SIMNING

Här hittar ni all information som rör tävlingssimningen i Växjö Simsällskap.

Grupper:
Under fliken Simgrupper hittar ni de grupper som vi erbjuder och träningstider för dessa.

Tävlingsinformation:
All information om tävlingar och läger, så som aktivitetskalendern, anmälningsformulär och PM, kvaltider och klubbrekord hittar ni under fliken Tävlings- och lägerverksamhet

Swim Open
2022-04-13 17:58
Amelia Hultqvist, Towe Andersson och Alwin Edqvist

Mellan lördagen den 9 april till tisdagen den 12 april genomfördes Sveriges stora internationella simtävling Swim Open som årligen lockar till sig både olympiska mästare och världsmästare. På plats från Växjö fanns en trupp bestående av sju simmare.

Trots nerver och anspänning lyckades truppen stå för 63% personliga rekord. Under finalpassen kunde simmarna se flertalet världsårsbästa presteras av de stjärnor som fanns på plats. Vi lämnade Stockholm med en hel del inspiration och motivation till resterande tävlingssäsong.

Träningsläger på påsklovet för dig mellan 13-25 år
2022-04-05 10:15

Växjö Simsällskap anordnar nu i påsk två kostnadsfria träningsläger för ungdomar och unga vuxna 13-25 år (dock ej till tävlingssimmare). Ett läger för röda simmare och ett för gröna och gula simmare. Träningslägren är öppna för både nya och gamla simmare, oavsett kunskapsnivå. Träningslägren riktar sig till de ungdomar och unga vuxna som vill utveckla sina simkunskaper kombinerat med roliga aktiviteter både i vattnet och på land. Under lägren kommer det vara mycket fokus på simning men också på gemenskap och inte minst att ha roligt!

Träningslägret för gröna och gula simmare kommer att pågå den 11:e och 12:e april.

För att ta del av förkunskaper och schema för lägret klicka här.

Träningslägret för röda simmare är för något mer avancerade simmare och pågår mellan 12 och 13 april där en övernattning ingår.

För att ta del av förkunskaper och schema för lägret klicka här.

Låter det här som något för dig, eller någon annan du känner? Välkommen att boka plats genom att klicka på Bokning i toppmenyn eller sprid nyheten till de du tror kan vara intresserade av att delta!

Är du osäker på vilket läger du ska boka eller vill du ha mer information? Kontakta oss på mail: traning@vaxjosimsallskap.com.

GRAND PRIX I KUNGSBACKA
2022-03-17 11:05
Emanuel Tidåsen på 50m ryggsim.

I helgen var fyra simmare från Växjö Simsällskap i Kungsbacka för att delta på Swedish Grand Prix. För att få delta på tävlingen var simmarna tvungna att ha uppnått från simförbundet uppsatta kvaltider. Under denna tävling deltog simmare från Norge, Danmark och Sverige. Flertalet landslagssimmare var på plats. Tävlingen simmades i försök och final där de 16 bästa gick till final som avgjordes på eftermiddagen.

För VöSS del blev det två finalsimningar genom Emanuel Tidåsen på 50m ryggsim och Towe Andersson på 50m frisim. Emanuel simmade finalen och kom i mål på en 15:e plats medan Towe gick i mål på en 14:e plats.

Även Alvin Eriksson och Louise Strand var på plats för Växjö Simsällskap. Samtliga simmare lämnade Kungsbacka med minst ett nytt personligt rekord.

UGP I JÖNKÖPING
2022-03-14 13:18

Vad är ett nytt DM-kval värt på 200 ryggsim? Det var söndagens fråga från UGP tävlingarna i Jönköping 12-13 mars.

Helgen som gått tävlade 45 simmare från VÖSS, UGP 2 i Jönköping. Många väldigt fina prestationer och under tävlingen hade VÖSS ett snitt på 80 % personliga långbanerekord. Nästintill alla simmare åkte hem med minst ett personligt rekord. Helgen bjöd även på många skratt och hejarop. Några resultat som stack ut ordentligt var bl a Toves JSM B-kval på 200 ryggsim och Ninas B-kval på 1500 frisim. Sen var det även en handfull kval till sum-sim.

Tillbaka till söndagens fråga vad ett nytt DM-kval på 200 ryggsim värt.

Rätt svar 1 kg godis.

Tack för denna helg, nu ser vi framåt mot Glasriket och vårens tränignar.

Borås Speedo Meet
2022-03-01 10:25
Laget som simmade hem bronset på 8x50m frisim.

I helgen åkte 22 simmare från Växjö Simsällskap till Borås och Borås simarena för att delta på Borås Speedo Meet. Tillsammans simmade VöSSarna till sig 8 medaljer, flertalet personliga rekord och en sjundeplats i klubbstriden.

Samliga medaljörer summeras nedan:

Alwin Edqvist - Guld 100m frisim, Silver 100m bröstsim, Brons 200m frisim.

Joel Wall - Guld 200m bröstsim, Silver 100m bröstsim.

Towe Andersson - Silver 50m frisim.

Tove Gustafsson - Brons 200m ryggsim.

Växjö Simsällskaps lag - Brons 8x50m frisim Mixed.