Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
VÄXJÖ SIMSÄLLSKAP
SIMNING

Här hittar ni all information som rör tävlingssimningen i Växjö Simsällskap.

Grupper:
Under fliken Simgrupper hittar ni de grupper som vi erbjuder och all information kring dessa så som kriterier och generella mål för de som tränar i gruppen.

Tävlingsinformation:
All information om tävlingar och läger, så som tävlingskalender, anmälningslappar, PM, funktionärsinformation och tävlingsrutiner hittar ni under fliken Tävlings- och lägerverksamhet

Höstterminen 2019
2019-07-15 14:40

Nu startar höstterminen 2019 och ordinarie träningstider gäller från och med v.34 för Mästerskapsgrupperna, Sprintgruppen samt Tävlingsgrupperna och från och med v.35 för Småstjärnorna och Träningsgrupperna. 

Under vecka 34 och 35 bjuder vi även in till föräldramöten utifrån följande schema:

Tisdag 20/8
T2, T3 och T4 klockan 17.00-17.30 (samlingsplats brottarhallen)
T1 klockan 18.45-19.15 (samlingsplats simhallens caféteria)
M-grupperna klockan 20.00-20.30 (samlingsplats simhallens caféteria)
Sprintgruppen och TÄ klockan 21.00-21.30 (samlingsplats simhallens caféteria)

Tisdag 27/8
TU klockan 21.00-21.30 (samlingsplats simhallens caféteria)

Onsdag 28/8
Småstjärnorna 19.30-20.00 (samlingsplats simhallens caféteria)
Sum-Sim i Norrköping
2019-07-11 17:23
VöSS trupp under årets Sum-Sim tävlingar

Sista tävlingen innan sommaruppehållet har nu startat. Sum-Sim, även kallat Svenska Ungdoms Mästerskapen i simning avgörs i år i Norrköping med NKK som arrangör. På plats är VöSS med en trupp på hela 12 simmare som mellan onsdag-söndag ska delta och mäta sig mot de bästa ungdomarna i Sverige. Vi rapporterar resultat löpande under veckan.

Onsdag 10/7
VöSSarna anlände till Norrköping och fick testa på bassängen under kvällen. För åtta av simmarna skulle det även tävlas redan första dagen och detta i form av lagkapper över 4x200m frisim.

Först ut var de yngre tjejlaget med Louise, Tove, Liv och Towe. Louise fick till en bra simning som även gav henne ett nytt personligt rekord då hon simmade första sträckan i laget. Även Towe, som hade slutsträckan simmade en bra bit under sitt personliga rekord på distansen.

I nästa gren hade vi de äldsta grabbarna i vattnet. Anton fick till en bra lagkappssträcka och va en bit under sitt personliga rekord på distansen. Alvin, Oskar och Emanuel var lite väl heta på gröten och öppnade kanske något för stressigt vid 100 meter, vilket gjorde att det var svårt att hålla ihop en hel 200ing på ett riktigt bra sätt.

Imorgon är det nya tag som gäller och då startar även de individuella distanserna!

Torsdag 11/7
Först ut under förmiddagen var Oskar på 400m frisim. Ett jämt och stabilt lopp gav Oskar ett nytt personligt rekord på distansen.

Sedan var det dags för den lite mer sprintiga grenen 100m frisim för tjejerna och på denna gren hade VöSS hela fyra tjejer som skulle delta. Först ut var debutanterna i Sum-Sim sammanhang, Louise och Towe. Towe fick till en riktigt bra simning med en nytt personligt rekord som även innebar att hon simmade under kvaltiden till nästa års mästerskap. Louise gjorde även hon ett bra lopp och landade på en tid strax över det personliga rekordet. Näst på tur hade vi Tove, som likt Louise, även hon gör ett bra lopp strax över sitt personliga rekord. Sist ut på distansen hade vi Clara som fick till en riktigt fin öppning vid 50m, men kanske en ännu bättre hemgång, vilket resulterade i ett rejält personligt rekord på distansen, snöpligt nära 1.00,00-gränsen!

Dessa fina simningar gjorde även så att de fyra tjejerna tillsammans kvalade in till JSM på 4x100m frisim! 

Efter en herrgren utan VöSS deltagande, var det åter igen dags för både Tove och Clara, men också för Liv på distansen 200m medley. Samtliga av tjejerna får inte riktigt till det på denna distans och sluttiderna blir inte riktigt dom man hade hoppats på.

Avslutningen för VöSS del under förmiddagspasset fick Anton stå för. Detta i form av att han skulle ta sig an den riktigt häftiga distansen 200m fjärilsim. Anton satsar hårt och får till en riktig monsteröppning vid 100m. Sedan blir det lite väl jobbigt och simningen fortsätter inte i samma fart under 3:e och 4:e 50:an. Dock lyckas Anton ändå hålla ihop simningen bra och sluttiden landar i ett rejält personligt rekord!

Under eftermiddagspasset simmade Emanuel, Gustav, Anton och Oskar 4x100m medley. Grabbarna fick inte riktigt till den där riktigt grymma lagsimningen som de många gånger skämt bort oss med. Men likväl ett bra lagkappslopp där halva styrkan simmar en bit under sitt respektive personliga rekord och halva strax över.  

Fredag 12/7
Fredagens försökspass bjöd på toppar och dalar och med andra ord lite blandade resultat.
Först i vattnet för VöSS del var Louise på 400m frisim, som hon simmar stabilt strax över det personliga rekordet. 

Näst på tur var Liv och Clara på 100m bröstsim. Liv får till en väldigt bra första 50:a, men lyckas inte hålla ihop loppet hela vägen och landar en bit över det personliga rekordet.
Clara slår till med ett personligt rekord på distansen och tar sig dessutom vidare som 7:e tjej till kvällens finaler! 

Oskar tar sig sedan an 200m medley. Sluttiden hamnar en bit över det personliga rekordet och gör honom inte rättvisa.

Alva debuterar sedan i Sum-Sim sammanhang och detta på 200m fjärilsim. Hon lyckas inte riktigt heller hålla ihop loppet sista biten och landar på en tid över sitt personliga rekord. 

Avslutar för VöSS del gör Anton på 1500m frisim. En frisk öppning ger ett nytt personligt rekord vid 800m, men sen hamnar han dessvärre i ett ingenmansland och får lite svårt att hålla uppe tiderna. Sluttiden landar strax över det personliga rekordet. 

Finalpasset bjöd på ytterligare en bra simning från Clara på 100m bröstsim. En mycket stark hemgångs 50:a gav henne det nya personliga rekordet 1.14,72 och en 8:e plats!

Lagkappslaget med Tove, Liv, Louise och Towe gjorde en bra insats och simmade till sig ett lagpers samt så simmade Tove till sig ett rejält personligt rekord på öppningssträckan 100m ryggsim.

Lördag 13/7
Lördagens försökspass innehöll väll inte den där riktiga fullträffen för någon av VöSSarna, men likväl många stabila simningar runt de personliga rekorden.

Liv var först ut på 400m medley och efter henne följde Anton och Emanuel på 100m fjärilsim. Vi hade sedan Oskar i vattnet på 200m frisim, Tilda och Clara på 200m bröstsim och avslutade förmiddagspasset gjorde Emanuel på 200m ryggsim.

Som sagt så blev det inte någon riktig fullträff för någon, men en del ljusglimtar kan vi ändå ta med oss. Tilda som har haft en lite tyngre säsong samt en tråkig sjukdomsperiod strax innan Sum-Sim simmar till sig ett rejält säsongsbästa på 200m bröstsim! Även Clara gör ett bra lopp på 200m bröstsim och simmar på sin näst snabbaste tid någonsin, bara ett par tiondelar över sitt nysatta pers från SM/JSM tävlingarna. Emanuel får med sig ett personbästa och detta på 50m fjärilsim då han öppnar under pers på 100m. 

Under kvällen simmade Oskar, Alvin, Emanuel och Anton 4x100m frisim. En bra insats där tre av grabbarna simmar en bra bit under sina respektive personliga rekord!

Söndag 14/7
En grym sista dag blev det för VöSSarna som avslutning på mästerskapet. Först ut var Louise på 100m fjärilsim. Hon simmar till sig ett rejält personligt rekord och hamnar på en fin 9:e plats på sitt första Sum-Sim. Sedan tar Liv sig an samma distans och hamnar på en tid strax över det personliga rekordet. 

Näst på tur var Emanuel på 100m ryggsim. Han startar loppet med en stark första 50:a, men har sedan dessvärre lite problem med orienteringen och slår i linan. Detta gör att han hamnar strax över pers. 

Clara simmade sedan 200m frisim och detta på ett rejält nytt personligt rekord! 

Slutligen simmade Gustav och Oskar 200m bröstsim, där Gustav slår till med ett säsongsbästa på distansen!

Under finalpasset simmade tjejerna Tove, Towe, Louise och Liv 4x100m frisim och detta dessutom i finalheatet. Samtliga tjejer får till bra simningar och Tove som simmar startsträckan får med sig ett nytt personligt rekord och Liv som avslutar är även hon under sitt personliga rekord på distansen!

För samtliga resultat, klicka in på Livetiming.

Snabbt avslut på tävlingssäsongen!
2019-07-03 14:15
I helgen simmade de flesta ifrån T-grupperna sin sista tävling för säsongen. Resan gick denna gång till Ljungby och Sydow Sprinten. En ny tvådagarstävling med mestadels sprintlopp i deras ute 50:a. 
VöSS var på plats med drygt 40 simmare och vi hade knappt kunnat önska oss ett bättre avslut på säsongen! 
Vi fick se otroligt många snabba simningar och med det även ett stort medaljregn! 
Hugo Hermansson slog till med ett DM-kval på 50 bröstsim med det nya personliga rekordet 35.79, även kompisen Liam Nilsson fick med sig ett DM-kval men på distansen 50 frisim och tiden 28.08! 

Lördagen avslutades även med lite brännboll och en uppskattad glassbuffét! 

Samtliga resultat finner ni här! 

Vi tränare vill tacka för en riktigt bra tävling och säsong, dags för lite välförtjänt sommarlov innan höstterminen drar igång igen! 
Nästa vecka hejar vi på våra duktiga Sum-Simmare innan det är sommar på riktigt! 
Svenska Mästerskapen på Lindängsbadet
2019-06-28 12:19
Clara Örnhem och Yahia Mossa representerade VöSS

De Svenska senior- och juniormästerskapen startade under fredagen i Malmö. Tävlingarna höll på mellan fredag 28 juni till och med tisdag 2 juli. Som deltagare från VöSS hade vi Clara Örnhem och Yahia Mossa.

Clara startade tävlingarna med att simma till sig ett personligt rekord på 200m bröstsim! En god start med andra ord. 50m och 100m bröstsim simmade sedan Clara på stabila tider strax över hennes personliga rekord.
Clara avslutade med att simma 200m medley och gjorde sin snabbaste fj-ry öppning någonsin. Slutligen gick hon i mål på en tid strax över sitt personliga rekord.

Yahia startade även han tävlingarna bra när han simmade till sig ett personligt rekord på distansen 100m frisim och kom vidare till final på distansen. Väl där sänkte Yahia sin tid ytterligare och slutade på en 6:e plats. Yahia har även simmat 50m fjärilsim, 50m bröstsim, 50m ryggsim och 50m frisim. På 50m fjärilsim och 50m bröstsim simmade Yahia final och slog till med svenskt rekord på bägge distanserna! På 50m bröstsim fick han även kliva upp på pallen och ta emot en silvermedalj! 
Ett nytt svenskt rekord blev det för Yahia på 50m frisim i finalen och på den för Yahia avslutande distansen 200m frisim simmade han till sig ett personligt rekord!

Samtliga resultat hittar ni på Livetiming.se!
Snabba simningar på hemmaplan under Östsvenska Cupen
2019-06-11 09:19

Samtidigt som DM/JDM och Simiadenfinalerna anordnades i Linköping simmades Östsvenska Cupen på hemmaplan i Växjö. Även Östsvenska Cupen är en distriktstävling och inför i år var det en ny grenordning, med mycket sprintdistanser och lagkapper. 

Växjö hade strax över 30 simmare som var med och tävlade i vår snabba hemmabassäng. Riktigt många levererade snabba simningar och vi noterade en drös nya personbästan! 

Vi vill också rikta ett stort tack till alla föräldrar som ställde upp som funktionärer under tävlingen! 
Nyheter från föreningen
Växjö Simsällskap, 21/08 11:34 
Växjö Simsällskap, 05/07 18:01 
Växjö Simsällskap, 19/06 14:04 
Växjö Simsällskap, 11/06 11:53 
Växjö Simsällskap, 25/03 08:20