SIMNING

Här hittar ni all information som rör tävlingssimningen i Växjö Simsällskap.

Grupper:
Under fliken Simgrupper hittar ni de grupper som vi erbjuder och träningstider för dessa.

Tävlingsinformation:
All information om tävlingar och läger, så som aktivitetskalendern, anmälningsformulär och PM, kvaltider och klubbrekord hittar ni under fliken Tävlings- och lägerverksamhet

Snabba VöSSare på Distriktsmästerskapen
2020-10-20 10:04

Under helgen avgjordes Distriksmästerskapen i 25m-bassäng för både juniorer och seniorer på Rosenlundsbadet i Jönköping. Tävlingen coronaanpassades på grund av rådande pandemi och av den anledningen hade man valt att låta tjejerna tävla under en dag och killarna under den andra. Detta innebar i sin tur ett lite tuffare program då samtliga tävlingsdistanser simmades under en dag istället för två. Dock va detta inget som stoppade Vössarna!

Tjejerna som var en trupp på 15 simmare, startade tävlingar för VöSS del under lördagen. Med 38 personliga rekord och hela 20 medaljer gav de VöSS en kanonstart och satte lite press på killarna som skulle ta över under söndagen. 11 laddade grabbar simmade sedan till sig 30 personliga rekord och 14 medaljer. Summerat blev det en kanontävling för VöSS del där simmarna visar att de fortsatt kan simma snabbt trots den speciella tid vi nu lever i.

Simningar att lyfta lite extra var Alvin Erikssons 50m frisim som innebar ett GP-kval, Alvins första! Samt Emanuel Tidåsens 100m ryggsim som även det genererade ett GP-kval.

Samtliga resultat, HÄR!
VöSS-racet bjöd på snabba simningar
2020-09-22 12:08
Ella DM-kvala och Kajsa och Ludvig blev distansmästare.

I helgen arrangerade vi tävling på hemmaplan i Växjö simhall och som rubriken lyder bjöds vi på snabba simningar! VöSS-racet riktade sig till simmarna i M-grupperna, T-grupperna, Sprintgruppen och Masters och lite drygt 60 simmare valde att tävla. Tävlingsdistanserna som erbjöds var samtliga 50m, 100m och 200m distanser samt 800m och 1500m frisim. 50m-distanserna avgjordes som försök och final, där finalerna simmades som avslutning under varje tävlingspass. Vann man finalen blev man korad till Sprintmästare och fick med sig en buckla hem.

Under tävlingen korades också VöSS-distansmästare. För att bli detta var man tvungen att ställa upp i både 800m och 1500m frisim. Tiderna från de bägge loppen summerades och hade man snabbast totaltid blev man korad till distansmästare! För damerna var det Kajsa Månsson som tog hem titeln och på herrsidan vann Ludvig Hjelmberg

Helgen bjöd också på flertalet utmärkande resultat i form av kval och ruskigt snabba simningar. Bland annat simmade Ella Harrysson till sig sitt första DM-kval och detta på distansen 100m bröstsim. Emanuel Tidåsen simmade till sig sitt första GP-kval och detta på distansen 200m fjärilsim. De unga simmarna Joel Wall och Mylana-Maria Rosadovska gjorde fina resultat med väldigt snabba simningar på 50m och 100m bröstsim respektive 50m och 100m frisim. Alwin Edqvist sopade rent och tog hem samtliga Sprintmästartitlar i den yngre åldersklassen.

Efter en vår kantad av inställda tävlingar och mästerskap ser vi nu en liten ljusning i tävlingsverksamheten. Det står klart att det kommer att arrangeras både ett SM/JSM och en Sum-Sim Riksfinal, vilket är glädjande nyheter. Utöver detta ska vi själva arrangera UGP och Klubbmästerskapen också blir det även DM/JDM och Höstsimiaden på bortaplan. Helgens resultat gav indikationer på att det kan gå riktigt fort på alla nivåer senare i höst och det ser vi fram emot!

Samtliga resultat, HÄR!
Kronobergscupen, höstens första tävling
2020-09-22 11:55

Efter en liten paus under vårterminen var det återigen dags för Kronobergscupen! Alvesta SS stod för värdskapet och tog emot övriga klubbar i Kronoberg i Virda bad- och sportcenter, den 12 september.

För VöSSarna var detta höstens första tävling och det syntes att de var sugna på att simma fort och ta medaljer. Totalt simmade truppen på 30 simmare ihop hela 109 medaljer!

Alvesta SS gjorde ett bra jobb med att "Corona-anpassa" tävlingen, och det är uppskattades från både simmare och tränares håll att vi kan tävla nästintill som vanligt igen!
Fullt fart framåt i både bassängen och luften!
2020-08-29 21:01

Drygt 20 simmare från M-grupperna har under dagen rest, först till Halmstad, för att träna ett pass i 50m-bassängen på Simstadion Brottet. Där upplevde vi ett lite typiskt svenskt sommarväder med både regn och solglimtar. Men simmarna trivdes i utomhusbassängen och genomförde ett mycket bra träningspass. Årets första i 50m-bassäng faktiskt.

Efter genomförd träning gick resan vidare mot Våxtorp och Kungsbyggets äventyrspark. Där testade vi på både zipline och rodel. Sammantaget blev det en riktigt bra dag och en härlig start på höstterminen!
Klubbmästerskapen i Öppet Vatten!
2020-08-15 12:46

Under förmiddagen anordnade vi VöSS första klubbmästerskap i öppet vatten simning!

Loppen genomfördes i strålande sol och varmt vatten i Växjösjön och distanserna som simmades var 520m och 1000m. Totalt deltog 35 simmare. Tävlingen blev ett fantastiskt roligt arrangemang som vi vill genomföra fler år!

Prispallen i de olika loppen:

520m - Flickor 13 år och yngre

1:a Hampus Carlsson
2:a Ryan Provencher
3:e Gustav Hammarstedt

Amelia Hultqvist blev totalsegrare i 520m loppet och Hampus Carlsson blev totalsegrare i 1000m loppet.

Samtliga resultat för respektive lopp finner ni nedan: