SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMNING

Här hittar ni all information som rör tävlingssimningen i Växjö Simsällskap.

Grupper:
Under fliken Simgrupper hittar ni de grupper som vi erbjuder och träningstider för dessa.

Tävlingsinformation:
All information om tävlingar och läger, så som aktivitetskalendern, anmälningsformulär och PM, kvaltider och klubbrekord hittar ni under fliken Tävlings- och lägerverksamhet

VÖSS TEMPORÄRRACE
2021-04-20 13:13
Ladda album (+3 bilder) >>
Alvin, Emanuel & Louise kvalade in till JSM!

Den 17 och 18 april var det äntligen dags att få köra lite tävlingslopp igen. I brist på arrangerade simtävlingar finns det numera möjlighet för simklubbar att genomföra så kallade Temporärrace. Dessa race innebär att man kör godkända tävlingslopp under träning och resultaten från dessa kan därför rapporteras vidare och tillgodoräknas. Under helgen hade vi hyrt 25m-bassängen i Växjö Simhall och kallade respektive träningsgrupp till träningar där dessa tävlingslopp genomfördes. Totalt deltog 90 simmare från samtliga av våra tävlingsgrupper.

 

Att simmarna var tävlingssugna var det ingen tvekan om och oj, oj, oj vilken helg det blev! När vi nu landat efter helgen och summerat samtliga resultat kan vi konstatera att cirka 95% av loppen innebar personliga rekord och att det togs hela 28 nya kval till sommarens eventuella mästerskap! Utöver detta sattes det även ett nytt klubbrekord, vilket inte har hänt sedan år 2014.

 

Några resultat som bör lyftas fram lite extra är Alvin Erikssons simning på 50m frisim, Louise Strands simning på 200m fjärilsim och Emanuel Tidåsens simning på 50m ryggsim. Samtliga av dessa innebar ett JSM A-kval vilket var alla tre simmares första. Alvin simmade även till sig ett B-kval på 50m bröstsim till just JSM och detta loppet innebar även att klubbrekordet från 1994 rök och numera är Alvins. Louise slog även hon till med B-kval till JSM på distanserna 50m och 100m fjärilsim. Emanuel ville inte vara sämre och simmade även han till sig ett B-kval på 100m fjärilsim.

 

VöSS simmartjejer visar framfötterna och efter noggrann kontrollräkning kan vi konstatera att vi efter helgen har TVÅ lag inkvalade till JSM på 4x100m frisim och 4x200m frisim. Två inkvalade lagkappslag under ett nationellt mästerskap hade VöSS senast på SM år 2012 och detta visar på en otrolig bredd på hög nivå bland tjejerna. Utöver detta lyckades tjejerna också kvala in med ett 4x50m frisimslag samt ett 4x100m medleylag.

 

Killarna ville inte vara sämre och slog till med ett lagkappskval till JSM på 4x50m frisim. Eller, de fullständigt krossade det, då de efter helgen tillsammans kvalar med en hel sekund under kvaltiden.

 

Sum-Simmare blev vi också fler av under helgen. Nina Gustavsson fick med sig flest individuella kval och detta på distanserna 100m frisim, 400m frisim och 100m ryggsim. Mattias Jönsson slog till med kval på 400m och 800m frisim. Theo Ståhle kvalade in till Sum-Sim för första gången och detta på distansen 100m frisim. Amelia Hultqvist lyckades med samma bedrift, sitt första individuella Sum-Sim kval och detta på 100m frisim. Agnes Pehrsson simmade även hon till sig sitt första Sum-Sim kval och detta på distansen 100m ryggsim. Och Alwin Edqvist och Alvin Eriksson la bägge två till 100m bröstsim till sina tidgare kval. 

 

Utöver de individuella kvalen till Sum-Sim slog simmarna till med fem stycken lagkappskval. Dessa på 4x100m frisim P 17-18 år, 4x200m frisim P 15-16 år, 4x200m frisim flickor 15-16 år, 4x100m medley flickor 15-16 år och 4x100m medley flickor 13-14 år.

 

Nya DM-simmare blev det också! Noel Nilsson hade siktat in sig på distanserna 50m frisim, 100m medley och 50m fjärilsim och simmade till sig full pott av DM-kval på dessa. Joel Wall fick till två riktiga superlopp på 50m och 100m bröstsim som landade i hans första DM-kval. Mylana-Maria Rozvadovska simmade även hon under DM-kvalet på 50m frisim, men Milla fyller faktiskt enbart 12 år i år och får därav inte delta under några mästerskap förens år 2022 när hon fyller 13 år. Milla kan dock trösta sig med att det är smidigt att redan nu ha det där kvalet!

 

Vi vill också lyfta Gustav Hammarstedts, Ella Harryssons och Hugo Hermanssons fullständiga krossar på distansen 200m bröstsim! Samtliga sänker sig med 6-7 sekunder och simmar till sig fin fina tider på distansen!

 

För att ta del av samtliga resultat och helgens långa resultatlista, klicka HÄR! 

Kronobergscupen under träning
2020-11-24 14:16

Tyvärr fick vi på grund av de lokala allmänna råden från region Kronoberg och Folkhälsomyndigheten, ställa in Kronobergscupen som vi skulle ha genomfört i Växjö Simhall den 14 november. 

Istället fick simmarna i T-grupperna chansen att simma tävlingslopp under en träning och kunde på så sätt simma till sig medaljer även om tävlingen ställdes in. Detta då man under Kronobergscupen alltid tävlar mot sig själv och stipulationstider och inte rankas mot de andra simmarna. 38 simmare tog chansen och simmade en hel del snabba race och totalt delades det ut hela 125 medaljer!

Resultaten från tävlingsloppen finner ni HÄR!
Snabba VöSSare på Distriktsmästerskapen
2020-10-20 10:04
Ladda album (+2 bilder) >>

Under helgen avgjordes Distriksmästerskapen i 25m-bassäng för både juniorer och seniorer på Rosenlundsbadet i Jönköping. Tävlingen coronaanpassades på grund av rådande pandemi och av den anledningen hade man valt att låta tjejerna tävla under en dag och killarna under den andra. Detta innebar i sin tur ett lite tuffare program då samtliga tävlingsdistanser simmades under en dag istället för två. Dock va detta inget som stoppade Vössarna!

Tjejerna som var en trupp på 15 simmare, startade tävlingar för VöSS del under lördagen. Med 38 personliga rekord och hela 20 medaljer gav de VöSS en kanonstart och satte lite press på killarna som skulle ta över under söndagen. 11 laddade grabbar simmade sedan till sig 30 personliga rekord och 14 medaljer. Summerat blev det en kanontävling för VöSS del där simmarna visar att de fortsatt kan simma snabbt trots den speciella tid vi nu lever i.

Simningar att lyfta lite extra var Alvin Erikssons 50m frisim som innebar ett GP-kval, Alvins första! Samt Emanuel Tidåsens 100m ryggsim som även det genererade ett GP-kval.

Samtliga resultat, HÄR!
VöSS-racet bjöd på snabba simningar
2020-09-22 12:08
Ladda album (+3 bilder) >>
Ella DM-kvala och Kajsa och Ludvig blev distansmästare.

I helgen arrangerade vi tävling på hemmaplan i Växjö simhall och som rubriken lyder bjöds vi på snabba simningar! VöSS-racet riktade sig till simmarna i M-grupperna, T-grupperna, Sprintgruppen och Masters och lite drygt 60 simmare valde att tävla. Tävlingsdistanserna som erbjöds var samtliga 50m, 100m och 200m distanser samt 800m och 1500m frisim. 50m-distanserna avgjordes som försök och final, där finalerna simmades som avslutning under varje tävlingspass. Vann man finalen blev man korad till Sprintmästare och fick med sig en buckla hem.

Under tävlingen korades också VöSS-distansmästare. För att bli detta var man tvungen att ställa upp i både 800m och 1500m frisim. Tiderna från de bägge loppen summerades och hade man snabbast totaltid blev man korad till distansmästare! För damerna var det Kajsa Månsson som tog hem titeln och på herrsidan vann Ludvig Hjelmberg

Helgen bjöd också på flertalet utmärkande resultat i form av kval och ruskigt snabba simningar. Bland annat simmade Ella Harrysson till sig sitt första DM-kval och detta på distansen 100m bröstsim. Emanuel Tidåsen simmade till sig sitt första GP-kval och detta på distansen 200m fjärilsim. De unga simmarna Joel Wall och Mylana-Maria Rosadovska gjorde fina resultat med väldigt snabba simningar på 50m och 100m bröstsim respektive 50m och 100m frisim. Alwin Edqvist sopade rent och tog hem samtliga Sprintmästartitlar i den yngre åldersklassen. 

Efter en vår kantad av inställda tävlingar och mästerskap ser vi nu en liten ljusning i tävlingsverksamheten. Det står klart att det kommer att arrangeras både ett SM/JSM och en Sum-Sim Riksfinal, vilket är glädjande nyheter. Utöver detta ska vi själva arrangera UGP och Klubbmästerskapen också blir det även DM/JDM och Höstsimiaden på bortaplan. Helgens resultat gav indikationer på att det kan gå riktigt fort på alla nivåer senare i höst och det ser vi fram emot!

Samtliga resultat, HÄR!
Kronobergscupen, höstens första tävling
2020-09-22 11:55

Efter en liten paus under vårterminen var det återigen dags för Kronobergscupen! Alvesta SS stod för värdskapet och tog emot övriga klubbar i Kronoberg i Virda bad- och sportcenter, den 12 september.

För VöSSarna var detta höstens första tävling och det syntes att de var sugna på att simma fort och ta medaljer. Totalt simmade truppen på 30 simmare ihop hela 109 medaljer!

Alvesta SS gjorde ett bra jobb med att "Corona-anpassa" tävlingen, och det är uppskattades från både simmare och tränares håll att vi kan tävla nästintill som vanligt igen!
Nyheter från föreningen
Växjö Simsällskap, 16/04 14:27 
Växjö Simsällskap, 08/04 14:17 
Växjö Simsällskap, 31/03 11:24 
Växjö Simsällskap, 29/03 14:09 
Växjö Simsällskap, 23/03 11:05 
Växjö Simsällskap, 22/03 12:41