SIMNING

Här hittar ni all information som rör tävlingssimningen i Växjö Simsällskap.

Grupper:
Under fliken Simgrupper hittar ni de grupper som vi erbjuder och träningstider för dessa.

Tävlingsinformation:
All information om tävlingar och läger, så som aktivitetskalendern, anmälningsformulär och PM, kvaltider och klubbrekord hittar ni under fliken Tävlings- och lägerverksamhet

HÖSTENS TÄVLINGSDEBUT PÅ RÖNNERACET
2021-09-09 13:10

Äntligen var det dags igen! Tävlingssäongen är nu igång och helgen den 4-5 september reste M-simmarna till nordvästra skåne och Ängelholm för att delta på tävlingen Rönneracet. Ängelholm har en relativt nybyggd simhall som känns fräsch och modern och är som skapt för snabba simningar.

Hela 25 simmare deltog från VöSS. Upplägget var som sådant att tjejerna tävlade under lördagen och killarna under söndagen. De flesta simmade flertalet tävlingslopp, vilket medförde att det blev tajt med vila mellan tävlingsloppen. Mot slutet av både för- och eftermiddagspass märktes det av att tävlingsrutinen och orken inte helt fanns på många håll, men simmarnas resultat var ändå över förväntan för att vara så pass tidigt på säsongen.

Totalt blev det hela 52 medaljer under helgens gång!

VI STARTAR UNGDOMSCRAWL & MEDLEY
2021-09-02 09:35

Vi startar nu upp verksamheten Ungdomscrawl & Medley som är träningsgrupper i simning för ungdomar 13-17 år. Verksamheten kommer att bedrivas i totalt fyra olika steg och nivåer, och nu under höstterminen 2021 kommer vi att ha igång  Steg 1 och Steg 2.

För att börja i Ungdomscrawl & Medley måste du minst vara simkunnig och vattenvan (Steg 1). Mer om förkunskaper och målsättningar i samtliga steg finner du HÄR.

Bokningen för denna verksamhet öppnar torsdag 2 september klockan 09.00 för medlemmar som under föregående termin tränat i Träningsgrupp Ungdom eller Småstjärnorna och fredag den 3 september klockan 09.00 för nya medlemmar. Bokning görs via vår Bokningssida

ASSISTERANDE MÄSTERSKAPSTRÄNARE SÖKES
2021-08-31 09:29

Vi söker just nu en assisterande simtränare till våra mästerskapssimmare!

Växjö Simsällskap har glädjande nog stora trupper av simmare på både ungdoms-,  junior- och seniornivå och är i behov av en extra kraft i form av en assisterande tränare för våra mästerskapssimmare. Arbetet gäller både under den dagliga veckoverksamheten i form av att arbeta under simmarnas träningar och i form av att åka med och hjälpa till under mästerskapstävlingar.

Har du tidigare arbetat med simning eller kanske själv varit aktiv simmare? Gillar du fartfylld träning och att följa svensk simnings framfart under nationella mästerskap?

Mejla simning@vaxjosimsallskap.com vid intresse och berätta mer om dig själv.

SUM-SIM I KUNGSBACKA
2021-07-19 08:41
Truppen på Sum-Sim Äldre i Kungsbacka

Det sista mästerskapet för denna säsong var Sum-Sim Äldre i Kungsbacka. På detta mästerskap deltog simmare från hela Sverige i åldrarna 16-18 år. För VöSS deltog tio simmare i totalt 26 tävlingsgrenar. Tävlingen genomfördes på ett coronaanpassat sätt, vilket bland annat innebar direktfinaler och att damer och herrar tävlade på olika tävlingspass.

Totalt sätt lyckades VöSSarna simma till sig en medalj och tio personliga rekord. Medaljen stod Louise Strand för när hon simmade in på en tredje plats på 200m fjärilsim med ett personligt rekord på sex sekunder.

Detta mästerskap får sätta punkt för en annorlunda säsong där det väldigt sent blev klart att det skulle gå att arrangera mästerskap och där Växjö Simhall endast veckor innan mästerskapen behövdes stängas ner för renovering och träningen blev tvungen att flyttas ut i sjön och till Alvesta. Trots detta har simmarna hållt humöret uppe, vilket resulterade i att det gick att prestera fina resultat på samtliga mästerskap.

NUSS I NORRKÖPING
2021-07-06 12:20

16 VöSSare deltog under tävlingen NUSS den 2-4 juli. Tävlingen simmades utomhus i Norrköping och deltog gjorde från flertalet simklubbar. Tuff konkurrens och strålande sol hela helgen gav simmarna goda förutsättningar till att simma riktigt fort. Och visst gjordes detta!

Totalt kammade VöSS hem 14 medaljer. Följande simmare tog medalj:

Alwin Edqvist - Guld 100m ryggsim, silver 50m ryggsim, silver 100m frisim, silver 50m frisim.

Mattias Jönssson - Guld 200m ryggsim, brons 400m frisim, brons 200m frisim.

Nina Gustavsson - Silver 400m frisim, Silver 100m bröstsim, brons 100m frisim.

Agnes Pehrsson - Silver 200m medley.

Amelia Hultqvist - Brons 200m frisim.

Silver - Herrlaget på 4x50 fr (Alwin E, Linus K, Mattias J, Noel N)

Brons - Damlaget på 4x50fr (Towe A, Nina G, Amelia H, Agnes S)