SIMNING

Här hittar ni all information som rör tävlingssimningen i Växjö Simsällskap.

Grupper:
Under fliken Simgrupper hittar ni de grupper som vi erbjuder och träningstider för dessa.

Tävlingsinformation:
All information om tävlingar och läger, så som aktivitetskalendern, anmälningsformulär och PM, kvaltider och klubbrekord hittar ni under fliken Tävlings- och lägerverksamhet

TVÅ MEDALJER UNDER SUM-SIM RIKSFINALEN
2021-12-14 13:05

Under helgen som var arrangerades Sum-Sim Riksfinal. Tävlingen är ett ungdoms SM för Sveriges snabbaste simungdomar i åldern 13-16 år. Plats för mästerskapet var i år Stockholm och som arrangör stod Spårvägen Simförening. Som vanligt innebar detta ett häftigt mästerskapsarrangemang med bland annat ljus- och strålkastarpresentationer samt inmarscher.

VöSS hade en trupp på hela 16 simmare på plats som tillsammans gjorde 38 starter. Detta i sig är en stor trupp och många starter för VöSS del, vilket är fantastiskt roligt och visar på en stark ungdomsverksamhet.

Två simmare lyckades knipa varsin medalj under helgen. Det var Louise Strand som på distansen 200m fjärilsim simmade hem silvermedaljen för flickor 16 år och Alwin Edqvist som på distansen 100m frisim simmade hem en bronsmedalj för pojkar 15 år.

Utöver detta hade vi fem starter inom topp sex och vissa av dessa var snöpligt nära medaljer.

Som helhet placerar sig majoriteten av simningarna inom topp 12, vilket innebär föreningspoäng i klubbstriden, samt så innebar många lopp personliga rekord och flertalet av dessa var riktigt stora. VöSS placerar sig som 19 klubb i den totala klubbstriden efter ett väl genomfört mästerskap.

MEDALJREGN PÅ KRONOBERGSCUPEN
2021-10-09 12:35

Då kronobergscupen som skulle ha simmats i Alvesta den 9 oktober tråkigt nog fick ställas in, så valde vi att ställa om och köra en mindre version för T-grupperna under lördagens träning istället. Simmarna fick ställa upp i tre tävlingsgrenar vardera och simmade om medaljer utifrån de uppsatta brons-, silver- och guldtiderna för Kronobergscupen. Efter alla individuella tävlingsgrenar hann vi även med att simma ett antal lagkapper innan det var dags för prisutdelning och fika.

Simmarna simmade på bra och hela 118 medaljer delades ut!

FULL FART PÅ MAXKOMPETENS CUP
2021-10-05 10:56
Ellen och Agnes som simmade till sig vars ett guld på distansen 200m fjärilsim.

Under den gånga helgen, 2-3 oktober, fick vi äntligen, efter mycket längtan, tävla igen! Simmare från T-grupperna befann sig i Karlshamn på tävlingen MaxKompetens Cup och visade framfötterna genom att simma till sig rejäla personliga rekord och knipa ett stort antal medaljer. Hela 89 stycken medaljer lyckades våra 25 deltagare simma till sig. En riktigt bra utdelning med andra ord.

Utöver fina resultat så syntes det tydligt att samtliga simmare var riktigt glada över möjligheten till att tävla nästintill som vanligt igen. Att spendera helgen med sina simmarkompisar från både den egna och de andra tävlande klubbarna samt att få ett kvitto på att träningen på hemmaplan lönar sig var guld värt. Det är riktigt kul att vi är igång med tävlandet igen och vi hoppas såklart att detta kan fortsätta!

Samtliga resultat från helgen hittas HÄR.

FINALSIMNINGAR UNDER SWEDISH SWIM GAMES
2021-09-30 09:29
Clara och Emanuel tog sig till final under helgens tuffa tävling

Helgen den 24-26 september avgjordes Swedish Swim Games på Vilundabadet i Upplands Väsby. Tävlingen var en av två deltävlingar i den nya Grand-prix serien som numera också simmas i 25m-bassäng under hösten. Tävlingen var även godkänd kvaltävling till EM i simning som avgörs den 2-7 november i Kazan, Ryssland. Med andra ord var större delen av simmarsveriges topp på plats och redo för att leverera snabba simningar.

VöSS hade sju deltagare på plats i form av Alvin Eriksson, Anton Strand, Clara Örnhem, Emanuel Tidåsen, Gustav Hammarstedt, Louise Strand och Towe Andersson. Tävlingen genomfördes i försök- och finalform och Clara, Emanuel och Anton lyckades ta sig till finalerna. Clara på distanserna 50m och 100m bröstsim, Emanuel på distanserna 50m och 100m ryggsim och Anton på distansen 200m fjärilsim.

I övrigt leverarade VöSSarna stabila simningar i närheten av sina personliga rekord. Finalisterna visade att det går att simma snabbare i en final genom att utvärdera sin försökssimning och testa ett nytt upplägg. Ett så pass tufft konkurrenskraftigt startfält gav även god övning på att hålla huvudet kallt och kunna fokusera på sig själv och sina lopp, vilket är en mycket bra lärdom inför höstens kommande mästerskap SM/JSM och SUM-SIM.

Samtliga resultat från helgen hittas HÄR.

HÖSTENS TÄVLINGSDEBUT PÅ RÖNNERACET
2021-09-09 13:10

Äntligen var det dags igen! Tävlingssäongen är nu igång och helgen den 4-5 september reste M-simmarna till nordvästra skåne och Ängelholm för att delta på tävlingen Rönneracet. Ängelholm har en relativt nybyggd simhall som känns fräsch och modern och är som skapt för snabba simningar.

Hela 25 simmare deltog från VöSS. Upplägget var som sådant att tjejerna tävlade under lördagen och killarna under söndagen. De flesta simmade flertalet tävlingslopp, vilket medförde att det blev tajt med vila mellan tävlingsloppen. Mot slutet av både för- och eftermiddagspass märktes det av att tävlingsrutinen och orken inte helt fanns på många håll, men simmarnas resultat var ändå över förväntan för att vara så pass tidigt på säsongen.

Totalt blev det hela 52 medaljer under helgens gång!