SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMNING

Här hittar ni all information som rör tävlingssimningen i Växjö Simsällskap.

Grupper:
Under fliken Simgrupper hittar ni de grupper som vi erbjuder och träningstider för dessa.

Tävlingsinformation:
All information om tävlingar och läger, så som aktivitetskalendern, anmälningsformulär och PM, kvaltider och klubbrekord hittar ni under fliken Tävlings- och lägerverksamhet

HÖSTSIMIADEN PÅ HEMMAPLAN
2023-12-04 10:20

 

I helgen anordnade vi tävlingen Höstsimiaden på hemmaplan. Tävlingen som sträckte sig från lördag morgon till och med söndag eftermiddag bestod av tre tävlingspass och riktade sig till både äldre och yngre simmare. I och med detta möjliggörs ett utmärkt tillfälle för simklubbar att tävla tillsammans med större delen av sina tävlingsaktiva. De yngsta simmarna får en trygg tävlingsintroduktion och de äldsta får möjlighet att agera förebilder och visa hur snabbt det går att simma om man håller i och fortsätter med idrotten. Totalt deltog 10 simklubbar som tillsammans bidrog till att lite drygt 1200 tävlingslopp genomfördes under helgen i Växjö Simhall.  

 

Utöver de traditionella tävlingsgrenarna erbjöds det i den yngsta tävlingsklassen (12 år och yngre) även möjlighet att delta i 25m bröstsims- och frisimsben samt fjärilskick både på och under ytan. Ett roligt och annorlunda inslag som lockade flertalet deltagare. I denna tävlingsklass simmas samtliga tävlingsgrenar mixat med både pojkar och flickor och samtliga deltagare får medalj för sitt deltagande. 

 

Vi vill tacka samtliga gästande simklubbar för ert deltagande!
Samtliga resultat från tävlingen hittas HÄR.

SM I GÖTEBORG
2023-11-28 14:37
SM TRUPPEN

Under föregående vecka avgjordes svenska senior- och juniormästerskapen i kortbana. Destinationen för tävlingarna var Valhallabadet i Göteborg. Här gjorde sverigetoppen upp om de 56 junior- och seniortitlarna och korade även mästerskapets bästa simklubb.

 

För Växjö SS deltog 11 simmare och tillsammans ställde de upp på 34 starter. Samtliga lopp var bra prestationer under, precis på eller strax över de personliga rekorden.

 

Bäst placering för Växjö SS lyckades Nina Gustavsson med som placerade sig som 4:a bland juniorer på 400, 800 och 1500m frisim samt fick delta i SM-final på samtliga tre grenar.

 

Även Felicia Backman lyckades kvala sig vidare till final. Detta gjorde hon på 50m och 200m ryggsim där hon slutade på en 16.e plats bland juniorer på båda grenarna.

 

Samtliga resultat HÄR! 

ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN
2023-10-24 14:11
Love Kling, Lily Provencher, Louise Strand, Isak Hässlebro och Theo Ståhle.

I helgen begav sig 27 simmare från Växjö Simsällskap till Västervik för att simma Östsvenska Mästerskapen som är en tävling för de snabbaste simmarna från Småland och Östergötland. För VöSS del gick denna tävling väldigt bra och i den totala klubbstriden slutade Växjö först bland juniorer och tvåa bland seniorer! Aldrig tidigare har VöSS placerat sig så högt i klubbstriden och detta visar på en bredd och en högnivå resultatmässigt i truppen.

 

Flertalet medaljer togs och mängder personliga rekord slogs! Truppen visade på en grym laginsats.

 

För samtliga resultat, HÄR!

 

SM/JSM i Umeå
2023-07-03 10:06
Ladda album (+6 bilder) >>
 
Veckan som gått har 12 simmare från VÖSS mästerskapsgrupp varit uppe i Umeå på SM-veckan. Truppen bestod utav Adrijan Danqi, Hugo Hermansson, Louise Strand, Towe Andersson, Nina Gustavsson, Boglarka Bedi, Mattias Jönsson, Alwin Edqvist, Theo Ståhle, Felicia Backman, Agnes Pehrsson och Amelia Hultqvist med coacherna Johan och Nedal.  
 
Slutställningen efter fem dagars tävlande blev en fin 17:e plats bland juniorerna och tredje bästa förening från Östsvenska distriktet en placering klubben inte haft på de senaste tio åren.  
 
Framskjutna prestationer denna vecka var Nina Gustavsson tre bronsmedaljer på 400, 800 – och 1500 meter frisim. Klubbens första juniormedaljer på över 10 år.  
 
Louise Strand hamnade på en fin fin fjärde plats över 200 meter fjärilsim och som även resulterade i en B-final på stora SM. Amelia Hultqvist fick möjlighet att simma B-final och då på 100 meter frisim som slutade med ett fint personligt rekord.  
Tjejernas lagkappslag på 4*200 frisim gick i mål som femte bästa juniorlag.
 
Vi kan sammanfatta tävlingen som en ren berg och dalbana med både bra som mindre bra resultat. Nu väntar ledighet för de flesta i truppen medan Agnes och Amelia ansluter till sum-sim truppen som kommer tävla i Halmstad 12-16 juli.
SWIM OPEN 2023
2023-04-18 11:41

 

Den gångna helgen 13-16 april simmades den internationella tävlingen Swim Open i Stockholm och Eriksdalsbadet. Växjö simsällskap representerades av åtta simmare, Adrijan, Louise, Towe A, Nina, Alwin, Theo, Agnes P och Amelia tillsammans med coach Johan.

 

Veckan för oss VÖSS:are innehöll två kulturupplevelser och många fina sim resultat. Samtliga simmare fick med sig minst ett personligt rekord hem till Växjö. Några resultat som verkligen stack ut var bland annat Nina Gustavssons 5:e plats på 1500 frisim och personligt rekord med halvminuten. Nina simmade även B-final på 400 frisim och stort personligt rekord och en slutlig 12:e plats.

 

Louise Strands B-final på 200 fjärilsim med tiden 2,29,29 och en slutlig 14:e plats. Adrijan kommer på fredag få bjuda på tårta då han SM A-kvalade för första gången och då på 50 bröstsim och samtidigt gick under 1,10 på dubbla sträckan.

 

Towe simmade snabbt på 50 meter bröstsim och fjärilsim med nya personliga rekord. Agnes simmade ner på 28 låga på 50 frisim som var personligt rekord och hennes övriga sträckor tangerade vid de personliga rekorden. Theos 100:ingar under tävlingen gick fort med personliga rekord både på 100 frisim som fjärilsim. Alwin hade prestationer på bröstsim med stora personliga rekord på båda 50 och 100 meter. Sen hade vi Amelia som var endast 3 tiondelar från klubbrekordet på 50 meter frisim.  Hennes 200 och 800 frisim var även det personliga rekord. Simmarnas prestationer under tävlingarna visar att VÖSS verkligen är på gång mot sommaren.

 

Slutligen måste vi berätta om våra två fantastiska kulturupplevelser. Första skedde under onsdagen då vi på väg till Stockholm tog en avstickare från E4:an Södertälje, via Hall, slingerbulten och slutmålet Haninge/Handen där coach Johan bott under 11 års tid. Den andra kulturupplevelsen var på fredagen efter försökspasset då vi tog oss ut till Dalarö där vi intog glass och övade allsång för Towe som fyllde myndig denna dag.

Nyheter från föreningen
Växjö Simsällskap, 06/02 16:56 
Växjö Simsällskap, 22/12 11:04 
Växjö Simsällskap, 07/12 15:06 
Växjö Simsällskap, 24/11 15:14 
Växjö Simsällskap, 05/09 15:09