SIMNING

Här hittar ni all information som rör tävlingssimningen i Växjö Simsällskap.

Grupper:
Under fliken Simgrupper hittar ni de grupper som vi erbjuder och träningstider för dessa.

Tävlingsinformation:
All information om tävlingar och läger, så som aktivitetskalendern, anmälningsformulär och PM, kvaltider och klubbrekord hittar ni under fliken Tävlings- och lägerverksamhet

Verksamhetsinformation
2020-03-17 16:58
Uppdaterad information om nuläget i verksamheten med anledning av händelseutvecklingen av Coronaviruset.

Träningsverksamheten
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och fortsätter därför att bedriva träningsverksamhet som vanligt på ordinarie träningstider. Folkhälsomyndigheten har gått ut med att det i nuläget inte finns någon anledning att ställa in mindre sammankomster, som idrottsträningar med 10-20 personer, utan tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår.

Vi håller oss dock uppdaterade kring Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt har god kontakt med Medley och kommer att meddela er om något kring träningsverksamheten skulle behöva ändras.

Tävlingsverksamheten

- Öresund Meeting som skulle arrangerats i Helsingborg den 13-15 mars i är inställd.

- Swim Open Stockholm som skulle arrangerats i Stockholm den 23-6 april är inställd.

- Hemmatävlingen Glasriket Cup som skulle arrangerats den 28-29 mars är inställd. Ambitionen är att kunna flytta tävlingen till helgen den 18-19 april och genomföra den då istället.

- Småstjärnetävlingen som skulle arrangeras i Växjö den 19 april är inställd. Ambitionen är att flytta tävlingen till ett senare tillfälle, men datum för detta är inte klart ännu.

- Ullbergstrofén i Göteborg som skulle ha arrangerats den 1-3 maj är inställd. Arrangören Göteborgs Sim meddelar att förhoppningen är att kunna genomföra tävlingen senare innan sommaren och kommer i ett senare skede att komma ut med mer information.

- Vårsimiaden Län den 9 maj hoppas vi fortsatt kunna arrangera i Växjö. Vi ser även över möjligheten att låta simmare äldre än Simiadenålder tävla under denna tävling.
UGP 3 i Jönköping
2020-03-14 12:39
Förra helgen tävlade hela 47 simmare i Jönköping! Tävlingen simmades i 50m-bassäng och är därför en populär tävling med deltagare från Östsvenska regionen men också från övriga regioner. Trots långa pass lyckades simmarna leverera personbästa, extra kul var det för herrarna Alwin, Johan, Liam och Mattias som lyckades simma till sig sina första kval till sommarens mästerskap! Alwin Edqvist kvalade till sommarens Sum-Sim på 200 medley med tiden 2:32,08. Johan Hjelmberg kvalade till DM på 200 medley med tiden 2:35,28, Liam Nilsson kvalade till Sum-Sim på 100fr med tiden 59,90 och 400fr med tiden 4:44.35. Till sist avslutade Mattias tävlingen med att kvala till Sum-Sim på 200ry med tiden 2:29,08!

För samtliga resultat från tävlingen. Klicka HÄR!
Clara och Yahia på internationell tävling
2020-03-09 09:46
I helgen var Clara Örnhem och Yahia Mossa i Hylliebadet i Malmö för att delta på Swedish Grand Prix. För att få delta på tävlingen var simmarna tvungna att ha uppnått uppsatta kvaltider. Under denna tävling deltog simmare från bland annat Danmark, Norge, Finland, Österrike och Storbritannien.

Clara  deltog på 50m och 100m frisim, 50m och 100m bröstsim samt 200m medley. Clara gjorde en bra tävling och simmade in på tider strax över personliga rekorden.

Yahia deltog på 50m ryggsim, 50m fjärilsim, 50m och 100m frisim. Yahia lyckades bäst på 50m ryggsim där han fick med sig ett nytt personligt rekord!

För samtliga resultat, klicka här!
OF-sprint i Markaryd
2020-03-04 13:18
Drygt en månad efter Kronobergscupen i Markaryd var det dags att bege sig ut till den östra gränsen av Småland igen för att simma OF-sprint. VöSS hade en liten trupp på 14 simmare på plats.
Det gick snabbt i bassängen vilket resulterade i flera nya personliga rekord och en hel del medaljer.

Följande simmare hamnade på prispallen:
Adrian Mustafa - Guld 50 fjäril, guld 50 ryggsim, guld 100 medley, guld 50 frisim
Agnes Andersson - Guld 50 ryggsim, guld 50 frisim, brons 50 ryggsim, brons 100 medley, brons 50 bröstsim
Zandra Hultqvist - Guld 50 ryggsim, brons 50 frisim
Jack Hermansson - Guld 50 bröstsim
Andrei Patrick Popescu - Silver 50 ryggsim, silver 50 frisim
Alice Harrysson - Brons 50 fjäril,
Isak Hässlebro - Brons 50 fjäril
Ellen Österberg - Brons 50 ryggsim

För att se samtliga resultat klicka HÄR!

Det var även första tävlingen utöver Kronobergscupen för några av våra simmare i T4 vilket var roligt att se!

Team Kronoberg, trea i Länstrofén 2020!
2020-03-03 14:44
Länstrofén är en tävling för de snabbaste simmarna i Östsvenska Simförbundet där simmarna tävlar mot varandra, indelade i fyra olika länslag. I år bestod Team Kronoberg av simmare från Växjö, Markaryd, Ljungby och Alvesta. Totalt var vi 31 simmare varav 22 från Växjö.

Tillsammans hejade vi fram grymma simningar och Team Kronoberg slutar som trea i Länstrofén 2020 med 462,5 poäng.

De individuella resultaten hittar ni här.

Slutresultatet i länsstriden blev följande:
Östergötlands Län 737
Jönköpings Län 612,5