SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMNING

Här hittar ni all information som rör tävlingssimningen i Växjö Simsällskap.

Grupper:
Under fliken Simgrupper hittar ni de grupper som vi erbjuder och träningstider för dessa.

Tävlingsinformation:
All information om tävlingar och läger, så som aktivitetskalendern, anmälningsformulär och PM, kvaltider och klubbrekord hittar ni under fliken Tävlings- och lägerverksamhet

Öppet vatten kurs
2022-05-20 10:00

Under veckorna 23-25 anordnar Växjö Simsällskap två kurser i öppet vatten simning i Växjösjön. Varje kurs omfattar 6 lektionstillfällen på kvällstid (2 pass/vecka).

 

Följande förkunskaper krävs:

Kunna simma 200 meter crawl

18 år eller äldre

Ha en god hälsa (inga problem med hjärta eller lungor)

 

Inför kurserna önskar vi att man anmäler sig till ett av två uppsimningstillfällen för att tränaren ska kunna göra en bedömning av vilken grupp som är lämplig att boka.

 

Besök vår bokningssida för mer information och bokning av grupp.

 

Frågor?

Kontakta simning@vaxjosimsallskap.com

 

Välkommen med din anmälan!

Swim Open
2022-04-13 17:58
Amelia Hultqvist, Towe Andersson och Alwin Edqvist

Mellan lördagen den 9 april till tisdagen den 12 april genomfördes Sveriges stora internationella simtävling Swim Open som årligen lockar till sig både olympiska mästare och världsmästare. På plats från Växjö fanns en trupp bestående av sju simmare.

 

Trots nerver och anspänning lyckades truppen stå för 63% personliga rekord. Under finalpassen kunde simmarna se flertalet världsårsbästa presteras av de stjärnor som fanns på plats. Vi lämnade Stockholm med en hel del inspiration och motivation till resterande tävlingssäsong.

 

Samtliga resultat finner ni här!

Träningsläger på påsklovet för dig mellan 13-25 år
2022-04-05 10:15

Växjö Simsällskap anordnar nu i påsk två kostnadsfria träningsläger för ungdomar och unga vuxna 13-25 år (dock ej till tävlingssimmare). Ett läger för röda simmare och ett för gröna och gula simmare. Träningslägren är öppna för både nya och gamla simmare, oavsett kunskapsnivå. Träningslägren riktar sig till de ungdomar och unga vuxna som vill utveckla sina simkunskaper kombinerat med roliga aktiviteter både i vattnet och på land. Under lägren kommer det vara mycket fokus på simning men också på gemenskap och inte minst att ha roligt!

 

Träningslägret för gröna och gula simmare kommer att pågå den 11:e och 12:e april.

För att ta del av förkunskaper och schema för lägret klicka här.

 

Träningslägret för röda simmare är för något mer avancerade simmare och pågår mellan 12 och 13 april där en övernattning ingår. 

För att ta del av förkunskaper och schema för lägret klicka här.

 

Låter det här som något för dig, eller någon annan du känner? Välkommen att boka plats genom att klicka på Bokning i toppmenyn eller sprid nyheten till de du tror kan vara intresserade av att delta! 

Är du osäker på vilket läger du ska boka eller vill du ha mer information? Kontakta oss på mail: traning@vaxjosimsallskap.com.

GRAND PRIX I KUNGSBACKA
2022-03-17 11:05
Emanuel Tidåsen på 50m ryggsim.

I helgen var fyra simmare från Växjö Simsällskap i Kungsbacka för att delta på Swedish Grand Prix. För att få delta på tävlingen var simmarna tvungna att ha uppnått från simförbundet uppsatta kvaltider. Under denna tävling deltog simmare från Norge, Danmark och Sverige. Flertalet landslagssimmare var på plats. Tävlingen simmades i försök och final där de 16 bästa gick till final som avgjordes på eftermiddagen.

 

För VöSS del blev det två finalsimningar genom Emanuel Tidåsen på 50m ryggsim och Towe Andersson på 50m frisim. Emanuel simmade finalen och kom i mål på en 15:e plats medan Towe gick i mål på en 14:e plats.

 

Även Alvin Eriksson och Louise Strand var på plats för Växjö Simsällskap. Samtliga simmare lämnade Kungsbacka med minst ett nytt personligt rekord.

 

Samtliga resultat finner ni här!

 

 

UGP I JÖNKÖPING
2022-03-14 13:18

Vad är ett nytt DM-kval värt på 200 ryggsim? Det var söndagens fråga från UGP tävlingarna i Jönköping 12-13 mars. 

 

Helgen som gått tävlade 45 simmare från VÖSS, UGP 2 i Jönköping. Många väldigt fina prestationer och under tävlingen hade VÖSS ett snitt på 80 % personliga långbanerekord. Nästintill alla simmare åkte hem med minst ett personligt rekord. Helgen bjöd även på många skratt och hejarop. Några resultat som stack ut ordentligt var bl a Toves JSM B-kval på 200 ryggsim och Ninas B-kval på 1500 frisim. Sen var det även en handfull kval till sum-sim. 

Tillbaka till söndagens fråga vad ett nytt DM-kval på 200 ryggsim värt.

Rätt svar 1 kg godis.

 

Tack för denna helg, nu ser vi framåt mot Glasriket och vårens tränignar.

Nyheter från föreningen
Växjö Simsällskap, 31/05 13:04 
Växjö Simsällskap, 19/04 08:54 
Växjö Simsällskap, 22/03 13:00 
Växjö Simsällskap, 21/03 13:30 
Växjö Simsällskap, 25/02 14:19