SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMNING

Här hittar ni all information som rör tävlingssimningen i Växjö Simsällskap.

Grupper:
Under fliken Simgrupper hittar ni de grupper som vi erbjuder och träningstider för dessa.

Tävlingsinformation:
All information om tävlingar och läger, så som aktivitetskalendern, anmälningsformulär och PM, kvaltider och klubbrekord hittar ni under fliken Tävlings- och lägerverksamhet

KLUBBMÄSTERSKAPEN ÖPPET VATTEN
2021-06-14 10:36
Pristagarna över 500m-loppen. Fotograf: Ionuţ Popescu


Lördagen den 12 juni genomfördes VöSS klubbmästerskap i öppet vatten. Tävlingen simmades i Växjösjön och i distanserna 500m (13 år oy), 1500m (15 år oy och 16 år oä) samt 3000m (öppen åldersklass). Ett 30-tal simmare deltog.

 

Det var en något blåsig dag, vilket bidrog till lite vågor i sjön. Men solen sken mestadels och summerat blev det en härlig tävling! Samtliga resultat hittas HÄR.

ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN
2021-06-08 16:14
Deltagande tjejer och killar

 

ÄNTLIGEN, fick vi tävla igen! Lättnader i restriktioner gjorde det möjligt att genomföra Östsvenska Mästerskapen (DM/JDM) i 50m-bassäng. Det var Jönköping SS som tog på sig arrangörsskapet och tog fram ett pandeminanpassat upplägg för tävlingen. Bland annat delades herrar och damer upp och tävlade vars en dag.

 

VöSSarna slog till med snabba simningar och konkurrensmässigt höga resultat. Ett antal medaljer blev det, närmare exakt hela 28 stycken. Simningar som vi kan lyfta lite extra är Joel Walls 100m bröstsim som innebar Joels första Sum-Sim kval. Även Mattias Jönsson simmade till sig två nya Sum-Sim kval, dessa på distanserna 100m frisim och 100m ryggsim. Alvin Eriksson, Alwin Edqvist och Emanuel Tidåsen simmade alla vars en snabb 100ing frisim som innebär att grabbarna numera har ett 4x100m frisimslag inkvalat till JSM.

 

Samliga medaljörer summeras nedan och samtliga resultat finner ni HÄR.

 

Louise Strand - Guld 100m fjärilsim (JDM), Silver 100m fjärilsim (DM), Brons 50m ryggsim (JDM)

Emanuel Tidåsen - Guld 100m fjärilsim (DM & JDM), Brons 100m ryggsim (DM & JDM)

Mattias Jönsson - Guld 800m frisim (DM & JDM)

Nina Gustavsson - Guld 800m frisim (DM & JDM), Brons 400m frisim (JDM)

Iris Nyström - Guld 1500m frisim (DM & JDM)

Gustav Hammarstedt - Silver 100m bröstsim (JDM), Brons 100m bröstsim (DM), Brons 50m bröstsim (JDM), Brons 200m bröstsim (DM & JDM)

Clara Örnhem - Silver 50m bröstsim (JDM), Brons 50m bröstsim (DM), Brons 100m bröstsim (DM & JDM)

Kajsa Månsson - Silver 1500m frisim (DM & JDM)

Alvin Eriksson - Silver 50m frisim (JDM)

Tove Gustafsson - Brons 100m frisim (JDM)

Alwin Edqvist - Brons 50m ryggsim (JDM)

VÖSS TEMPORÄRRACE 2
2021-05-24 15:15
Gustav, Tove, Towe & Ella nya individuellt kvalade mästerskapssimmare

 

Helgen den 22-23 maj anordnade vi ännu en gång temporärrace för våra tävlingssimmare. Även denna gång tog simmarna tillfället i akt och bjöd på fantastiska simningar. Mäkta imponerande är att flertalet simmare återigen simmar till sig större sänkningar av sina personliga rekord trots stora sänkningar redan vid temporärracet som anordnades i april. Även denna gång innebar flertalet simningar nya kval till sommarens eventuella mästerskapstävlingar. Följande nya kval uppnåddes:

 

SM/JSM

 

Tre individuella och ett lagkval till SM/JSM var helgens resultat. Towe Andersson fick till en riktigt bra 50:a frisim, Gustav Hammarstedt ett grymt lopp på 200m bröstsim och Alvin Eriksson slog till med kval på 100m frisim. För Towe och Gustav var kvalen deras första på SM/JSM-nivå! Gustav var även i farten på halva distansen, 100m bröstsim, och slog till med ett stort personligt rekord. Detta tillsammans med Alvins nya personliga rekord på 100m frisim och ytterligare sänkningar och persoanliga rekord av Anton Strand på 100m fjärilsim och Emanuel Tidåsen på 100m ryggsim gjorde att grabbarna kvalade in med ett lag på 4x100m medley.

 

SUM-SIM:

 

Tove Gustafsson fick till riktiga kanonlopp på distanserna 100m frisim och 200m medley. Bägge loppen innebar kval till sommarens unika Sum-Sim äldre mästerskap. Ella Sjö fick till ett riktigt bra lopp på 100m frisim, som innebar att Ella tog sitt första individuella Sum-Sim kval. Nina Gustavsson slog till på 200m frisim och 800m frisim och innehar nu alltså kval på samtliga frisimssträckor från 100m-800m. Mattias Jönsson simmade till sig kvalet på 200m frisim och Alwin Edqvist ville inte vara sämre och simmade även han till sig kvalet på 200m frisim. Theo Ståhle fick till ett riktigt bra lopp på 100m fjärilsim och var en bit under kvaltiden för distansen och Towe Andersson slog till med en riktigt bra 50:a fjärilsim som även det var kval. Agnes Pehrsson och Amanda Widströmer simmade båda fina lopp på 200m frisim och deras nya personliga rekord gör så att vi numera har ett 4x200m frisimslag inkvalat i den yngsta åldersklassen. Liam Nilsson stod för en rejäl sänkning av sitt personliga rekord på distansen 100m frisim och såg till att även de äldre grabbarna kvalade in med ett lag på 4x100m frisim. Mattias och Alwin putsade sedan till detta och såg till så att de numera är under kvaltiden med ännu godare marginal.  

 

För samtliga resultat, klicka HÄR.

VÖSS TEMPORÄRRACE
2021-04-20 13:13
Alvin, Emanuel & Louise kvalade in till JSM!

Den 17 och 18 april var det äntligen dags att få köra lite tävlingslopp igen. I brist på arrangerade simtävlingar finns det numera möjlighet för simklubbar att genomföra så kallade Temporärrace. Dessa race innebär att man kör godkända tävlingslopp under träning och resultaten från dessa kan därför rapporteras vidare och tillgodoräknas. Under helgen hade vi hyrt 25m-bassängen i Växjö Simhall och kallade respektive träningsgrupp till träningar där dessa tävlingslopp genomfördes. Totalt deltog 90 simmare från samtliga av våra tävlingsgrupper.

 

Att simmarna var tävlingssugna var det ingen tvekan om och oj, oj, oj vilken helg det blev! När vi nu landat efter helgen och summerat samtliga resultat kan vi konstatera att cirka 95% av loppen innebar personliga rekord och att det togs hela 28 nya kval till sommarens eventuella mästerskap! Utöver detta sattes det även ett nytt klubbrekord, vilket inte har hänt sedan år 2014.

 

Några resultat som bör lyftas fram lite extra är Alvin Erikssons simning på 50m frisim, Louise Strands simning på 200m fjärilsim och Emanuel Tidåsens simning på 50m ryggsim. Samtliga av dessa innebar ett JSM A-kval vilket var alla tre simmares första. Alvin simmade även till sig ett B-kval på 50m bröstsim till just JSM och detta loppet innebar även att klubbrekordet från 1994 rök och numera är Alvins. Louise slog även hon till med B-kval till JSM på distanserna 50m och 100m fjärilsim. Emanuel ville inte vara sämre och simmade även han till sig ett B-kval på 100m fjärilsim.

 

VöSS simmartjejer visar framfötterna och efter noggrann kontrollräkning kan vi konstatera att vi efter helgen har TVÅ lag inkvalade till JSM på 4x100m frisim och 4x200m frisim. Två inkvalade lagkappslag under ett nationellt mästerskap hade VöSS senast på SM år 2012 och detta visar på en otrolig bredd på hög nivå bland tjejerna. Utöver detta lyckades tjejerna också kvala in med ett 4x50m frisimslag samt ett 4x100m medleylag.

 

Killarna ville inte vara sämre och slog till med ett lagkappskval till JSM på 4x50m frisim. Eller, de fullständigt krossade det, då de efter helgen tillsammans kvalar med en hel sekund under kvaltiden.

 

Sum-Simmare blev vi också fler av under helgen. Nina Gustavsson fick med sig flest individuella kval och detta på distanserna 100m frisim, 400m frisim och 100m ryggsim. Mattias Jönsson slog till med kval på 400m och 800m frisim. Theo Ståhle kvalade in till Sum-Sim för första gången och detta på distansen 100m frisim. Amelia Hultqvist lyckades med samma bedrift, sitt första individuella Sum-Sim kval och detta på 100m frisim. Agnes Pehrsson simmade även hon till sig sitt första Sum-Sim kval och detta på distansen 100m ryggsim. Och Alwin Edqvist och Alvin Eriksson la bägge två till 100m bröstsim till sina tidgare kval. 

 

Utöver de individuella kvalen till Sum-Sim slog simmarna till med fem stycken lagkappskval. Dessa på 4x100m frisim P 17-18 år, 4x200m frisim P 15-16 år, 4x200m frisim flickor 15-16 år, 4x100m medley flickor 15-16 år och 4x100m medley flickor 13-14 år.

 

Nya DM-simmare blev det också! Noel Nilsson hade siktat in sig på distanserna 50m frisim, 100m medley och 50m fjärilsim och simmade till sig full pott av DM-kval på dessa. Joel Wall fick till två riktiga superlopp på 50m och 100m bröstsim som landade i hans första DM-kval. Mylana-Maria Rozvadovska simmade även hon under DM-kvalet på 50m frisim, men Milla fyller faktiskt enbart 12 år i år och får därav inte delta under några mästerskap förens år 2022 när hon fyller 13 år. Milla kan dock trösta sig med att det är smidigt att redan nu ha det där kvalet!

 

Vi vill också lyfta Gustav Hammarstedts, Ella Harryssons och Hugo Hermanssons fullständiga krossar på distansen 200m bröstsim! Samtliga sänker sig med 6-7 sekunder och simmar till sig fin fina tider på distansen!

 

För att ta del av samtliga resultat och helgens långa resultatlista, klicka HÄR! 

Kronobergscupen under träning
2020-11-24 14:16

Tyvärr fick vi på grund av de lokala allmänna råden från region Kronoberg och Folkhälsomyndigheten, ställa in Kronobergscupen som vi skulle ha genomfört i Växjö Simhall den 14 november. 

Istället fick simmarna i T-grupperna chansen att simma tävlingslopp under en träning och kunde på så sätt simma till sig medaljer även om tävlingen ställdes in. Detta då man under Kronobergscupen alltid tävlar mot sig själv och stipulationstider och inte rankas mot de andra simmarna. 38 simmare tog chansen och simmade en hel del snabba race och totalt delades det ut hela 125 medaljer!

Resultaten från tävlingsloppen finner ni HÄR!
Nyheter från föreningen
Växjö Simsällskap, 17/06 12:26 
Växjö Simsällskap, 14/06 10:04 
Växjö Simsällskap, 10/05 14:51 
Växjö Simsällskap, 16/04 14:27 
Växjö Simsällskap, 08/04 14:17 
Växjö Simsällskap, 31/03 11:24