20

Fisken Ny och Fisken Fortsättning släpps klockan 09.30.

Hajen Ny, Hajen Fortsättning samt Hajen Fortsättning Crawl släpps klockan 09.40.

Teknikskola Ny samt Teknikskola Fortsättning släpps klockan 09.50.

Livräddning Steg 1 & 2 släpps klockan 10.00.

Mer detaljerad information gällande hur du bokar en grupp finner du på bokningssidan.

Bra att veta om bokningen:

• Kansliet kommer att finnas tillgängligt per telefon mellan 10.00-12.00 tisdagen den 8 februari. Vi finns också tillgängliga via mail.
  • Onlinebokningen är öppen till och med söndagen den 27/2.
  • När du bokat en grupp kan du inte boka om till en annan på egen hand, utan måste då kontakta kansliet.
  • Blir gruppen fullbokad kan du nu skriva upp dig i kön till gruppen direkt på bokningssidan. Alla som gjort det får ett mail om det blir en plats tillgänglig och då är det först till kvarn som tillämpas.

Att tänka på innan bokning:

Tänk på att det är olika djupt i bassängen olika dagar!

Baddaren- och Pingvinengrupper:
79 cm – tisdagar, fredagar och lördagar
93 cm – måndagar, torsdagar och söndagar

För Fisken- Hajen och Teknikgrupper som tränar i Multibassängen är det 120 cm djupt de fyra första lektionerna och därefter 150 cm övriga lektioner.

KONTAKTUPPGIFTER:

Ansvariga för simskolan: Frida Wilkens & Frida Yman
Telefon kansliet: 0470-466 50 (telefontid måndag, tisdag, torsdag)
Mejl kansliet: kansli@vaxjosimsallskap.com