SIMNING

Här hittar ni all information som rör tävlingssimningen i Växjö Simsällskap.

Grupper:
Under fliken Simgrupper hittar ni de grupper som vi erbjuder och träningstider för dessa.

Tävlingsinformation:
All information om tävlingar och läger, så som aktivitetskalendern, anmälningsformulär och PM, kvaltider och klubbrekord hittar ni under fliken Tävlings- och lägerverksamhet

Träningstider Höstlovet
2019-10-14 11:50

Träningstiderna för Höstlovet v.44 hittar ni nedan:

Bra prestationer på östkusten!
2019-10-07 10:08
I helgen begav sig 22 simmare från Växjö Simsällskap sig till Kalmar för att simma Östsvenska Mästerskapen. För VöSS del gick denna tävling väldigt bra och i den totala klubbstriden slutade Växjö fyra bland både juniorer och seniorer!

Totalt sett tog simmarna hem 1 guld, 1 silver och 6 brons på juniorsidan. Louise Strand fick även med sig ett Sum-Sim kval på 800m frisim! Utöver dessa resultat slog VöSSarna flertalet personliga rekord!

De som tog medlajer var:

Clara Örnhem, Tove Gustafsson, Towe Andersson, Louise Strand, silver på 4x100m frisim damer.

Clara Örnhem, guld på 100m frisim och brons på 50m och 100m bröstsim samt 100m medley.

Tove Gustafsson, brons på 100m frisim.

Emanuel Tidåsen, brons på 200m fjärilsim.

Louise Strand, brons på 800m frisim.

För samtliga resultat, klicka Här!
Sparbankssimmet i Markaryd
2019-10-01 14:44
I helgen simmade 24 simmare Sparbankssimmet i Markaryd. Ett glatt gäng som verkligen inte sparade på kraften, persen eller medaljerna!

För samtliga tävlingsresultat, klicka här.
Uppstartsläger och aktiviteter
2019-09-25 14:42
Bättre sent än aldrig, här får ni läsa om höstens uppstartsaktiviteter för simmarna!

Uppstartsläger i Höganäs

Efter ett pass på hemmaplan drog höstterminen igång med ett uppstartsläger i Höganäs 6/8 – 8/8.

43 tävlingssimmare från mästerskapsgrupperna samt tävlingsgrupp 1 och 2 fick genomföra fyra simpass. Utöver simträningen var simmarna i aktivitet i form av bad, lagaktiviteter och brännboll. Lägret avslutades till sist med 2 timmar på Yoump i Helsingborg där både simmarna och tränarna gjorde av med den sista energin innan hemfärd.

Uppstartsaktivitet för T3/T4
Tävlingsgrupp 3 och 4 startade igång hösten med en uppstartsaktivitet måndagen den 12/8. Dagen började med en gemensam simträning följt av en cykeltur till Evedals badplats. Väl på plats fick simmarna mätta sig med grillad korv med bröd innan det var dags för bad, i mängder! Dagen avslutades med lagaktiviteter och brännboll på land.
Kronobergscupen i Alvesta
2019-09-24 09:20
Den gångna lördagen var knappt 50 Växjösimmare på plats i Alvesta för att simma hem medaljer på Kronobergscupen. Kronobergscupen är en nybörjartävling, där man som simmare tävlar mot sina egna tider och inte mot övriga deltagare. Tävlingen genomförs tillsammans med övriga klubbar i Kronoberg, nämligen Alvesta, Ljungby, Älmhult och Markaryd.

Efter sommaruppehållet var det många som lyckades putsa sina tidigare tider och kamma hem en hel del medaljer av alla olika valörer. Jätteroligt!
Det var även många som debuterade med att tävla på annat än hemmaplan!

Vi vill också passa på att tacka de VÖSS-föräldrar som ställde upp som funktionärer under tävlingen!

Samtliga resultat finner ni här!