SIMNING
Här hittar ni all information som rör tävlingssimningen i Växjö Simsällskap.

Grupper:
Under fliken Simgrupper hittar ni de grupper som vi erbjuder och all information kring dessa så som kriterier och generella mål för de som tränar i gruppen.

Tävlingsinformation:
All information om tävlingar och läger, så som tävlingskalender, anmälningslappar, PM, funktionärsinformation och tävlingsrutiner hittar ni under fliken Tävlings- och lägerverksamhet

Klubbmästare för 2018 är utsedda!
2018-12-10 12:42
Samtliga 1:a, 2:a och 3:e placeringar under Klubbmästerskapen!

Den 9:e december genomfördes VöSS Klubbmästerskap 2018. Hela 95 simmare från grupperna Tävlingsgrupp 4 till Masters deltog och utöver dessa även en del föräldrar och syskon som ställde upp i familjelagkapperna! Klubbmästerskapet har blivit en aningen sprintigare tävling än den tidigare varit då vi numera simmar samtliga 50-metersdistanser, 100 medley och 3x25 familjelagkapp. Med detta blir det mer fart och fläkt på tävlingen, vilket är riktigt roligt!

För att bli klubbmästare gäller det att man samlar ihop flest FINA-poäng i tävlingsgrenarna. I klass A, B, C och Masters räknas samtliga tävlingsgrenar och i den yngre klass D räknas enbart simmarens tre bästa grenar. Mot slutet av förmiddagen stod det klart att följande simmare tog hem klubbmästartiteln i de olika klasserna:

Klass D: Nina Gustavsson och Alwin Edqvist
Klass C: Liv Elgaard Fonnesbech och Mircea Gabriel Hristodor
Klass B: Clara Örnhem och Oskar Axandersson
Klass A: Ebba Bergström och Gustav Franzén
Masters: Josefin Palm och Oskar Davidsson
Familjelagkappen: BMF Gadajev (För andra året i rad!)

För samtliga resultat från tävlingen, klicka HÄR!
För bilder från tävlingen, klicka HÄR!
För lista med de totala FINA poängen för damer, klicka HÄR!
För lista med de totala FINA poängen för herrar, klicka HÄR!
Fantastiska pers och snabba simningar i Ljungby
2018-12-04 12:22

Första helgen i december och Höstsimiaden i Ljungby stod på tävlingsagendan!
Växjö hade en trupp på 40 simmare på plats. Väldigt många presterade fantastiska resultat och i efterhand kan vi notera en drös av personliga rekord. Verkligen jätteroligt! Tjejerna Alice, Towe, Kajsa och Lily simmade även hem ett DM-kval på 4x50 frisim.

Under tävlingen delades också prestationspriser ut i varje åldersklass, baserat på FINA-poäng. Detta pris kammade Alice Hässlebro, Agnes Andersson, Towe Andersson, Linus Kling och Elliot Edqvist hem. Ett stort grattis till er!

För samtliga resultat från tävlingen klickar ni HÄR!
Nya kvaltider till 2019 års mästerskapstävlingar!
2018-11-26 12:33

Från och med 2019 är det nya kvaltider som gäller för mästerskapstävlingarna SM, JSM, Sum-Sim, DM, GP och Stockholm Swim Open. Samtliga finner ni nu uppdaterade under KVALTIDER.
Fartfylld Kronobergscupen på hemmaplan!
2018-11-19 10:06

Under lördagen simmades årets sista Kronobergscupen, denna gång på hemmaplan. Växjö hade hela 65 simmare som deltog, vilket är superroligt! Många presterade riktigt bra resultat och putsade sina tidigare Kronobergstider rejält. Simmarna var också väldigt duktiga på att ta ansvar för att själva kolla upp när de skulle simma och börja värma upp. Detta är väldigt bra träning inför framtiden och lite större tävlingar.

Trots lite tekniskt strul, så rodde vi tävlingen i hamn. För samtliga resultat, klicka HÄR.
SM/JSM på Eriksdalsbadet
2018-11-14 13:14

Idag startade årets SM/JSM tävlingar i nationalarenan Eriksdalsbadet i Stockholm.
Tävlingarna pågår mellan idag onsdag, till och med söndag och på plats i Stockholm har vi Clara och Madde med olika uppdrag. Clara ska delta på samtliga bröstsimsdistanser under veckan.

Under onsdagens försökspass simmade Clara 100m bröstsim som första lopp under detta SM/JSM. Clara simmar sin näst snabbaste 100ing bröstsim någonsin och är bara några ynka hundradelar över sitt personliga rekord. Detta ger Clara en 21:a plats på SM och en 20:e plats på JSM. En bra start med andra ord!

På torsdagen var det dags för dubbla distansen, 200m bröstsim. En liten stressig simning gav en tid strax över pers och en 22:a plats på både JSM och SM.

Under lördagen var det dags att sprinta 50m bröstsim och Clara slår till med ett personligt rekord! Placerar sig som 19:e tjej på både JSM och SM och är enbart 6 ynka hundradelar ifrån en B-final! En stark avslutning får avrunda detta SM/JSM.

För samtliga resultat, klicka in på LIVETIMING.