SIMNING

Här hittar ni all information som rör tävlingssimningen i Växjö Simsällskap.

Grupper:
Under fliken Simgrupper hittar ni de grupper som vi erbjuder och all information kring dessa så som kriterier och generella mål för de som tränar i gruppen.

Tävlingsinformation:
All information om tävlingar och läger, så som tävlingskalender, anmälningslappar, PM, funktionärsinformation och tävlingsrutiner hittar ni under fliken Tävlings- och lägerverksamhet

Snabba simningar på Kronobergscupen i Ljungby
2019-05-22 10:22

Under den gångna helgen simmades terminens andra och sista Kronobergscupen i Ljungby. Ett fyrtiotal Växjösimmare var med och tävlade och många levererade flertalet personliga rekord!

Kronobergscupen är en tävling där man tävlar mot sig själv och sina egna tider, även om man simmar i heat tillsammans med andra simmare. Målet med tävlingen är att väcka intresset för att tävla och att simmarna ska få chansen att testa på att tävla på bortaplan under lite enklare former.

För andra gången testade vi även att köra mixlagkapper med simmare från olika klubbar i varje lag. Detta för att möjliggöra att alla som vill ska få chansen att testa på att simma lagkapp.

Nu tar Kronobergscupen sommarledigt och nästa tävling kommer att gå av stapeln i Alvesta den 21 september.
På äventyr i Burlöv!
2019-05-13 08:40
I helgen körde 18 simmare i mästerskapsgruppen en träningsdag i Burlöv. Dagen bestod av två träningspass i 50m-bassäng samt ett besök på laserdome i Malmö. En händelserik och rolig dag som bjöd på bra träning och många skratt!
Späckat schema på Vårsimiaden Län i Ljungby
2019-05-06 12:20

Simiaden är en tävling för simmare upp till 13 år, som simmas i hela Sverige. Varje distrikt har först en län/regionstävling och sedan anordnas en distriktsfinal, dit de som är 12-13 år kan kvalificera sig.

Växjö tillhör Kronobergs län och årets länstävling simmades under lördagen i Ljungby. Växjösimmarna utgjorde majoriteten av deltagarna och VÖSS fanns representerade i alla tävlingsheat utom två. Trots ett tajt tidsschema, med lite vila mellan grenarna, gjorde Växjösimmarna en väldigt bra tävling! Det var en positiv inställning i truppen och medaljskörden blev rejäl.

För alla simmare i åldrarna 12-13 år var helgens tävling även en chans att kvala in till distriktsfinalen som anordnas i Linköping den 8-9 juni. Resultaten från samtliga länstävlingar kommer att sammanställas och senast nästa vecka kommer vi att veta vilka som tagit sig vidare.

Medaljer och kval på västkusten!
2019-04-28 18:16

I fredags reste 10 simmare till Göteborg för att simma Ullbergstrofén. Tävlingen är inne på sitt 39:e år och är populär bland flertalet klubbar i både Sverige, Danmark och Norge. Tävlingen simmas med försök i 50m bassäng och sedan går de 8: a snabbaste tiderna i respektive åldersklass vidare till finalerna på 50m och 100m distanserna. Dessa simmas sedan i 25m bassäng och det gäller att vara snabb i både 50m och 25m bassäng för att slåss om medaljerna.

För VöSS del blev det en väldigt lyckad tävling och vi fick med oss två stycken kval till sommarens Sum-Sim. Det var Tove Gustafsson på 100m frisim och Emanuel Tidåsen på 200m ryggsim som stod för dessa. Det simmades även totalt 10 stycken finalsimningar. Under finalsimningarna lyckades Liam Nilsson att simma till sig 3 silvermedaljer och 1 bronsmedalj. Utöver detta simmades det hem mängder av nya personbästa!

Följande simmare simmade final:

Emanuel Tidåsen på 100m ryggsim (8:a) och 50m ryggsim (8:a).

Liam Nilsson på 50m frisim (2:a), 100m frisim (2:a), 100m ryggsim (2:a), 50m ryggsim (3:a) och 50m fjärilsim (8:a).

Oskar Axandersson på 50m bröstsim (8:a) och 100m medley (6:a).

Tove Gustafsson på 100m frisim (7:a).

För samtliga resultat, klicka här!

Fina resultat på Swim Open i Stockholm!
2019-04-17 16:10

Mellan torsdag och måndag befann sig åtta simmare och en tränare från VöSS i Stockholm för att delta på årets upplaga av Swim Open. Swim Open är en av de största tävlingarna i Europa och lockar världssimmare som Sarah Sjöström och Katinka Hosszu.

VöSS hade med sig fem stycken debutanter på Swim Open som fick testa på att delta på en stor internationell tävling för första gången. Det gick bra för VöSSarna som lyckades simma till sig tre nya kval till sommarens mästerskap och utöver det flera personliga rekord.

Clara Örnhem slog till på 200m medley med en mycket fin simning och slog personbästa med över två sekunder, tiden innebar också ett GP-kval. Utöver 200m medley deltog Clara på 50m, 100m och 200m frisim samt 50m och 100m bröstsim, 50m fjärilsim och 400m medley.

Tove Gustafsson simmade även hon riktigt bra på 200m medley och lyckades få med sig ett Sum-Sim kval på distansen. Hon deltog även på 100m frisim och lyckades även där att slå personbästa.

Även Louise Strand fick med sig ett Sum-Sim kval och detta på distansen 100m fjärilsim. Kvalet va dessutom Louise första Sum-Sim kval!

Towe Andersson deltog på 50m och 100m frisim och lyckades få med sig ett personbästa på 50m frisim.

Anton Strand deltog på 50m, 100m och 200m fjärilsim samt 200m medley och 400m frisim. Bäst lyckades han på 100m fjärilsim, 200m medley och 400m frisim som han slog personbästa på.

Oskar Axandersson deltog på 50m fjärilsim, 200m medley samt 200m, 400m och 1500m frisim. På samtliga distanser lyckades Oskar simma sina snabbaste lopp denna säsong.

Liv Elgaard Fonnesbech deltog på 100m frisim, 50m bröstsim, 50m, 100m och 200m fjärilsim samt 200m medley. På nästan samtliga distanser lyckades Liv få med sig säsongsbästa.

Alvin Eriksson deltog på 50m, 100m, 200m och 400m frisim samt 200m medley. Med en förkylning i kroppen lyckades inte Alvin få till simningen helt och hållet, men hamnade trots detta på tider strax över personbästa.

För samtliga resultat, klicka här!